Ach te róże! ach te różyczki!
- Zuzia111
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ach te róże! ach te różyczki!
Wandziu...ty masz wiosnę i w domu i w ogrodzie, różyczka śliczna.
Balkonowe zieloności także proszą się o posadzenie, chyba że chcesz aby na balkonie zakwitły.
Proszę się o deszcz a u mnie ani burzy ani grzmotów..czy to zawsze musi być na odwrót. 
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Jak miło, że pokazałaś tulipana botanicznego. Pielęgnuj go, bo moje pochłonęła po kilku latach cudownego kwitnienia ziemia. Naprawdę lubisz kosić trawę? Do tej pory zazwyczaj robił to mój M. i syn. Teraz, gdy się wyprowadził, cała robota spadnie na Mężusia.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu jeszcze nie jedno koszenie przed Tobą jeśli tak lubisz tę robotę,bo sezon długi :;230wszystko rozkwita w zastraszającym tempie .U mnie na przemiennie kropi i słonko zagląda.Jednak jest zimno i nie che mi się wychodzić do ogródka .Byłam tylko rano sprawdzić ile ślimaków pokazało się po deszczu i czy żyją listki jezyczki pomarańczowej, bo one są takie cudne bordowe i błyszczące .Jednak wszystko było w porządku .Kuruj sie 
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Wandziu
. Pięknie i wiosennie u Ciebie
.Masz sporo kwitnień a tulipany botaniczne prześliczne. Ja też lubię kosić trawę
, to takie odprężające , nawet pod górkę
. Pozdrawiam
.
- mimoza55

- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Alexia, ładny motyli krzew, można go połączyć z kompozycją białych, albo różowych róż,muszę się nad nim zastanowi
Zusiu, Biała różyczka powtórzyła mi kwitnienie, tylko teraz ma dużo większe pełniejsze kwiatki. Clematisy zostaną ba balkonie ,
otuliłam je kocykiem bo jest zimno a dziś padał deszcz ze śniegiem, zimno brrr
wiosna poszła na urlop 
Ewuniu, Trawnik lubię kosić, lubię zapach świeżo skoszonej trawki
Tulipanki botaniczne jak przekwitną nie ścinam
suchego kwiatu tylko czekam jak wytworzą się nasionka, następnie wykruszam nasionka wokół macierzystej roślinki i w ten sposób
tulipanki rozmnażam
Jadziu, języczka pomarańczowa u mnie jeszcze nie wypościła listków ,to jakiś zmarzluch
Dzis faktycznie zimno,
do ogrodu nie miałam odwagi wychodzić brr. przy wersalce, ustawiłam sobie stanowisko do prasowania i troszkę poprasowałam .
Agnieszka przyszła z pracy to porozkładała na półkach, z tą kulawą nóżką na coś się przydaje
Ewelko ,Wiosna jest cudowna, daje nam tyle nadziei, wszystko budzi się do życia. Deszczyk solidnie popadał wiec wszystko
sie zazieleniło a i kwiatuszków będzie coraz więcej
Zusiu, Biała różyczka powtórzyła mi kwitnienie, tylko teraz ma dużo większe pełniejsze kwiatki. Clematisy zostaną ba balkonie ,
otuliłam je kocykiem bo jest zimno a dziś padał deszcz ze śniegiem, zimno brrr
Ewuniu, Trawnik lubię kosić, lubię zapach świeżo skoszonej trawki
suchego kwiatu tylko czekam jak wytworzą się nasionka, następnie wykruszam nasionka wokół macierzystej roślinki i w ten sposób
tulipanki rozmnażam
Jadziu, języczka pomarańczowa u mnie jeszcze nie wypościła listków ,to jakiś zmarzluch
do ogrodu nie miałam odwagi wychodzić brr. przy wersalce, ustawiłam sobie stanowisko do prasowania i troszkę poprasowałam .
Agnieszka przyszła z pracy to porozkładała na półkach, z tą kulawą nóżką na coś się przydaje
Ewelko ,Wiosna jest cudowna, daje nam tyle nadziei, wszystko budzi się do życia. Deszczyk solidnie popadał wiec wszystko
sie zazieleniło a i kwiatuszków będzie coraz więcej
- JAKUCH

