Oto moje Storczyki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p
Od: 23 paź 2008, o 18:29

Post »

Posiedź, posiedź :) Nic w życiu nie przychodzi łatwo, zwłaszcza jak posiada wartość :) na pewno efekt Cię zadowoli :):) Ja chciałabym żeby przybyło nowych listków gdyż spora część moich kwiatków ma dość uszkodzone liście, które z czasem z pewnością zaczną żółłknąć i usychać. Niestety pozostałości marketowej opieki. :(
życie pełne jest pasji...:) i urody:)
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Myślę że niedługo się doczekasz własnych liści, bardzo miło jest obserwować jak wzrastają :)
Oto dwa wyjątkowe dla mnie storczyki, czekam aż zakwitną znowu :)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

:) Zaglądam i zaglądam, a tu nic ;) Ale wiem, że do takich spraw trzeba cierpliwości, więc się w nią uzbrajam :)

Storczyki piękne. Podobnego do cytrynowego widziałam u mnie w kwiaciarni. Tak się na niego pochorowałam, że ciągle o nim gadałam. Prawdopodobnie dlatego dostałam Floriana. Żeby jakoś mnie pocieszył ;)
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Hm... to może nie zaglądaj za często, to cie zaskoczą nowymi liśćmi :) wiem to niemożliwe, ja też tak próbowałem, ale nie wyszło, każdego ogladałem ze wszystkich stron mniej więcej 2 razy dziennie ;)
Ten drugi to był prezent, ale nie kwitnący, dostałem go na praktykach, mile mnie zaskoczył wyglądem i cudownym zapachem jak u mnie zakwitł
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Byłam, zobaczyłam,chwalić nie będę bo już brak słów, wszystko zostało powiedziane na temat Twoich storczyków! Super ;:36
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Ma w sobie jakiś urok dostać roślinkę bez kwiatka. Gdy zakwitnie, to jak rozpakowywanie prezentu :) No i to czekanie na otwarcie pączka :)
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Jak na złość paczek otwierał się tydzień, ale zrobiłem tylko jedną fotke tych pączków, rozbudzały moją ciekawość, powoli wiedziałem jaki bedzie miało kolor, długo się ten prezent odpakowywał ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Ale jaka jest radość, gdy cały tydzień oczekuje się w takim napięciu gdy tu nagle Jest!!!!!Wiem bo mnie cieszy każdy otwierający się pączek - nawet pomimo to, że wiem jak będzie wyglądał ;)
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Jak to dobrze że są rośliny i ludzie którzy potrafią się nimi cieszyć :)
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Ludzie coraz rzadziej cieszą się z rzeczy oczywistych. Wokół jest tyle piękna - choćby roślin, a my wydziwiamy coraz to nowe formy zamiast dostrzec piękno wokół nas. Ja bardzo boleję nad tym co się dzieje z moim miastem. Gdynia kiedyś poza tym, że jest miastem portowym była również zieloną przystnią. Teraz tę zieleń wypierają biurowce. To przykre, bo coraz mniej jest miejsc gdzie można posiedzieć wśród zieleni. Dlatego zawsze miałam kwiatki w domu. Żałuję tylko, że nie mam balkonu. Wtedy miałabym więcej roślinek ;)
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Moje miasto Opole zaczęło inwestować w zieleń miejską więc w przysłym roku powinno się zrobić ciekawiej. Niestety niewiele ludzi dostrzega piekno wokól nas, nie zatrzyma się przed jakąś roślinką tylko gania i myśli o pracy pieniądzach i urlopach. Ja od roku niestety nie mam balkonu, ale przeprowadziłem się w okolice gdzie jest cicho i spokojnie, duzo drzew i blisko na pola i łąki żeby pospacerować i porozmyślać słychać śpiew ptaków i co ciekawe to jest jeszcze Opole a nie wieś. Jednym słowem wieś w mieście ;) Zawsze mnie interesowały jakies rośliny, najpierw kaktusy, potem doniczkowe, a teraz od roku storczyki i chyba one dają mi najwięcej radości, jeśli chodzi o rośliny :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Ja gdy wprowadziłam się do swojego mieszkanka też miałam wokół sporo zieleni. Mieszkam w pierszym wybudowanym w Gdyni budynku TBS. Działka pod budowę była z odzysku po starych działkach- nieopodal lasu. W pobliżu tylko kilka domków jednorodzinnych. Taki cichy zaułek choć tylko ok. 300 metrów od głównej arterii Gdyni. Spokój i cisza- latem ptaki i jeże, zimą dziki :) Uwielbiałam to miejsce. Później developerzy dopatrzyli się dobrego interesu i zaczęli budować domy. Wszystko uległo przemianie. Wokół stanęły bloki, zabetonowano zieleń, a teraz stawiają nowe osiedle zamykając dostęp do lasu. Dlatego moje kwiatki to jedyna natura, którą mogę cieszyć się bez ograniczeń ;) Również zawsze miałam kwiatki, ale większość z nich wydałam żeby mieć miejsce na storczyki :) Ale został mi jeszcze piękny Kroton, Figus i Skrzydłokwiat. Uwielbiam Skrzydłokwiaty :)
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Fajnie się rozmawia, ale niestety musze jutro iść do szkoły i troszeczke nauki przede mną, ale może później wpadnę zobaczyc co się na forum ciekawego dzieje :)
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Ja na bierząco obserwuję forum bo pracuję teraz przy komputerze, ale też niedługo śmigam do łóżeczka, więc pewnie porozmawiamy dopiero jutro.
Miłej nauki i do sklikania ;)
volumineux
500p
500p
Od: 8 lut 2008, o 14:15

Post »

Powiem Ci, że Twój temat to jeden z najchętniej odwiedzanych przeze mnie na forum. Muszę jeszcze do jednego zaglądnąć i idę spać. Jutro pracowity dzień.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”