Na starym po nowemu. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu. 5.

Post »

Beaciu - ja dzisiaj też tylko te fotki pstryknęłam bo obiecałam Jadzi - a tak to do domeczku przed zimnem uciekałam. Więc dobra Twoja decyzja o niebytności na działeczce, czasami i od tego trzeba odpocząć. A może będziesz mogła w poniedziałek tam podjechać, bo ma być bardzo ciepło. ;:108
A te podpory to zamierzam wsadzić w te koła dla bylin, bo dla niektórych moich kwiatków już są za niskie, np dla powojnika Alba czy dla Gailardii. Mam nadzieję, że będzie to fajnie ze sobą grało.
Bardzo dobrej i miłej niedzieli życzę ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Beatko Zegar super ... Wiosna już i u ciebie daje znaki. Mam pytanie czy przycinasz tą wierzbę z różowymi baziami... byłabym chętna na gałązkę. Mogę się wymienić na inna wierzbę gdybyś chciała... mam plączącą, smoczą, mandżurską. Super wykorzystane gałązki ;:138
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
PaulaF-Z
500p
500p
Od: 1 lis 2016, o 20:48

Post »

Beatko,

pięknie prezentują się nadal wierzbowe bazie. I zegar świetny. Na pewno znalazłaś już dla niego pasujące miejsce. U nas dzisiaj deszczyk, ale wczoraj mimo niezbyt wysokiej temperatury, w słoneczku było ładnie. Troszkę poprzycinałam część suchych badyli. Zastanawiam się, czy trawy też już przyciąć? Ta jedna od ciebie (której nazwy nie znałaś), już ruszyła, widzę, że mocno się rozrosła.
Miłego tygodnia

:wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Beatko u Ciebie śliczna wiosna, wiele roślin zaznaczyło swoją obecność, a kotki naj naj! Mam kilka wierzb i czekam jak zaczną kotkami cieszyć, ale są głównie z patyczków to trochę trzeba poczekać :wink:
Zegar bardzo gustowny, to staroć czy stylizowany? Miłego tygodnia ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś - gałązkę, a nawet dwie :uszy na pewno dla Ciebie zetnę. Jeszcze wprawdzie nie cięłam tej wierzby ale w tym roku na pewno już trzeba będzie. Odezwę się po adres jak już będzie na to czas.
Kochana, raczej nic w zamian, ale jeśli już musisz to smocza mnie od zawsze kręciła - nie mmusi być oczywiście w tym roku. ;:168
Często tak wykorzystuję przycięte gałązki, a te z ciekawym kolorem są zawsze dodatkową ozdobą (np. czerwone z derenia).
Zegar ciutkę głośno chodzi - ale mam nadzieję, że się szybko przyzwyczaję ;:108 Ale i tak dobrze, ze mu to koło nie skrzypi. ;:306

Paula - to mozga trzcinowata Feesey. Jeśli u Ciebie już szaleje to daj ją może do dużej donicy i zadołuj. U mnie nie jest ekspansywna, mam ją piąty rok i wciąż tworzy małą kepkę. Ale u Ciebie widać ma się doskonale, więc albo ją trzeba ograniczać (wyrywając z kłączem) albo właśnie dać do donicy.
Ja nie ścinam jeszcze traw, czekam na forsycję. Wprawdzie Mordze nic nie będzie jak ją teraz zetniesz przy gruncie, ale na pewno Miskanta jeszcze musisz w spokoju zostawić. U mnie juz Trzcinniki się mocno ruszyły ale i z nimi też jeszcze czekam.
Zegar wprawdzie kupiony do łazienki, ale dostał miejsce w kuchni. Myslę, ze tu zostanie na dłużej. A ten z kuchni też na szczęście pasuje do łazienki.
Wzajemnie - bardzo miłego tygodnia ;:168

Marysiu - no to koniecznie musisz mieć tę różową, skoro inne wierzby dopiero zaczną kotkować ;:108 Ta pewnie niedługo ubierze się już w listki. Dam oczywiście znać przed wysyłką. ;:168
Zegar stylizowany, ale dobra robota, szczególnie kolorystycznie. ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Beatko bardzo ciekawi mnie jak ustawisz te podpórki, pewnie je zgapie od Ciebie, pokażesz jak będą gotowe :wit , zegar niesamowity, świetny, super ;:215 ;:215 ;:215
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Beatko, ależ piękne te kotki, bardzo oryginalne. Moje kotki jeszcze śpią.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko0042, albo przywiązać do palika, albo wsadzić w te gotowe koła dla bylin by podwyzszyć podpórki. Te wyższe gałęzie wbijam od razu w zienię, ale muszą troszkę poczekać co by mi zbyt dużo dereni nie wyrosło ;:306 .
Te małe spokojnie wejdą górą w te okrągłe podpory bo są w formie bukietu

Obrazek

Obrazek

Ewuś - no ta różowa wierzba jest rzeczywiście wyjątkowa. Przypomnę jak ładnie się prezentuje już od listopada

Obrazek

I jeszcze nie wiem czy jest to jej wada, czy zaleta, że tak bardzo rośnie wszerz, gałązki ma bardzo rozłożyste.

I kolejna wczorajsza fotka

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu - tą fioletową Rutewką jestem zachwycona! ;:167 Widać ją nawet z daleka.

Obrazek

Białą mam dość niską, bo ma około metra wysokości.
Jesienią dostałam od Jadzi te nizutką i też czekam na nią z niecierpliwością jaka będzie.
I Jadzia mi podpowiedziała bym sobie je oznaczyła, bo późno wychodzą - więc zostawiam na całą zimę te paliki przy nich.
Biała ma tylko zwykły cienki bambusik.
Ach te Rutewki. ;:167
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Beatko...dziękuję będę chyba się cieszyła, na razie mam w doniczce i trzymam w Domu Ogrodnika bo wiem że one późno zaczynają.
Pięknie wygląda ta pokazana ..taka mgiełka
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Och, na tym zdjęciu to nie to co potrafi na prawdę taka Rutewka. ;:167
Na pewno zauroczą Cię jej śliczne kwiatuszki.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Tak posadzkę że nie tylko moje oczka będą na nią zerkały :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Rutewki są piękne i zwiewne urzekła mnie Delvaya, dlatego jesienią poszła w miejsce Elin ,a Elin dostała miejsce wśród liliowców.Delavaya rosła przedtem wśród dalii jednak one nie pozwalały jej sie w pełni rozkoszować światłem i miejscem .Jestem ciekawa czy spodoba jej się nowa miejscówka i czy tym przesadzaniem jej nie zabiłam, bo szkoda by było.Super podpórki urzeka mnie ten bordowy kolor i fajnie będą wyglądać wśród zieleni
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Rutewkami i ja się zauroczyłam ;:oj Tak bardzo, że w tamtym roku kupiłam sobie aż trzy ;:306 Ale teraz rozmyślam, gdzie ja je posadziłam? Dwie wiem gdzie, ale ta trzecia? No, cóz....Mam nadzieje, że wyrośnie razem z wiosną ;:224
Różowe kotki na wierzbie są cudowne, ale na widok smoczej po prostu tracę dech ;:oj Ale pozostaje mi tylko podziwianie w waszych ogrodach, bo wierzba, to się na pewno u mnie nie zmieści ;:145
Miłego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bea, czy te czerwone derenie dobrze się ukorzeniają z gałązek ? Chętnie rozmnożę sobie , ze swoich :) A wierzba cudna i faktycznie rośnie w szerz :D :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”