Moje oczko w głowie cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 8

Post »

Dziękuję za nazwy ;:196 Tak patrzę i się zastanawiam dlaczego ja jeszcze nie mam akantu ;:224 ;:306 Ostatnio robię się jak sroczka, tyle że ona za świecidełkami, a ja kwiatkami ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu znam roślinę którą pokazałaś z kwiatkiem, ale nie znam nazwy ;:223 eee przypomniałam sobie to głąbigroszek :heja :heja Ja też ciągle coś identyfikuję. Nie mam dzieci, a ktoś mi zamienia znaczniki ;:306 jakiś złośliwiec ogrodowy :;230
O żmijowca poproszę bo nie mam ;:180 oj chyba muszę zacząć notować ;:306
U mnie szaro i zimno więc ładnego weekendu Ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam wieczorową porą
Karolinko chyba to nie burak - na etykietce pisało penstemon ale czy to możliwe ?? ;:306
Zrobiłam dzisiaj zdjęcia moich siewek - spróbuj coś rozpoznać ;:180

Obrazek

Obrazek
to hibiskusy - rożne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
to to już chyba chwast ??
Małgosiu nie tylko Ty ale my chyba wszystkie takie sroczki jesteśmy ;:306
Akanty są cudne warto je mieć ;:333 miałam jeszcze w innym miejscu i nie wzeszły po zimie nie wiem czemu ??
Marysiu dziękuję za nazwę głąbigroszku ;:196 U mnie znaczniki wiatr pomieszał jak rozwalił mi szklarenkę , szybki jak leciały to niektóre pojemniki całkiem wywaliły a teraz nie wiem co mam i co mi wzeszło a co nie :( Ciekawe co jest pod etykietką głąbigroszku - muszę też zrobić zdjęcie ;:306
Ja żmijowca zapisuję dla Ciebie ale Ty też pisz bo wiesz jak to jest - pamięć krótka i notes może zginąć ;:108
Dziękuję i wzajemnie ;:168 u mnie też ponuro i nic mi się nie chce , a chwasty już wyższe od kwiatków ;:306

Miałam jeszcze wstawić zdjęcia dla Ali i Dorotki ale mi gdzieś je wcięło - idę szukać :)
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko zobacz to zdjęcie - czy to dławisz ??

Obrazek

Alu a teraz prośba dla Ciebie - czy to dereń jadalny ??

Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Teresko ależ Ty tego nasiałaś :D
Ja z roku na rok sieję coraz mniej bo przy siewkach trzeba mieć cierpliwość. Wolę rozmnażać z sadzonek, lubię to robić choć w tym sezonie upały już dały się we znaki i część sadzonek zasuszona lub zalana . Kilka wylądowało na kompostowniku.
Teraz pada od wielu dni więc ziemia pięknie się nasącza ale boje się o choroby grzybowe ..
Muszę wprowadzić do ogrodu żmijowca z myślą o owadach bo widzę, że chętnie na nim siadają. Rośnie w jednym miejscu kępowo przy drodze na działkę - jaką masz odmianę ?
Miłego weekendu
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow, to coś mało Ci wyszło z moich nasionek :( Pod hibiskusami to chyba hosty, nie ode mnie .
Potem coś jest podpisane, potem :?: a niżej Judaszowce, następnie? i tam gdzie powojnik , to nie powojnik :wink: A gdzie reszta? mnie tak łatwo wychodzą kielichowce chińskie, katalpy, magnolie....to znaczy ,że Ci jeszcze wyjdą , no i mydleniec :?: , liliowce-też mi kilka wyszło . ja długo moczyłam a magnolie nawet ściskałam żeby nadpękły :wink: mnie judaszowiec nie wyszedł a Tobie tak -to już coś :) reszta WYJDZIE :wit
A co do pasztetu -ja bym dała mniej bułki :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu! ;:168
Duże siewki masz już :D To na pewno jest dereń, ale czy jadalny to już nie wiem ;:185 M pozbierał nasiona derenia jadalnego w Ogrodzie botanicznym ale nic mu nie wykiełkowało :? To co jest powojnikiem to może jakiś p. bylinowy? Najładniej hibiskusy wschodzą, moje pochodzą z siewek samoistnych od koleżanki z działki. Miałam ich tyle że nawet rozdawałam. Pamiętam w Krakowie żywopłot z hibiskusów, jak kwitły wyglądały bosko!
U mnie pochmurno i mam zamiar pojeździć kosiarką więc deszcz mnie mile widziany, no chyba że potem :D
Miłego weekendu Tereniu ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Tereniu kochana ,ale sie napracowałaś z tymi siewkami ;:oj wiem jaka to przyjemność jak sie coś samemu od nasionka wyhoduje :D
Ja w tym roku poniosłam klęskę z sianiem nasionek ;:202
Tereniu sadzonka wygląda na derenia ;:333

