Coś wyżarło ponad pół czereśni... Mrówki się chowają pod liściami. Co mogę zrobić ? Trochę kombinowałem pryskać wywarem z pokrzyw ale nie wiem jak często to robić.

Dzisiaj byłam na działce, obejrzałam tablice lepowe(żółte) na jednej z nich naliczyłam 4 muchy, znaczy -dobrze zrobiłam, że opryskałam czereśnie?whitedame pisze:Nie słuchaj sąsiada, kup tablice lepowe na nasionnicę i jak przylepi się kilka to pryskaj. One wylatują jak akacja jest w pełni kwitnienia, a u mnie dopiero zaczyna. Sprawdzaj też http://piorin.gov.pl/sygn/start.php . Musimy się zmobilizować i wytępić tę 8 plagę.
wygląda mi to na mszyce kup mospilan 20 załatwi je w nockosa4321 pisze:Hey mam nadzieję że dobry dział
Coś wyżarło ponad pół czereśni... Mrówki się chowają pod liściami. Co mogę zrobić ? Trochę kombinowałem pryskać wywarem z pokrzyw ale nie wiem jak często to robić.
Z opisów wynika, że te dwie odmiany zapylają się wzajemnie o ile nie są zbytnio od siebie oddalone.ostatnia szansa pisze:Własnie siedzę przed komputerem i zajadam czereśnie Rivan.
Rzeczywiście są wczesne. Mam Burlat i Rivan. Rivan zapyla mi Burlata a kto zapylił mi Rivana?
Dwa drzewka kupiłem jesienią, trzecie wiosną. Sadziłem wiosną wszystkie.badylarz pisze:bioy kupiłeś czereśnie z zasuszonymi korzeniami. Na jesieni wybierz dobrą szkółkę i drzewka przez zimę trzymaj u siebie zadołowane. Pozdrawiam.
Najważniejszy jest właśnie pierwszy rok. Jeżeli nie zaczniesz formować drzewek juz teraz (może nie jest jeszcze za późno), to doprowadzisz do stanu, że następne dwa lata stracisz na ich korygowanie. Chyba, że masz tyle czasu. Pozdrawiam.nataszka pisze:ponieważ to moje pierwsze drzewka i na razie rosną na żywioł