Ogród z angielską nutą cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród z angielską nutą cz.11

Post »

Amanita pisze:Moniczko, Twoja Alania to super słodziak ;:167 Uwielbiam takie słodkie mordki :D

Domek masz piękny, ale masz szczęscie, że już jesteś na tym etapie z domem. Ja, nie dość, że jeszcze do swojego nowego się wprowadzić nie mogę, to jeszcze mnie czeka tyle robót wykończeniowych, że aż boję się pomyśleć. Póki więc robota na budowie stoi, to zajmuję się ogrodem :D

Irysy masz cudne, ostatnio oszalałam na ich punkcie :wink:
Dominiczko, moja budowa trwa 10 lat i jeszcze wiele do zrobienia, więc nie martw się - doskonale Cię rozumiem, bo sama przez cały czas budowy tworzyłam ogród :D
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale mi się podoba to zdjęcie z dwiema betonowymi donicami ;:oj . Cudnie wygląda na nim ta rabata ;:167
Piesio śliczny ;:167
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie kuś już tymi irysami, bo ja tyle miejsca nie mam :D ale na takiego błękitniutkiego to jeszcze muszę znaleźć ;:306 Mogę cię zapytać o radę? Wszędzie czytam, że po odmłodzeniu irysów nie powinno się ich wsadzać na to samo miejsce... Też trzymasz się tej zasady? Nie chcę biegać z nimi o całym ogrodzie, poza tym są rabaty, które za nic nie chciałabym póki co zmieniać ;:185
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bejsonki84 pisze:Ale mi się podoba to zdjęcie z dwiema betonowymi donicami ;:oj . Cudnie wygląda na nim ta rabata ;:167
Piesio śliczny ;:167
To z boku domu - tam jest dość ciasno, więc rzadko pokazuje to miejsce :D
Chyba to jedyne miejsce z cieniem w moim ogrodzie :lol:

clem3 pisze:Nie kuś już tymi irysami, bo ja tyle miejsca nie mam :D ale na takiego błękitniutkiego to jeszcze muszę znaleźć ;:306 Mogę cię zapytać o radę? Wszędzie czytam, że po odmłodzeniu irysów nie powinno się ich wsadzać na to samo miejsce... Też trzymasz się tej zasady? Nie chcę biegać z nimi o całym ogrodzie, poza tym są rabaty, które za nic nie chciałabym póki co zmieniać ;:185
Nie trzymam się takiej zasady, bo nie mam na to miejsca ;:131
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Monia, dom się prezentuje coraz dostojniej. Pięknie :)
Twój najdroższy kwiatuszek nie wchodzi na rabaty?
No, i iryski... Jesteś winna forumowej irysomanii :tan Właśnie czekam na paczkę z irysami... ;:65
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Twój dom to istny dworek ;:108 Tak duży ogród i taka pchałka w nim biega - nigdy się nie zgubiła? ;:306 Ale prawdą jest, że idealna do wyściskania i wymiziania ;:333
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Moniko dopiero z bliska widać, jakie Twoje Umbry piękne. ;:oj Alania słodka. ;:167 Dziękuję za informacje o niskich irysach, ;:196 pora wymienić wysokie na maluchy, niech cieszą kwiatami. Dobrych, ciepłych dni. ;:3
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Monika piękne masz irysy,super kolekcja ;:333
Alania jednak jest najładniejsza i najdroższa,pilnuje posesji ;:215
Przywrotnik z szałwią rewelacyjne połączenie :D
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Piękne iryski pokazałaś, w tym roku wszystko później kwitnie i dłużej bo jest chłodniej. Ja też zapadłam na irysową chorobę i powoli kupuję lekarstwa :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Moni jest cudnie ;:215
Dla mnie jak zwykle najpiękniejszy jest duet kocimiętki z przywrotnikiem ;:167
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Aga2016
50p
50p
Od: 17 kwie 2016, o 19:41

Post »

