Witam wszystkich w tym ciężkim okresie ! Mam nadzieję że wszyscy zdrowi i nic się u was złego nie dzieje ! Ja nadal pracuję a w wolnych chwilach jeżdżę na działkę póki można chociaż zależy od źródła to różne interpretacje nowych przepisów słyszę i trochę mętlik w głowie się robi.
Ewa Dziękuję za pochwały ! Wstyd się przyznać ale bratki dopiero dzisiaj posadziłem

Pracy czeka na mnie jeszcze masa jak zapewne i u nas wszystkich ale nie ma co się zbytnio też śpieszyć
Ha-Ah No właśnie u mnie taka betonowa, prosta ścieżka była a teraz została zasypana ziemią i rośnie na tym trawa ale właśnie tak mi coraz poważniej po głowie chodzi ten pomysł ze zmianą ścieżki więc bardzo prawdopodobne że tak też się to wszystko skończy a zyska na tym rabata bo ją powiększę dzięki temu

Namiarów za bardzo na skrzynki Ci nie podam bo kupiłem je po prostu na skupie palet w Porosłach przy Orlenie. Szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy mają tam jakiś telefon o stronie już nie wspominając
clem3 i
danuta z Dziękuję wam bardzo za miłe słowa !
Dzisiaj wybrałem się na trochę tylko na działkę ale posadziłem już bratki, założyłem dach na mojej altanie, zamontowałem węża świetlnego który oświetli właśnie altanę. Przy okazji dzisiaj eksperymentalnie wywiozłem 2 palmy do nieogrzewanej szklarni(Waszyngtonia Robusta i Daktylowiec Kanaryjski) które od kilku dni hartowałem na balkonie. Jak dobrze pójdzie to za jakieś 2 tygodnie będą już poza szklarnią na stałe

Dzisiaj też na balkonie wylądowały już moje bananowce i łapią promienie słońca i się hartują ale póki co wracają na noc razem z daliami do domu bo w nocy jeszcze przymrozki się pojawiają.
Jeden z moich Maurelli(po zimie nie widać charakterystycznego czerwonego ubarwienia ale na słońcu zaraz nabierze rumieńców ! )
Jest w lepszym stanie niż ten mój drugi okaz
Nowalijki w szklarni
Rabata na dalie
Rozsada pomidorów, jeszcze nie wszystko popikowane
Pierwsza kolokazja, pozostałe dwie dopiero co wsadzone do ziemi
A to liście bananowca, zimą wypuszczały liść raz na 2 tygodnie a teraz jak widać idzie liść za liściem

Ten większy jeszcze nie jest w pełni rozwinięty a już kolejny wychodzi. Nawożę od początku marca raz w tygodniu nawozem do zielonych roślin