Iza byłam na targach w sobotę rano . Pierwszą osobę którą spotkałam była Agnieszka , która z kolei była umówiona z Basią . Zakupy robiłyśmy razem . Szkoda , że się nie znamy , bo na pewno się mijałyśmy
Moje zakupy bardzo skromne , bo na działce coraz mniej miejsca , za to pracy nie ubywa
Iza , Agnieszko na Waszą prośbę wstawiam zdjęcia moich roślinnych zakupów na targach . Na tym nie koniec , bo już wczoraj kupiłam 6 sadzonek lawendy , ponieważ kilka mi wypadło po zimie - przylaszczka ponoć różowa , a to się okaże
Ja i bez tego Bożego Kwiata czuję sie tu jak w Rajskim Ogrodzie
Przepiękne roślinki, rabatki bez jednego chwascika, piekne aranżacje, cud- miód- malina
Ide jeszcze raz oglądnąć fotki...
Olu , niestety nie wiem kto go wystawiał i sprzedawał . Proszę , żebyś się nie stresowała , może jesienia będą mieli . Jeśli się co nieco orientuję , to we wrześniu też można sadzić .
Moja szdzoneczka jest mała , ale jak tylko się rozrośnie , a Ty dalej nie będziesz miała , pojedzie do Ciebie .
Olu u Ciebie w ogrodzie tyle piękności rośnie i taka różnorodność kwiatów , że trudno to wszystko ogarnąć
Ewa dziękuję za tak miłe słowa , ale ja właśnie wybieram się pielić rabatki , bo po tym ostatnim deszczu strasznie zaczynają zarastać . Nie wiem czy będę mogła , bo wczoraj jeszcze ziemia była tak mokra , że razem z korzonkami bardzo dużo ziemi się wyciągało
Ewo, daj się Swojemu bożykwiatowi rozrosnąć A potrzeba na to parę lat.
Znasz nazwę tej ostatniej roślinki , takiej popielatej
Dostałam od Majki i nie pamiętam nazwy.
EWUNIU cieszę się ,że wpadłaś do mnie z wizytą i przekazałam wnukowi ,że będziesz trzymała za niego kciuki ,ja również . Właśnie mnie również zainteresowała ta ostatnia roślinka co to jest . Jutro jadę na giełdę kwiatową do TYCHÓW zobaczę co tam kupię . Mój M twierdzi ,że jestem stuknięta jechać tak daleko po parę kwiatków . Niestety dla niego wystarczy pilot i telewizor i jest HAPPI . Na liście znalazł się BOŻYKWIAT
OLU , JADZIU niestety nie pamiętam nazwy tej roślinki . Kupując miałam odrazu zapisać , nie zrobiłam tego i są takie skutki . Mam chyba dobrą , ale krótką pamięć
No to mamy klub ogrodniczek z dobrą ale krótką pamięcią.Dopisuję się do listy.
Jak moje dziewczyny zdawały na prawko to im mówiłam , że do 3 razy sztuka.
Obie zdały za trzecim razem.