Ola2310 Olu dzisiaj chwilowo lepsza pogoda...bezchmurne niebo i dużo

Ale to tylko dzisiaj... od jutra deszcze...
cyma2704 Soniu to on...Graham Thomas

zostawiła mi sarenka jeden pąk i zdążyłam przed nią z obiektywem..
Ophiopogonem mnie chwilowo zaskoczyłaś

...zapomniałam o tej nazwie choć mi znajoma się wydawała..

U mnie rośnie od kilku lat bez okrywania...
spoko..Z niezimującymi trawami próbować zawsze można...Nie spróbujesz...nie wiesz!
lemonka Izo

miło czytać , że moje zdjęcia choć na chwilę umilają Ci ponury dzień!

Moje turzyce nigdy nie podlewane,tyle co deszcz ją podleje a u mnie sucho..Pewnie dlatego zasychała z nadmiaru wilgoci...Wokół nich bywają siewki,które także nie wymagają podlewania...
Lucynko dzięki za pochwałę moich zdjęć !
Ja nie stronię na działce od żadnego koloru.. nie znam tego pojęcia, że lubię czy nie jakiś kolor roślin... . Nie posiadam aż takiej wrażliwości ...

Choć kiedyś nie lubiłam białego...teraz mi nie przeszkadza...
Ale nie będę się wymądrzać... niech tam każdy sobie
po swojemu w swoim
grajdołku grzebie... .Ale tych co po swojemu ...coraz mniej..
trendy biorą górę...
Pulpa222 Aniu ogród kolorowy i słoneczny bo ja w deszczu ani po deszczu nie fotografuję...
Co będę działać? Wycinać, ciąć,ścinać... jak się ma dużo bylin to takich czynności nie brakuje...Zakładałam, że już w sierpniu wytnę liście liliowcom,irysom,piwoniom, żeby wiosną mieć mniej roboty ale na razie mi się to nie udało...W ub. roku zostawiłam te prace i wiosną
zakrętu nie mogłam złapać. 
..Znajoma już w sierpniu to robiła a mnie jeszcze szkoda było więc wiosną ona szybko uporała się z niezbędnymi pracami na luzie..A ja niestety...
Zebrinus to miskant i istnieje kilka odmian, zimuje bezproblemowo choć w tym roku ociągał się bardzo długo..
Dziękuję bardzo za odwiedziny !
Jest pogodnie, dużo
Za chwilę wybieram się na działkę!