Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty

Post »

Iwonko i tak powinno być, bo nie ma co prowadzić lajtowego wychowania ;:333 .Dzieci też muszą wiedzieć ,że na jedzenie trzeba zapracować :;230 to tylko przyda im się w bardziej dorosłym życiu ;:180 w przybliżeniu Tawułka wygląda bardzo ciekawie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko piękne kwiatki.
Fajnie tak zjeść posiłek na świeżym powietrzu.
My korzystamy zawsze kiedy jest ładna pogoda.
Wtedy czuję się jak na wczasach :;230
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ale ślicznie kolorowo! ;:138 ;:138
Masz taki ogród, jaki ja najbardziej lubię. Pełen najrozmaitszych roślin oraz rozmaitość barw i kształtów. ;:215 ;:215

Iwonko, jutro wysyłam paczuszkę. Wyglądaj listonosza.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też zatrudniam swoją tanią siłę roboczą
Pojutrze będzie kosił trawę u dziadków, a od czwartku będzie skopywał stary trawnik pod nowy, ale już u nas
Jak wysokie sa te floksy drumonta?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko poranny ogród ma urok nie do opisania. Słońce inaczej oświetla rośliny i powietrze jest jakby świeższe :D
Jeżeli pomagający nie przynoszą więcej strat niż warte jest koszenie to rozsądnie robisz, u mnie niestety co koszenie to strata i nerwy :D Ogród piękny kolorowy ;:333
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko floksy wspaniałe :)
Uwielbiam je! W ogóle pięknie i kwieciście u Ciebie! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Cały mój dzisiejszy post wysłałam w kosmos ;:222 I zamiast przełknąć gorzką pigułkę, to ja podzieliłam się swoim nieszczęściem z eMem. Jeżeli myślicie, że mnie pocieszył i przytulił do męskiej piersi, to jesteście w głębokim błędzie ;:185 Jeszcze dostałam opie....rz ;:145 I gdzie tu sprawiedliwość?
Dajcie mi dłuuuuuugą chwilę, a ja w tym czasie będę tworzyć ;:218 Może teraz uda mi się wiadomość wysłać tam gdzie trzeba
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Piękne zdjęcia robisz, Iwonko, dzięki temu możemy oglądać wspaniałości w Twoim ogrodzie. Tyle kwiatów, wszystko kwitnie, aż bucha. Gratulacje.
P.S. Wysłałam pw.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, a nie przyszło Ci do głowy, że może Kosmos też zamieszkują zielonozakręcone stworki i bardzo się ucieszyły, że ktoś do nich napisał.... ;:303
Nie nerwuj się. ;:185 ;:185 Każdej z nas takie numery się trafiały. ;:108 Podejrzewam, że niejeden raz jeszcze się zdarzą. ;:112
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, moje dzieci od dawna mają swoje obowiązki, do których ani ja ani eM się nie wtrącamy. Wiedzą, co mają zrobić, a jak czasami uda im się zapomnieć, to ja im przypomnę ;:14
Kasiu, i tego Wam zazdroszczę ;:108 ;:196 Bardzo to lubię, a lubiłabym jeszcze bardziej, gdybym nie musiała na to śniadanko jechać 10km ;:224
Lucynko, też lubię takie ogrody. Pełne różności, kolorowe. Zazwyczaj najpierw kupuję roślinę, a dopiero później zastanawiam się , gdzie to posadzić ;:224
Listonosza będę pilnie wypatrywać ;:196
Mówisz, że kosmiczne stworki czytają ;:oj To niech mają ;:108 Tylko proszę nie za często ;:185
Gosiu, floksy trochę się pokładają, co mi osobiście nie przeszkadza i wtedy mają około 25-30cm. Dzisiaj musiałam je trochę podeprzeć, żeby chłopaki mi ich nie podeptały i wtedy miały około55cm.
Marysiu, raczej strat nie ma. Doskonale wiedzą, że wtedy będą mieli ze mną do czynienia :;230
Basiu, te floksiki mam po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni ;:108 Są śliczne i będę je siała co roku. Dziękuję ;:196
Iza, dziękuję ;:196 Odpowiem troszkę później, ale sprawę załatwimy pozytywnie :wit

