Moje roślinki - weiner
W wodzie się łatwo ukorzeniają
Pierwszy raz widzę by próbować w ziemi od razu. Aż jestem ciekawa co z tego będzie.

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
surfinie w końcu zaczynają obficie kwitnąć bo przeczytałem jak się nimi opiekować no i całą mase pąków mają ;)

nasturcja pnąca ma dopiero dwa kwiaty ale ma sporo pąków więc będzie dobrze ;)

fuksja

maciejka strasznie wybujała, wieczorem jak kwiatki się rozwiną to wkleję zdjęcia ;)

nemezje już maja małe pączki za jakiś tydzień powinny zakwitnąć a wie ktoś kiedy cynie kwitną?

przycięty fikus sprężysty czy jakoś tak on się nazywa ;) no wypiszcza od dołu mnóstwo młodych pędów:P

nasturcja pnąca ma dopiero dwa kwiaty ale ma sporo pąków więc będzie dobrze ;)

fuksja

maciejka strasznie wybujała, wieczorem jak kwiatki się rozwiną to wkleję zdjęcia ;)

nemezje już maja małe pączki za jakiś tydzień powinny zakwitnąć a wie ktoś kiedy cynie kwitną?

przycięty fikus sprężysty czy jakoś tak on się nazywa ;) no wypiszcza od dołu mnóstwo młodych pędów:P

- miluck
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to faktycznie wakacje dla Ciebie się zaczęły
Tyle fajowych zdjęć ,a roślinki piękne.
Surfinie przepiękne, nasturcja zresztą też i begonia i fikus , a w ogóle to wszystko mi się podoba
Co tyczy się Koleusa to w mojej książce jest napisane ,
że bardzo łatwo się ukorzenia zarówno w wodzie jak i w ziemi.

Tyle fajowych zdjęć ,a roślinki piękne.
Surfinie przepiękne, nasturcja zresztą też i begonia i fikus , a w ogóle to wszystko mi się podoba

Co tyczy się Koleusa to w mojej książce jest napisane ,
że bardzo łatwo się ukorzenia zarówno w wodzie jak i w ziemi.
- renek
- 50p
- Od: 18 lip 2007, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na zapytanie o cissus rombolistny skierowalo mnie tu, niestety nie mam czasu ani sily siedziec przed komputerem i czytac wszystkiego bo jestem w ciazy z blizniakami i do terminu porodu zostalo mi juz tylko 6 dni wiec prosze o wybaczenie i zrozumienie. jeśli juz pisaliscie o tym co mnie interesuje to przepraszam.
Prosze o pomoc. Moj cissus ma na niektorych listkach bialy nalot, cos w rodzaju plesni? Jak potrzasnac takim listkiem to leci bialy proszek i palcem mozna to zetrzec i listek zostaje ladny zielony ale pozniej znow zachodzi tym nalotem.
Nie mam pojecia co to jest? W mojej ksiazce domowej nic nie znalazlam na ten temat co z tym zrobic? jeśli ktos moglby mi pomoc lub skierowac mnie na odpowiedni watek to będę wdzieczna
Prosze o pomoc. Moj cissus ma na niektorych listkach bialy nalot, cos w rodzaju plesni? Jak potrzasnac takim listkiem to leci bialy proszek i palcem mozna to zetrzec i listek zostaje ladny zielony ale pozniej znow zachodzi tym nalotem.
Nie mam pojecia co to jest? W mojej ksiazce domowej nic nie znalazlam na ten temat co z tym zrobic? jeśli ktos moglby mi pomoc lub skierowac mnie na odpowiedni watek to będę wdzieczna

Pozdrawiam Renia
Wrzuciłam Twoje zapytanie tu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 158#369158renek pisze:Na zapytanie o cissus rombolistny skierowalo mnie tu, niestety nie mam czasu ani sily siedziec przed komputerem i czytac wszystkiego bo jestem w ciazy z blizniakami i do terminu porodu zostalo mi już tylko 6 dni wiec prosze o wybaczenie i zrozumienie. jeśli już pisaliscie o tym co mnie interesuje to przepraszam.
zobacz bo już jest odpowiedź:)
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
z każdym dniem coraz więcej kwiatów i pięknego zapachu :P

nasturcja też pięknie kwitnie coraz więcej kwiatów chociaż zauważyłem w jednym miejscu mszyce ale już usunąłem ;)

mój nowy koleus ;)

i surfinia
tylko nie wiem czy zajmować się nią tak jak zwykłymi surfiniami czyli obcinać wszystkie przekwitłe kwiaty?

nasturcja też pięknie kwitnie coraz więcej kwiatów chociaż zauważyłem w jednym miejscu mszyce ale już usunąłem ;)

mój nowy koleus ;)

i surfinia

Sliczny koleus ale musze Cie zmartwić. Moje nasturcje zaczęły kwitnąć!!! Jednak na działce to nie to samo co w domu!!! Moje były wciąż daleko za Twoimi a teraz... są takie duże i tak pięknie kwitną
Wysadź na działce !

Wysadź na działce !
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
masz gdzieś wrzucone zdjęcia? raczej ich nie przerzucę na działkę bo nie chcę byle gdzie ich sadzić, w przyszłym roku przesadzę bo teraz już kwitną i nie wiem jakby to zniosły :P
ostatnio nawiedziła mnie burza, tutaj zdjęcia . . . nie padało z tych granatowych chmurek tylko tych żółto siwych, heh ciekawe zjawisko bo niebo potem było całe siwo żółte a pioruny waliły mocno ;) kwiatki na dół zdjąłem zamiast do domu bo nie przewidziałem że tak będzie lało i że grad będzie sypał :/ najbardziej ucierpiały surfinie ale już jest dobrze ;]

ostatnio nawiedziła mnie burza, tutaj zdjęcia . . . nie padało z tych granatowych chmurek tylko tych żółto siwych, heh ciekawe zjawisko bo niebo potem było całe siwo żółte a pioruny waliły mocno ;) kwiatki na dół zdjąłem zamiast do domu bo nie przewidziałem że tak będzie lało i że grad będzie sypał :/ najbardziej ucierpiały surfinie ale już jest dobrze ;]