Moje storczykowe hobby

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pięknie ci kwitną :)
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gelka,dzięki za pochwały- naprawdę warto sobie sprawić sabotka, najlepiej kwitnacego, na zachętę. Wcale nie sa trudniejsze w uprawie niz Phalaenopsis. Warto zaryzykować.
Dusia, dzięki za odwiedziny i pochwałę moich storczyków. W tej grupie są trzy, z których dochowałam się własnych kwitnień- wysoki, kremowy nakrapiany, purpurowy i purpurowy z białymi plamkami Pioneer "Champion".
Na samym dole widać dwa mocno już zgrubiałe pąki reanimowanego białego, długo się zastanawia, ale jednak chyba w kkońcu się rozchylą.
gracia
100p
100p
Od: 23 sty 2009, o 14:12

Post »

Witaj. Od niedawna jestem na forum. Zostałam przez Ciebie zarażona. Po odwiedzeniu Twojej strony poszłam do sklepu i kupiłam od razu dwa storczyki - Phalaenopsisy, a teraz wertuję literaturę i pochłaniam wszystko co piszą o storczykach.

Masz przepiękne kwiaty. Myślę, że i mnie się uda.

Zapraszam na moją działkę.
Pozdrawiam Grażyna

Działka - pasja Graci
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko witam Cie w moim wątku. Cieszę się, że moje storczyki zachęciły Cię do zapoczątkowania własnych zbiorów. Tak to jest, że błyskawicznie zarażamy się tą chorobą. Gratuluję Ci nowych nabytkó, mam nadzieję, że odpowiednio wybierałaś i uda Ci się uniknać problemów pielęgnacyjnych już na samym początku. Niech Ci ładnie rosną i obficie kwitną. A jak Coś nowego przybędzie do Twoich zbiorów to proszę, szybciutko się mi pochwal. :)
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poniosło mnie dziś do OBI, dużo Phalaenopsis w różnych kolorach i cenach od 25,90 do 79,90 za giganty. Były też przepiękne, niezwykle pachnące Dendrobium w jakiejś odmianie, o drobnych karminowych kwiatach, z dużą ilością pędów, za jedyne 49,90. Oczywiście pojechałam po coś innego ale dwa Phalaenopsis nie wiem jakim cudem wylądowały w moim koszu, przecież nie mogłam ich wyrzucić.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Bardzo dobrze zrobilas ze ich nie wyrzucilas bo to by byl blad twojego zycia. :lol:

Sa bardzo ladne, te kolorki i obfitosc kwiatköw. :lol:

Zeby ich nie kupic to bys musiala wlasnie po nie jechac i zamiast storczyköw kupic bulki :lol: , a nie po bulki jechac i storczyki kupic, ale to juz tak jest. Ich piekno jest silniejsze od naszego rozsadku.

Niech ci pieknie rosnie :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Jolu, że uspokoiłaś moje sumienie. Za każdym razem, gdy w tym sklepie jestem są storczyki z jakimś niespotykanym deseniem i wtedy nie mogę się im oprzeć. Tym razem syn był ze mną i to on kusił. :D
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Ale bajeczne barwy :shock: Sliczne sa...
Ja tak ostatnio poszlam do Netto po pieczywo i kupilam faleczka...no skad moglam wiedziec, ze akurat nowy towar byl(reklamy wyrzucam) A potem "bialasek" stal 2 dni w szafie, zeby sie M nie "nerwil"... :lol: :lol:
A zeby nikt o mnie nie powiedzial, ze taka ze mnie do kitu gosposia to zaznaczyc musze, ze moi chlopcy na kolacje buleczki mieli oczywiscie :wink:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też dziś była w domu ,kwaśna mina M', ale obyło się bez słów, a wiec na razie nowych nabytków chować nie muszę, choć czasem i tak się zdarzało, że zaraz po zakupie trafiały do już stających i nikt się nie skapnął, że coś przybyło. :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

obydwa piękne, a ten drugi strasznie oryginalny. szkoda, że do obi mam tak daleko... jestem nie częściej niż raz w roku. może będę na wiosnę lub jesień, albo wcale. chciałabym mieć takiego jak ten drugi.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia, widziałam dziś u kogoś na naszym forum też takiego, stąd wniosek, że bywają i można na nie trafić,więc życzę Ci, żebyś trafiła na takiego jaki Ci się podoba.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mi się bardzo dużo podoba, ale jak mam je kupić, jak sklepy z największym wyborem są tak daleko? najbliżej są te, gdzie ciężko spotkać coś ciekawego, nie ma wcale albo są najzwyklejsze, a ja chcę coś oryginalnego. obecnie marzą mi się botaniczne, a także biały z mazami. on jest taki cudowny, ale nie umiem go spotkać, a marzę o takim odkąd jestem na tym forum, bo to tu pierwszy raz ujrzałam zdjęcie takiego.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No faktycznie takiego z mazami trudno spotkać, dziś też takiego nie widziałam. Były tylko białe w bordo kropy. Żeby kupić te co Cię interesują, to chyba R musisz prosić o pomoc. Może w końcu spotkasz te co Chcesz mieć, życzę Ci tego.
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Grażynko widzę, że i Ty dziś zaszalałaś :lol: a ja myślałam, że tylko do mnie storczyki wołają "weź mnie!" :;230

Mój M powiedział tylko "mhmmm" i to tyle a spodziewałam się gromów :D
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No widzę, że awaria była spora, bo pourywało mi ostatnie posty w wątku z moimi ostatnimi nabytkami, a w poczcie kilka ostatnich wiadomości. :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”