Dziękuję za odwiedziny ;:196

Obrazek

Obrazek

Za chwilę cd :wit
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Ze smakiem zjedliście kiełbaski i ze smakiem zrobiłaś zdjęcia. Oglądam z wielką przyjemnością te bujne rabaty pełne kwiatów! Akant z tyloma łodygami - super! No i wspaniała dalia!
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Florian, dalie są piękne, ale zajmują bardzo dużo miejsca. Mam tylko siedem i każda mnie cieszy :tan Dwie jeszcze nie kwitną, będą później

Dzisiejszy dzień należał do tych bardzo udanych ;:215 .
Skoro świt pojechaliśmy całą rodzinką na działkę. Oczywiście "świt" jest pojęciem względnym ;:306 . Dla moich chłopaków była to godzina 10.
Synowie dostali zadania do wykonania, a my pojechaliśmy jeszcze na cmentarz, a wracając zajechaliśmy do mini centrum ogrodniczego. I tam wpadła nam w oko ona:

Obrazek

Wróciliśmy na działkę i przy kawce dogłębnie przemyśleliśmy problem, znaleźliśmy miejsce i dałam się namówić :heja EM bez chwili zwłoki wsiadł w samochód i pojechał kupić. W tym czasie został wykopany dół i Pink Anabell od razu znalazła się na swoim miejscu. Myślę, że będzie jej odpowiadać. Tu ma i cień i słońce, czyli wszystko to, czego potrzebuje

Obrazek

Moi trzej panowie wykonali dzisiaj kawał dobrej roboty ;:433 . Wykopali i wyrzucili dwie stare pigwy, starą piwonię, która nie kwitła wcale albo byle jak ;:222, wykopali trzy doły pod dwie hortensje: Pink Anabelle, Silver Dollar i jodłę kalifornijską "Compacta".

Obrazek

Dwie ostatnie rośliny były już u nas od jakiegoś czasu, ale nie miały swojego miejsca i do tej pory były w doniczkach.
Dodatkowo wykopali pas trawy przy wszystkich krawężnikach i co najważniejsze wysprzątali pięterko w domku. To właściwie taka graciarnia, do której raczej nie zaglądam. Ale ostatnio pech chciał, że zajrzałam ;:202 No i nie mieli wyjścia.... ;:224

Za to później była nagroda, czyli grill. W pełni zasłużony ;:108

Obrazek

Ale czym ja się dzisiaj zmęczyłam, to naprawdę nie wiem ;:224 Chyba polowaniem na ;:3 , żeby moje kolorowe śliczności wyszły lepiej na zdjęciach :;230
Niektóre różyczki próbują nieśmiało ponownie kwitnąć. Na szczęście raczej nic im nie dolega, zdają się być zadowolone

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Najbardziej zapaczkowaną różyczką jest w tej chwili Route66. Nie potrafię jej w tej chwili zrobić dobrego zdjęcia ;:222 m musicie uwierzyć mi na słowo.
Dalej kwitną lilie, rozwijają się nowe kwiaty a jeszcze kilka ma pąki zupełnie zamknięte

Obrazek

Obrazek

Dosyć na dzisiaj, może jeszcze zdążę, zanim zasnę ;:224 , zajrzeć chociaż do kilku Waszych ogrodów ;:196

Dobrej nocy :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko no to kawał roboty wykonaliście a może wykonali :wink: chłopcy .No cóż w wakacje nie można się nudzić :;230 a w ogródku zawsze znajdzie się praca .Ja dzisiaj również dokończyłam plewienie wszystkich ścieżek i nie tylko .Oj zrobiło się przejrzyście :;230 Lelujki cudnie kwitną ;:215 Biesiadowanie zakończone smakowicie ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Iwonko, zapachniało mi różami, tymi z Twojego ogrodu. Mam pytanie, pewnie głupie, ale je zadam - GDZIE kupuje się hortensje? Piszesz,że mąż wsiadł w auto i pojechał kupic - w ten sposób u nie kupuje się chleb, ale hortensje? Ja mieszkam na wsi, nigdzie się nie ruszam z różnych względów, więc może dlatego taka ciemna jestem?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Nooo Iwonko, uper zakup uskuteczniłaś... ;:138
I nagroda za pracowitość Panów, bardzo apetyczna! :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”