Ach te róże! ach te różyczki!

Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki!

Post »

Wandziu...ty masz wiosnę i w domu i w ogrodzie, różyczka śliczna. ;:128 Balkonowe zieloności także proszą się o posadzenie, chyba że chcesz aby na balkonie zakwitły. ;:oj Proszę się o deszcz a u mnie ani burzy ani grzmotów..czy to zawsze musi być na odwrót. ;:223
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Jak miło, że pokazałaś tulipana botanicznego. Pielęgnuj go, bo moje pochłonęła po kilku latach cudownego kwitnienia ziemia. Naprawdę lubisz kosić trawę? Do tej pory zazwyczaj robił to mój M. i syn. Teraz, gdy się wyprowadził, cała robota spadnie na Mężusia.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu jeszcze nie jedno koszenie przed Tobą jeśli tak lubisz tę robotę,bo sezon długi :;230wszystko rozkwita w zastraszającym tempie .U mnie na przemiennie kropi i słonko zagląda.Jednak jest zimno i nie che mi się wychodzić do ogródka .Byłam tylko rano sprawdzić ile ślimaków pokazało się po deszczu i czy żyją listki jezyczki pomarańczowej, bo one są takie cudne bordowe i błyszczące .Jednak wszystko było w porządku .Kuruj sie ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Wandziu :wit . Pięknie i wiosennie u Ciebie ;:108 .Masz sporo kwitnień a tulipany botaniczne prześliczne. Ja też lubię kosić trawę ;:173 , to takie odprężające , nawet pod górkę ;:224 . Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Alexia, ładny motyli krzew, można go połączyć z kompozycją białych, albo różowych róż,muszę się nad nim zastanowi ;:108

Zusiu, Biała różyczka powtórzyła mi kwitnienie, tylko teraz ma dużo większe pełniejsze kwiatki. Clematisy zostaną ba balkonie ,
otuliłam je kocykiem bo jest zimno a dziś padał deszcz ze śniegiem, zimno brrr ;:19 wiosna poszła na urlop :;230

Ewuniu, Trawnik lubię kosić, lubię zapach świeżo skoszonej trawki :tan Tulipanki botaniczne jak przekwitną nie ścinam
suchego kwiatu tylko czekam jak wytworzą się nasionka, następnie wykruszam nasionka wokół macierzystej roślinki i w ten sposób
tulipanki rozmnażam ;:138

Jadziu, języczka pomarańczowa u mnie jeszcze nie wypościła listków ,to jakiś zmarzluch ;:306 Dzis faktycznie zimno,
do ogrodu nie miałam odwagi wychodzić brr. przy wersalce, ustawiłam sobie stanowisko do prasowania i troszkę poprasowałam .
Agnieszka przyszła z pracy to porozkładała na półkach, z tą kulawą nóżką na coś się przydaje :;230 :;230

Ewelko ,Wiosna jest cudowna, daje nam tyle nadziei, wszystko budzi się do życia. Deszczyk solidnie popadał wiec wszystko
sie zazieleniło a i kwiatuszków będzie coraz więcej ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipanki botaniczne jak przekwitną nie ścinam
suchego kwiatu tylko czekam jak wytworzą się nasionka, następnie wykruszam nasionka wokół macierzystej roślinki i w ten sposób
tulipanki rozmnażam ;:138
Wandziu czy nie cierpią na tym cebulki mateczne ???? może warto spróbować i poeksperymentować ;:180 Też lubię zapach świeżo skoszonej trawy a potem gdy obsycha .Mamy na podwórku wielki kawał trawnika i sąsiad zawsze kosi, albo przyjeżdżają ze spółdzielni
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, Pada śnieg, zimno, wiosna wyjechała do ciepłych krajów na urlop ;:306 Cebulek tulipanka botanicznego kupiłam 10 cebulek
a mam już dużą gromadkę, przez wysiewanie nasionek .Przypadek sprawił, że zbieram nasionka i wysiewam, któregoś razu pościnałam
suche przekwitłe kwiatostany, nie chciało mi się iść i wyrzucić na kompostownik , wiec zakopałam na rabatce, rok później w tym miejscu wyrosła kępka tulipanków botanicznych. Od tamtej pory wysiewam nasionka. ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie śniegu nie ma, lecz co chwilkę popaduje deszcz i jest zimno.Jednak musiałam zajrzeć do ogródka chociaż na chwilkę :D W takim razie zostawię je niech wytworzą nasionka a czy z innymi tulipanami też można tak zrobić, albo tylko z botanicznymi
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Wandziu, trzymam kciuki za Twoje patyczki ;:215 Będziesz miała nie lada frajdę jak się wszystkie ukorzenią. Ja próbowałam tylko raz - bez powodzenia i się zniechęciłam. Zawsze podziwiam naszą Jadzię, za tę umiejętność ;:138
Teraz próbuję ukorzenić hortensję Limenlight na pniu. Ciekawa jestem czy próba się powiedzie?
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu nie spotkałam w sprzedaży tzw.liścia laurowego a ostatnio w programie kulinarnym Ewa gotuje stał w kuchni super sprawa.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, ;:196 Zimno to przynajmniej siedzę w domu i nie nadwyrężam nóżkę . Próbowałam tylko z botanicznymi, ale możne warto
spróbować ;:108

Dorotko, ;:196 ;:180 trzymaj kciuki, bo ja też się zniechęciłam niepowodzeniami, ale tym razem mam cichą nadzieję a jak coś pójdzie nie tak to pójdziemy do Jadzi na kurs ;:306

Aniu, ;:196 Aniu ja laur, widziałam w minionym roku w OBI Wawrzyn- laur też jest na alegro. Córka laur i rozmaryn kupiła mi
w jednym krakowskich marketów.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Róże ukorzeniach, rozsiewasz tulipany.
Czego Ty nie robisz?
I wszystko Ci sie udaje
Super sprawa z tymi tulipanami
U mnie albo same się rozsiewają, albo coś je roznosi, bo mam już niezły tłumek na kilku rabatach
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Wandziu muszę też spróbować z tymi botanicznymi tulipankami. Szafirki i krokusiki same się mnożą to i dojdą tulipanki.
Bardzo się cieszę.
:D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu dzięki za podpowiedz, znalałam dziś Liście laurowe, zachłanna jestem i kupiłam 4 szt. jak ulał na Zajączka prezenciki ;:138
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Wandziu - też jestem ciekawa tego rozmnażania tulipanów btanicznych. Będę musiała spróbować. Jak ma się nóżka? Już lepiej się czujesz? Pogoda u nas taka, że najlepiej to pod pierzyną siedzieć, a nie po ogrodzie latać. Albo szykować się do świąt. Mam nadzieję, że dasz radę wszystko przygotować.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”