Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ok, jak zakwitnie, to wstawię ;) na razie jest to tylko maleńki zielony bąbelek między liśćmi, jeszcze nie wyszedł spomiędzy nich...
a dzisiaj zajrzałam do szklarni (bardzo rzadko zaglądam), storczyki nawet ok, nawet Zygopetalum miało łodyżkę, ale coś mu ją urwało i nie ma
(((( a 1 Phal wszędzie puszcza keiki między liśćmi. jest bardzo zdeformowany.
a dzisiaj zajrzałam do szklarni (bardzo rzadko zaglądam), storczyki nawet ok, nawet Zygopetalum miało łodyżkę, ale coś mu ją urwało i nie ma

- Storczykowa
siemka. jeszczedzisiaj napiszę co tam u moich storczyków, bo jutro wyjeżdżam i wrócę za jakieś 10 dni chyba... może jeszcze jutro wejdę wcześnie rano. U moich storczyków jest raczej w porządku. Przyniosłam do domu Zygopetalum i 2 Dendrobia, ponieważ już nie mogą być w szklarni, bo ma podziurawiony dach. Phalaenopsisy te co kwitły to kwitną, ale żyłkowany będzie powoli przekwitał, bo już mu 2 kwiaty odpadły. Vanda ma łodyżkę, na razie jej rosnie. ciekawe czy jak wrócę będzie już większa...
- Storczykowa
- Storczykowa
- Storczykowa
ok ;)Szamanka pisze:No skoro nie było autorki, która pisałaby co u niej słychać, albo wstawiałaby zdjęcia, to po co pisać ;)
Ale cieszymy się, że już wróciłaś ;)
jak mi jakiś storczyk zakwitnie, to wstawię fotki. na razie te co kwitły to kwitną, 2 białe Phalaenopsisy puszczają łodyżki kwiatowe. no i Vanda. gdy mnie nie było zajmował się nimi tata.
- Storczykowa
- Storczykowa
ja się staram odwiedzać wszystkie wątki w storczykowym dziale, jak mam coś do powiedzenia, to piszę, ale niestety nie zawsze mam...Szamanka pisze:Storczykowa, Ciebie nie ma, więc nie piszą ;)
A ja jestem, piszę w swoim wątku, zadaję pytania, proszę o uwagi i porady - i też nikt nie pisze 8) To dopiero jest miłe ;)