Witajcie kochani
Ten tydzień jest przepiękny i bardzo słoneczny. Korzystając z ostatnich ciepłych chwil, tak cudnie kolorowych, wyskoczyliśmy całą rodzinką na weekend do Zakopanego. Było super!!!!
Przed oczami, w dalszym ciągu mam kolorowe drzewa i ośnieżone góry...
Zaliczyliśmy Kasprowy Wierch ,Morskie Oko i spacer po Krupówkach... Nogi dają o sobie znać do tej pory...ale najważniejsze ,że naładowaliśmy akumulatory na czas zimy...
Do wiosny musi nam wystarczyć....
Aniu anabuko1 ciepłe dni sprawiły że i w ogrodzie coraz więcej żółtych liści , przeważnie u bukietówek.
Na drzewach ,a w zasadzie pod nimi , też wcale ich nie mało. Czeka mnie grabienie i koszenie trawy...
Nasionka przyszykowane , tylko trzeba znaleźć jakiegoś posłańca co na pocztę skoczy.
W piątek mam wolne, może ogarnę temat....
Beatko widzisz miałyśmy się w trójkę umówić i tak jakoś nam nie wychodzi....Może jeszcze będzie okazja.Też by mi w głowie nie było ,zwiedzać stadion ,jak takie piękne rośliny bym miała w zamian...
Fajnie,

że wam się udał wypad.Wilec już ładnie się ukorzenił. Muszę kupić ziemię i wsadzić go do doniczki.Zobaczymy co z niego zostanie wiosną....
Proso fajnie wygląda, dziś tak na prędko podglądnęłam jego kłoski i nie wiem czy nie ma pustych tych nasienników. Jutro muszę się przyjrzeć bardziej.Możliwe żeby się rozsiały?
W ogrodzie aktualnie swój moment mają chryzantemy.Dobrze że je w zeszłym roku kupiłam, rozweselają coraz bardziej już puste teraz rabaty.
Nieliczne z róż chcą jeszcze kwitnąć...
Bukiety hortensji coraz bardziej zasuszają się . Oj jak mi ich szkoda.....
Jeżówki też przebrały się w suszki....
Smagliczka to latem mi tak nie kwitła jak w tej chwili...
Rubrum tez już zgubiła swoje bordowe odcienie. Poszła w szarość.....
Brateczek się nie poddaje...
Liście lecą na całego...
Na parapecie roślinkom chyba dobrze...Dopóki się nie zacznie palenie na całego , wyglądają ładnie. Potem bardzo przypalają im się listeczki od grzejników...
Kaktusy muszę przesadzić ,bo już te doniczusie mają za małe.Jutro może stanę po pracy w ogrodniczym i kupię podłoże do sukulentów...
Tu ukorzeniam wszystko co się da....
Pozdrawiam was serdecznie i życzę miłego ciepłego wieczoru i najbliższych dni ze