Bardzo lubię Twój ogród ;:oj i cieszę się że wstawiłaś nowe zdjęcia bo już troszkę się stęskniłam za widokiem ogrodu ;:65 , jak prace związane z elewacją mogę się tylko domyślać, że będzie obłędnie ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnaAn pisze:Monia, dom się prezentuje coraz dostojniej. Pięknie :)
Twój najdroższy kwiatuszek nie wchodzi na rabaty?
No, i iryski... Jesteś winna forumowej irysomanii :tan Właśnie czekam na paczkę z irysami... ;:65
Alania ;:167 jest bardzo poważnie chora - ma chore serduszko (VSD) i najbezpieczniej czuje się przy mnie blisko. W razie gorszego samopoczucia potrafi pokazać, że trzeba Ją wziąć na ręce, więc raczej spaceruje przy mnie po części trawiastej. Gdy pracuję w ogrodzie staram się Ją zostawiać w domu, żeby mieć spokojną głowę i nie martwic się o Jej samopoczucie.
Ooo, zamówiłaś irysy? W Polsce? Jakie odmiany?

Ann_85 pisze:Twój dom to istny dworek ;:108 Tak duży ogród i taka pchałka w nim biega - nigdy się nie zgubiła? ;:306 Ale prawdą jest, że idealna do wyściskania i wymiziania ;:333
;:167 to mój skarbuś :D Nie ma mowy o zagubieniu, bo zna tutaj każdy zakątek :wink: Jest bardzo grzeczna, więc nie oddala się sama, gdy mnie nie ma w zasięgu wzroku :D

cyma2704 pisze:Moniko dopiero z bliska widać, jakie Twoje Umbry piękne. ;:oj Alania słodka. ;:167 Dziękuję za informacje o niskich irysach, ;:196 pora wymienić wysokie na maluchy, niech cieszą kwiatami. Dobrych, ciepłych dni. ;:3
To te najstarsze Umbraculiffery. W sumie mamy ich posadzonych 11 w całym ogrodzie, ale te są najstarsze. Najmłodsze sa przed domem - posadzone symetrycznie przy wjeździe i potrzebują jeszcze czasu, żeby wyglądały jak należy :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 pisze:Monika piękne masz irysy,super kolekcja ;:333
Alania jednak jest najładniejsza i najdroższa,pilnuje posesji ;:215
Przywrotnik z szałwią rewelacyjne połączenie :D
Dzięki, Aniu :D

TROJA pisze:Piękne iryski pokazałaś, w tym roku wszystko później kwitnie i dłużej bo jest chłodniej. Ja też zapadłam na irysową chorobę i powoli kupuję lekarstwa :wink:
Tak, dzięki chłodniejszym nocom irysy dłużej kwitną i można się nimi nacieszyć w tym roku do woli :tan

jol_ka pisze:Moni jest cudnie ;:215
Dla mnie jak zwykle najpiękniejszy jest duet kocimiętki z przywrotnikiem ;:167
Ja tez lubię to połączenie :D

Aga2016 pisze:Bardzo lubię Twój ogród ;:oj i cieszę się że wstawiłaś nowe zdjęcia bo już troszkę się stęskniłam za widokiem ogrodu ;:65 , jak prace związane z elewacją mogę się tylko domyślać, że będzie obłędnie ;:108
Och, prace idą powoli i trochę mnie to denerwuje, bo nie mogę już patrzeć na fachowców - u mnie budowa trwa już 10 lat i teraz już chciałabym nie mieć gości budowlańców, ale cóż zrobić jak jeszcze tyle do zrobienia ;:222
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Moniko nie zamawiałam irysów, tylko myślę. ;:173 Zresztą najładniejsze masz Ty. :D Jednak jorki to bardzo delikatna rasa. Mojej przyjaciółki pan jork stracił wzrok, choć jeszcze całkiem młody. ;:174 Dobrej niedzieli. ;:3
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Moni właśnie to chciałam "usłyszeć" ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”