Florian, dalie są piękne, ale zajmują bardzo dużo miejsca. Mam tylko siedem i każda mnie cieszy

Dwie jeszcze nie kwitną, będą później
Dzisiejszy dzień należał do tych bardzo udanych

.
Skoro świt pojechaliśmy całą rodzinką na działkę. Oczywiście "świt" jest pojęciem względnym

. Dla moich chłopaków była to godzina 10.
Synowie dostali zadania do wykonania, a my pojechaliśmy jeszcze na cmentarz, a wracając zajechaliśmy do mini centrum ogrodniczego. I tam wpadła nam w oko ona:
Wróciliśmy na działkę i przy kawce dogłębnie przemyśleliśmy problem, znaleźliśmy miejsce i dałam się namówić

EM bez chwili zwłoki wsiadł w samochód i pojechał kupić. W tym czasie został wykopany dół i Pink Anabell od razu znalazła się na swoim miejscu. Myślę, że będzie jej odpowiadać. Tu ma i cień i słońce, czyli wszystko to, czego potrzebuje
Moi trzej panowie wykonali dzisiaj kawał dobrej roboty

. Wykopali i wyrzucili dwie stare pigwy, starą piwonię, która nie kwitła wcale albo byle jak

, wykopali trzy doły pod dwie hortensje: Pink Anabelle, Silver Dollar i jodłę kalifornijską "Compacta".
Dwie ostatnie rośliny były już u nas od jakiegoś czasu, ale nie miały swojego miejsca i do tej pory były w doniczkach.
Dodatkowo wykopali pas trawy przy wszystkich krawężnikach i co najważniejsze wysprzątali pięterko w domku. To właściwie taka graciarnia, do której raczej nie zaglądam. Ale ostatnio pech chciał, że zajrzałam

No i nie mieli wyjścia....
Za to później była nagroda, czyli grill. W pełni zasłużony
Ale czym ja się dzisiaj zmęczyłam, to naprawdę nie wiem

Chyba polowaniem na

, żeby moje kolorowe śliczności wyszły lepiej na zdjęciach
Niektóre różyczki próbują nieśmiało ponownie kwitnąć. Na szczęście raczej nic im nie dolega, zdają się być zadowolone
Najbardziej zapaczkowaną różyczką jest w tej chwili Route66. Nie potrafię jej w tej chwili zrobić dobrego zdjęcia

m musicie uwierzyć mi na słowo.
Dalej kwitną lilie, rozwijają się nowe kwiaty a jeszcze kilka ma pąki zupełnie zamknięte
Dosyć na dzisiaj, może jeszcze zdążę, zanim zasnę

, zajrzeć chociaż do kilku Waszych ogrodów
Dobrej nocy