Kawon ( arbuz ) - część 9

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Kasiak109
200p
200p
Od: 8 cze 2015, o 14:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawon ( arbuz ) - część 9

Post »

Wcale się nie załamuję. Wręcz przeciwnie :heja Mój mąż bardziej naciskał na arbuzy. Dla spokoju wysiałam. Mam w tym roku co robić, także moja broń już poskładana i głęboko schowana na przyszły sezon ;:224 A Kochanemu jakoś "wytłumaczę", że już za późno ;:14
vanilla81
100p
100p
Od: 10 maja 2011, o 20:09

Post »

Ja dla pewnosci jedna z sadzonek zasadzilam w wielkim wiadrze ktore bedzie stalo pod daszkiem i ewentualnie moze byc chwane na zimne noce. W tym roku arbuz musi sie udac :uszy
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Siedzą w szklarni,rosną i czekają na sprzyjające warunki do wysadzenia.Są jeszcze na tyle małe że mam czas.Mam nadzieję że dzisiejsza krytyczna temperaturowo noc w moim rejonie będzie ostatnią.

Obrazek

Obrazek
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
wokan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2015, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że u wielu osób problemy z produkcją rozsady. Gdybym nie wysiał z dużym zapasem to pewnie w tym roku też obszedł bym się smakiem. Ponadto coś mi te sadzonki nie idą jak powinny mimo wyjątkowo ciepłej wiosny. Chyba przekombinowałem :(

Tu mam apel do forumowiczów:
Nie wyrzucajcie sadzonek, których nie macie już gdzie upchnąć, może innym uratują one sezon!!!

Jakaś giełda, ogłoszenia? Jak komu blisko czy po drodze mógłby przygarnąć, przy okazji nawiązując znajomości nie tylko internetowe ;:172
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2013, o 17:44
Kontakt:

Post »

Witek one już gotowe do wysadzenia. :D Bardzo ładne sadzonki. ;:215
rolnik90
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2011, o 19:21

Post »

Tak się zastanawiam nad nawozem bo ziemia u mnie licha strasznie jest.
Obecnie mam Substral MAGICZNA SIŁA DO OGÓRKÓW i tak się zastanawiam nad tym kristalonem zielonym czy nie będzie lepszy. Ktoś z was ogarnia temat nawożenia?
W tym roku jestem zmuszony posadzić arbuzy troszkę gęściej, tak 110x100cm mam nadzieje, że za gęsto nie będzie.

A masz Wokan zdjęcia tych sadzonek z chęcią bym zobaczył jak wyglądają.
Piotr
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapewne masz rację Błażej to mój debiut z arbuzami,ale do tej pory wstrzymywały mnie nocne temperatury.Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu do gruntu już zdecyduję się je wysadzić.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
chmielu11
200p
200p
Od: 21 lip 2013, o 22:49

Post »

Witku,to też mój debiut z arbuzami i też planuję wsadzić do gruntu w przyszłym tygodniu, jeszcze zobaczę co z pogodą ale chyba przymrozków nie będzie.
Pozdrawiam Krzysiek
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krzysiek oby te ostatnie cztery noce były tymi ostatnimi i tymi właśnie majowymi o których wszyscy myślimy.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2013, o 17:44
Kontakt:

Post »

Witku Twoje sadzonki są wielkościowo idealne do wysadzenia. Nie wiem jak u nich z kwestią przesadzania, czy już korzenie ziemię przerosły, czy jeszcze mają czas, bo to właśnie decyduje o ich wysadzeniu w grunt.

Ja też mam dylemat z ogrodnikami. Wszystko wskazuje, że czas wysadzać ale z dnia na dzień może się wszystko zmienić.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wydawało mi się Błażej że sadzoneczki na wielkość jeszcze są niezbyt,ale korzenie już przerosły faktycznie spody doniczek, ;:108 więc trzeba będzie podjąć ryzyko sadzenia a w razie czego przykrywać.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
dajnas
50p
50p
Od: 6 cze 2017, o 15:09

Post »

Ja swoje wysadzam 16-17 maja chce mieć pewność że nie będzie mrozów :D
kacona
200p
200p
Od: 4 maja 2016, o 18:28

Post »

Witek, ładne sadzonki. Moi dopiero wychodzą z ziemi. Ale mam zamiar sadzić kolo 20 maja. Wiec jeszcze mają czas.
Wokan, 9 sadzonek na 10 metrów może być?
Pozdrawiam Ekaterina
Awatar użytkownika
FreGo
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 28 sty 2018, o 13:05

Post »

Faworyt pisze:Mam nadzieję że dzisiejsza krytyczna temperaturowo noc w moim rejonie będzie ostatnią.
A jakież to masz u siebie krytyczne temperatury?? :;230 Ja jestem bardziej na południowy wschód pewno i nie zaobserwowałem ostatnio nic krytycznego.Jak nisko u Ciebie słupek zjechał? ;:170
Poza Halnym , który mi już zniszczył kiwano i przymrozkiem sprzed tygodnia przez który zostałem z pustą grządką po arbuzach. ;:223 Ale np. w Solinie nie było tego przymrozka (ciepło od zalewu) a kilka km dalej już był. No ale Bieszczady to kiepski teren. ;:223
Witam, jestem Adam.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolego FreGo dziś rano było +5 a Twój nos co mówił u Ciebie.Jutro rano prognozowane u mnie+4,ale ja mam specyficzny mikroklimat na przeciągu mieszkając i powiedzmy 10 kilometrów dalej bywa te cztery stopnie cieplej.Także wiem co mówię.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”