Moje storczykowe hobby
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gelka,dzięki za pochwały- naprawdę warto sobie sprawić sabotka, najlepiej kwitnacego, na zachętę. Wcale nie sa trudniejsze w uprawie niz Phalaenopsis. Warto zaryzykować.
Dusia, dzięki za odwiedziny i pochwałę moich storczyków. W tej grupie są trzy, z których dochowałam się własnych kwitnień- wysoki, kremowy nakrapiany, purpurowy i purpurowy z białymi plamkami Pioneer "Champion".
Na samym dole widać dwa mocno już zgrubiałe pąki reanimowanego białego, długo się zastanawia, ale jednak chyba w kkońcu się rozchylą.
Dusia, dzięki za odwiedziny i pochwałę moich storczyków. W tej grupie są trzy, z których dochowałam się własnych kwitnień- wysoki, kremowy nakrapiany, purpurowy i purpurowy z białymi plamkami Pioneer "Champion".
Na samym dole widać dwa mocno już zgrubiałe pąki reanimowanego białego, długo się zastanawia, ale jednak chyba w kkońcu się rozchylą.
Witaj. Od niedawna jestem na forum. Zostałam przez Ciebie zarażona. Po odwiedzeniu Twojej strony poszłam do sklepu i kupiłam od razu dwa storczyki - Phalaenopsisy, a teraz wertuję literaturę i pochłaniam wszystko co piszą o storczykach.
Masz przepiękne kwiaty. Myślę, że i mnie się uda.
Zapraszam na moją działkę.
Masz przepiękne kwiaty. Myślę, że i mnie się uda.
Zapraszam na moją działkę.
- śnieżka
Grażynko witam Cie w moim wątku. Cieszę się, że moje storczyki zachęciły Cię do zapoczątkowania własnych zbiorów. Tak to jest, że błyskawicznie zarażamy się tą chorobą. Gratuluję Ci nowych nabytkó, mam nadzieję, że odpowiednio wybierałaś i uda Ci się uniknać problemów pielęgnacyjnych już na samym początku. Niech Ci ładnie rosną i obficie kwitną. A jak Coś nowego przybędzie do Twoich zbiorów to proszę, szybciutko się mi pochwal. 

- śnieżka
Poniosło mnie dziś do OBI, dużo Phalaenopsis w różnych kolorach i cenach od 25,90 do 79,90 za giganty. Były też przepiękne, niezwykle pachnące Dendrobium w jakiejś odmianie, o drobnych karminowych kwiatach, z dużą ilością pędów, za jedyne 49,90. Oczywiście pojechałam po coś innego ale dwa Phalaenopsis nie wiem jakim cudem wylądowały w moim koszu, przecież nie mogłam ich wyrzucić.

- Jolusia
- 1000p
- Od: 25 gru 2008, o 19:34
Bardzo dobrze zrobilas ze ich nie wyrzucilas bo to by byl blad twojego zycia.
Sa bardzo ladne, te kolorki i obfitosc kwiatköw.
Zeby ich nie kupic to bys musiala wlasnie po nie jechac i zamiast storczyköw kupic bulki
, a nie po bulki jechac i storczyki kupic, ale to juz tak jest. Ich piekno jest silniejsze od naszego rozsadku.
Niech ci pieknie rosnie

Sa bardzo ladne, te kolorki i obfitosc kwiatköw.

Zeby ich nie kupic to bys musiala wlasnie po nie jechac i zamiast storczyköw kupic bulki

Niech ci pieknie rosnie

Ale bajeczne barwy
Sliczne sa...
Ja tak ostatnio poszlam do Netto po pieczywo i kupilam faleczka...no skad moglam wiedziec, ze akurat nowy towar byl(reklamy wyrzucam) A potem "bialasek" stal 2 dni w szafie, zeby sie M nie "nerwil"...
A zeby nikt o mnie nie powiedzial, ze taka ze mnie do kitu gosposia to zaznaczyc musze, ze moi chlopcy na kolacje buleczki mieli oczywiscie

Ja tak ostatnio poszlam do Netto po pieczywo i kupilam faleczka...no skad moglam wiedziec, ze akurat nowy towar byl(reklamy wyrzucam) A potem "bialasek" stal 2 dni w szafie, zeby sie M nie "nerwil"...

A zeby nikt o mnie nie powiedzial, ze taka ze mnie do kitu gosposia to zaznaczyc musze, ze moi chlopcy na kolacje buleczki mieli oczywiscie

- Storczykowa
- Storczykowa
mi się bardzo dużo podoba, ale jak mam je kupić, jak sklepy z największym wyborem są tak daleko? najbliżej są te, gdzie ciężko spotkać coś ciekawego, nie ma wcale albo są najzwyklejsze, a ja chcę coś oryginalnego. obecnie marzą mi się botaniczne, a także biały z mazami. on jest taki cudowny, ale nie umiem go spotkać, a marzę o takim odkąd jestem na tym forum, bo to tu pierwszy raz ujrzałam zdjęcie takiego.