Wandziu czy nie cierpią na tym cebulki mateczne ???? może warto spróbować i poeksperymentowaćTulipanki botaniczne jak przekwitną nie ścinam
tulipanki rozmnażam![]()
- mimoza55

Jadziu, Pada śnieg, zimno, wiosna wyjechała do ciepłych krajów na urlop
Cebulek tulipanka botanicznego kupiłam 10 cebulek
a mam już dużą gromadkę, przez wysiewanie nasionek .Przypadek sprawił, że zbieram nasionka i wysiewam, któregoś razu pościnałam
suche przekwitłe kwiatostany, nie chciało mi się iść i wyrzucić na kompostownik , wiec zakopałam na rabatce, rok później w tym miejscu wyrosła kępka tulipanków botanicznych. Od tamtej pory wysiewam nasionka.
a mam już dużą gromadkę, przez wysiewanie nasionek .Przypadek sprawił, że zbieram nasionka i wysiewam, któregoś razu pościnałam
suche przekwitłe kwiatostany, nie chciało mi się iść i wyrzucić na kompostownik , wiec zakopałam na rabatce, rok później w tym miejscu wyrosła kępka tulipanków botanicznych. Od tamtej pory wysiewam nasionka.
- JAKUCH

U mnie śniegu nie ma, lecz co chwilkę popaduje deszcz i jest zimno.Jednak musiałam zajrzeć do ogródka chociaż na chwilkę
W takim razie zostawię je niech wytworzą nasionka a czy z innymi tulipanami też można tak zrobić, albo tylko z botanicznymi
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Wandziu, trzymam kciuki za Twoje patyczki
Będziesz miała nie lada frajdę jak się wszystkie ukorzenią. Ja próbowałam tylko raz - bez powodzenia i się zniechęciłam. Zawsze podziwiam naszą Jadzię, za tę umiejętność
Teraz próbuję ukorzenić hortensję Limenlight na pniu. Ciekawa jestem czy próba się powiedzie?
Teraz próbuję ukorzenić hortensję Limenlight na pniu. Ciekawa jestem czy próba się powiedzie?
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Wandziu nie spotkałam w sprzedaży tzw.liścia laurowego a ostatnio w programie kulinarnym Ewa gotuje stał w kuchni super sprawa.
- mimoza55

Jadziu,
Zimno to przynajmniej siedzę w domu i nie nadwyrężam nóżkę . Próbowałam tylko z botanicznymi, ale możne warto
spróbować
Dorotko,
trzymaj kciuki, bo ja też się zniechęciłam niepowodzeniami, ale tym razem mam cichą nadzieję a jak coś pójdzie nie tak to pójdziemy do Jadzi na kurs
Aniu,
Aniu ja laur, widziałam w minionym roku w OBI Wawrzyn- laur też jest na alegro. Córka laur i rozmaryn kupiła mi
w jednym krakowskich marketów.
spróbować
Dorotko,
Aniu,
w jednym krakowskich marketów.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Róże ukorzeniach, rozsiewasz tulipany.
Czego Ty nie robisz?
I wszystko Ci sie udaje
Super sprawa z tymi tulipanami
U mnie albo same się rozsiewają, albo coś je roznosi, bo mam już niezły tłumek na kilku rabatach
Czego Ty nie robisz?
I wszystko Ci sie udaje
Super sprawa z tymi tulipanami
U mnie albo same się rozsiewają, albo coś je roznosi, bo mam już niezły tłumek na kilku rabatach
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Wandziu muszę też spróbować z tymi botanicznymi tulipankami. Szafirki i krokusiki same się mnożą to i dojdą tulipanki.
Bardzo się cieszę.

Bardzo się cieszę.
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Wandziu dzięki za podpowiedz, znalałam dziś Liście laurowe, zachłanna jestem i kupiłam 4 szt. jak ulał na Zajączka prezenciki 
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Wandziu - też jestem ciekawa tego rozmnażania tulipanów btanicznych. Będę musiała spróbować. Jak ma się nóżka? Już lepiej się czujesz? Pogoda u nas taka, że najlepiej to pod pierzyną siedzieć, a nie po ogrodzie latać. Albo szykować się do świąt. Mam nadzieję, że dasz radę wszystko przygotować.