Miłego weekendu ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Krysiu ;:196
Nasiałam dużo więcej - te chciałam pokazać Karolinie bo od niej miałam nasionka - ale część jeszcze nie wzeszła część padła a część nie wiem co jest .
Ja też już sobie obiecuję że więcej nie będę siać i co - dalej sieję :D Z sadzonek też staram się rozmnażać jak mam skąd wsiąść patyczki ale ostatnio coś mi nie wychodzi - za gorąco i podsychają albo przelewam .
U mnie jeden dzień porządnie polało i koniec a przydało by się jeszcze .
Krysiu żmijowca mam tego zwykłego i taki co przywiozłam od Edytki ale nazwy nie znam , miałam już taki kilka lat , śliczny , był duży ale chyba zimą przelałam i za wcześnie wystawiłam na zewnątrz i padł :(
Bardzo dziękuje i wzajemnie ;:168
Karolinko tak trochę mało wyszło ale ma nadzieję że jeszcze coś wzejdzie .
To podpisane to styrakowiec sprężysty - ale czy to to ???
Powojnik jest w tej plastikowej skrzyneczce - może mało widać ale jest ;:108 Mydleńca na pewno nie miałam nasionek i kielichowca chyba też nie ;:185 liliowce nie pamiętam ale jak miałam to wysiałam prosto do ziemi i czekam . Na magnolie czekam cały czas :D
Dzięki za radę ;:196
Marysiu witaj :wit
To jest dereń od Ali sadzonka i mówiła że jadalny tylko chciałam sprawdzić czy dobrze pamiętam że to on .
Siewki różne , jedne większe drugie malutkie ale dobrze że wschodzą :D Wzeszły mi od Ciebie jabłuszka redlowe ale same zielone , te od Ciebie sadzonki rosną ;:108 Wysiewałam powojniki bylinowe nawet od Ciebie Kasandrę ale chyba nic z tego - nadal cierpliwie czekam .
Ja miałam dawniej hibiskusy różne kolory i jednej zimy padły wszystkie , teraz z powrotem chcę ich mieć bo one piękne ;:108
Chciałabym też bardzo hibiskusa bylinowego ale nie wiem kogo poprosić o nasionka i czy z nasionek wzejdzie ??
U mnie też pochmurno ale nie chce padać .
Dzięki za życzenia i wzajemnie ;:196
Alu witaj ;:196
Wielka przyjemność wyhodować coś tylko że mnie w tym roku ta rwa męczy i trudno się schylać a tu przy tych maleństwach trzeba .
U mnie też jeszcze ten wiatr namieszał w tym roku i teraz nie wiem co wzeszło a co nie , na co jeszcze czekać :wink:
Alu ta sadzonka od Ciebie ;:108 jeszcze raz dzięki bo widać że się ładnie zbiera i chce rosnąć ;:196
Ja też Ci życzę miłego weekendu i zdrówka ;:168 ;:167

Obrazek
Czarnuszka z nasionek od Marysi - coraz ładniejsza ;:138

Obrazek
pysznogłówka

Obrazek
zawilec

Obrazek
dzwonek ale jaki ???

Obrazek

Obrazek
co się dzieje z moim judaszowcem ??
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu, mnie Cassandra ładnie powschodziła i nawet rozdawałam ( nie dałam Ci?), a to właśnie jest p.bylinowy. Pozostałe sadzonki wsadziłam do gruntu i rosną, jak chcesz to dostaniesz :D Pozbieraj nasionka tego dzwonka, bo ostatnio dzwonki mnie rajcują ;:306 Czarnuszkę będziesz miała już na zawsze ;:173
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu mam małą sadzonkę powojnika Cassandry od Joli - zobaczymy jak będzie rosła a jak nie to będę Cie prosić o sadzonkę :D
Nasionka dzwonka zapisałam ;:108 mam jeszcze chyba od Ciebie albo od Marty nasionka lnu białego - czy on jest jednoroczny ?? i czy się wysiewa ??

Obrazek
floks jaki ??
Obrazek Obrazek

Obrazek
zaślaz

Obrazek

Obrazek

Obrazek
lilie mam opisane ale etykietki na działce a ja nie pamiętam nazw :oops:

Obrazek Obrazek
jak się to nazywa ??

Obrazek
jedyny mak jaki mi wyrósł ;:138

Obrazek

Obrazek
pelargonia od Marysi

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Tereniu, tak to dławisz a pod nim dereń.
Super że się ukorzeniły. ;:138
Pelargonia ma bardzo oryginalny kwiatek. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Tereniu ,ależ kolorowo u Ciebie ,a jaki śliczny ten powojnik ,piękny ma kolor i ten dzwonkowaty wygląd cudo ;:333
Dereń na 200% jadalny innego nie mam ,więc pomyłka wykluczona :D
Zdrówka
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu tez miałam zapytać co to lecz Ty sama nie wiesz https://lh3.googleusercontent.com/FA2Zx ... 83-h777-no Cudna pelargonia od Marysi.Kurcze masz tego maleństwa mnóstwo ;:oj ja nie dałabym rady z tyloma siewkami zresztą do siania nie mam ręki może to i lepiej .Cudnie kwitną Ci lilie, a u mnie wciąż pada i pogniją mi te moje patyczkowe maleństwa ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale mi się gębusia uśmiechnęła na pelargonię ;:168 Len biały jest jednoroczny i trochę się wysiewa, u mnie może na lżejszej glebie lepiej. Zaślaz zniknął mi po paru latach bez śladu ;:oj może go trzeba odnawiać?
Może to lespedeza?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”