Moje cudaki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tylko żeby czasem dostępu do forum Ci nie zablokował, bo jak nie to z nami będzie miał do czynienia :wink:

Podlewajcie proszę drzewko
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p
Od: 21 sty 2008, o 08:08

Post »

Effa :) w pierwszej wersji zablokował. Zablokował też allegro i wszystkie pliki które chciałoby się otowrzyć z głównych stron ale Pani Sekretarz się wściekła bo nie mogła czegoś otworzyć i odblokował niektóre strony..
Niestety nie dałam rady wczoraj wieczorem wkleić nowych fotek ponieważ wróciłam późno z małym od lekarza19:45 ,potem go uśpiłam a potem to ..........składałam górę prania :x Normalnie Matka Polka jak nic!!!!
Dzisiaj nie napiszę też bo idę na aqua aerobic na 20:00.
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

Uwaga uwaga mam chwilę czasu więc powklejam fotki badylaków
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak brzydko brzmią "badylaki" ale za to jak ładnie wyglądają :wink: Zebrinka ślicznie wybarwiona, widzę też moje ulubione eonium. Malutka Ludisia też mi się w oko rzuciła - zapamiętałam jej nazwę dzięki Karo, bo u niej widziałam :D
A co to jest to na trzeciej fotce?

Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O...cisus bordo większy niż mój. :P To ze szczepek?
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

Właśnie nie mam pojęcia co to jest tam na 3 fotce chciaż teraz nie widzę bo jestem w pracy, ale wiem, że to kwiatek o którego już kiedyś Was pytałam i nikt nie zna odpowiedzi. On podobno kwitnie a kwiatostany ma od spodu na środku liścia. Dostałam go od koleżanki z pracy. Zebrina i cisus jest darowizną forumkową ale amnezja nie pozwala mi powiedzieć od kogo. :oops: Ale ten Ktoś na pewno wie, że to od niego. Cisus miał dwa albo 3 listki jak go dostałam:) Idzie jak burza.
Effa eonium rzeczywiście szaleje. Ludisia ma chyba na czubku pąka?! :shock: czy ona kwitnie?? Pytam bo nie wiem. Dostałam ją od koleżanki nie z pracy. Tzn. sama sobie ją od niej wzięłam. Nie miała wyboru musiała dać :lol:
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety nie wiem czy kwitnie, bo dla mnie jest to dość nowa roślina i nic nie wiem na jej temat :?
Ale Karo pewnie będzie wiedzieć skoro jest także jej szczęśliwą posiadaczką :wink:

Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Aniu strzałkowiec piękny... mój się rozkrzewił i troche podrósł, ale o kwiatach na razie nie myśłi... teraz na zimę troche dolnych listków mu pozerwieniało i je zrzucił, ale ogólnie chyba radzi sobie dość nieźle
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Wszystkie fajne, ale grzechotnik boski :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

Effa sprawdzę u Karo. :D
Aga mój nie kwitł dość długo. w ogóle biedota z niego była ale przeczytałam tu na forum, żeby wystawić go latem na balkon i ...... jak się rozszalał to w zasadzie nie przestaje kwitnąć. Chyba powietrze świerze mu pomogło. W życiu nie miałam takiego ładnego (to mój drugi egzemplarz).
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja zauważyłam, że wiele kwiatków dużo lepiej sobie radzi po wakacjach na polu... u mnie bilbergia pewnie by nie zakwitła w domu, pomarańczowy cudak (echeweria) pewnie też, zielistka oszalała wprost ilością i wielkością pedów kwiatowych, to samo dotyczy trzykroci...

strzałkowca niestety nie wyniosłam - on taki malutki, bałam sie trochę o niego... ale przyszłe wakacje ma jak w banku na polu... (jak dożyje) :oops:
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

Aguś zgadzam się ,że wakacje dobrze robią kwiatkom moje co roku wędrują na dwór i chyba tylko dzięki temu przeżywają do następnej wiosny :roll: (północne okna)
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no u mnie i północne i południowe, ale żadne z nich nie jest idealne zwłaszcza w lecie

jednak co pole to pole... a roślinkom też przecież coś od zycia sie należy
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

północne w lecie jest całkiem dobre,nie grozi kwiatkom poparzenie,z kolei zimą lepsze południowe,bo choć czasami zajrzy słoneczko,a u mnie ciemno jak w jaskini ostatnio :evil:
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

Uprzejmie zawiadamiam, że dzisiaj w Biedronie są szlumbergery, różowa i kremowa oraz kaktusy z czapkami mikołajów. Kremową już kupiłam ale nie mogę wrzucić zdjęcia bo mi w pracy informer poblokował co nieco i fotosika też.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”