Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Anka, ta doniczka zajefajna jest ;:215
A pomęcz mnie co jeszcze za cudne panienki były w OBI ;:223
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu. Widzę, że rozszalałaś się zakupami a z tym detoksem, odwykiem to mnie rozwaliłaś ;:306 . Różyczka jest chyba nieuleczalna ;:306 . A z clematoholizmu jesteś wyleczona ?? ;:183 ;:183 Donica ładna ale może niekoniecznie dla róży ;:224 . Jak dobrze, że ja nie mam Obiego ;:306 . Za to ostatnio w innym widziałam piękne sadzonki powojników. Mieli wprowadzić wczoraj towar a tak się składa, że ja dzisiaj całkowicie przypadkiem będę w tym sklepie ;:224 . Może coś przytargam do domu. Co prawda róż u mnie nie uświadczy a tym bardziej w donicy więc pozostają mi powojniki ;:224 . Pozdrawiam i życzę słoneczka :wit .
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja również myślę, że donica powinna być większa ;:108
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Pięknie to ujęłaś ;:306 . No cóż... w takim razie już nie dyskutuję na temat Twojego związku i romansu na boku :lol: . Wszak idealnie z moich oskarżeń wybrnęłaś :).
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja uważam, że ta donica na rok wystarczy. Przynajmniej ja mam takie doświadczenia. Do jesieni róża nie zbuduje aż tak dużych korzeni i spokojnie ją będziesz mogła wysadzić do gruntu. Chyba że chcesz ją Aniu na stałe uprawić w donicy. Wtedy to całkiem inna sprawa.
Moje uprawy w donicach nie zdały egzaminu. Przenoszenie do piwnicy, potem wyciaganie wiosną rozbudzonych roślin... Kiepsko to szło. Ale na jeden sezon to jak najbardziej popieram. ;:108
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Rozkochałam się w donicach i też miałam ochotę trzymać w nich np. róże, ale brak pomieszczeń na przechowywanie zimą skorygował moje plany. Teraz muszę pocieszać się sadzeniem jednorocznych itp.
Bardzo podobała się Wasza ścieżka mojemu M-owi, do chwili gdy zorientował się w moich intencjach...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu romanse na boku zawsze są ciekawsze od statecznego związku. :D Szukaj innej donicy, w tej zamęczysz biedaczkę.
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aniu
trafiłam tutaj od naszej Moniki i od razu przepadłam.
59 powojników ;:oj , 48 róż ;:oj , że o reszcie nie wspomnę, na 360m ;:oj Aniu jesteś gigantem ;:108
Wszystkie rośliny zadbane, nasadzenia przemyślane, tylko pozazdrościć. Ja powojników powoli sie pozbywam. Dobrze rośnie u mnie tylko PRINCESS DIANA, chociaż dziś na nią popatrzylam i stwierdziłam że zeszłoroczne przesadzenie jej nie uszczęśliwiło.Może masz jakąś szczególną receptę na ładnie rosnące powojniki...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Donica piękna, uwielbiam niebieskości. Ale raczej za niska. Też mam róże w donicach na tarasie, ale są trochę wyższe. Na zimę zadołowuję je razem z doniczką do gruntu. Znaczy wyjmuję z osłonki właściwą doniczkę i w zaciszne miejsce zakopuję. Można też zakopać ozdobną doniczkę ale trzeba by ją wsadzić w jakąś folię, żeby się nie pobrudziła. No i zawsze jest ryzyko, że mimo wszystko pęknie.
Chandos Beauty piękna. Może zajrzę po drodze z pracy to Obi ;:224 Ostatecznie w tym roku nie nabyłam jeszcze ani jednej róży ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aneczko ale się uśmiałam z tej scenki w Obi :;230 Nasi emowie już nas znają :lol: Mój najpierw dzielnie wybiera ze mną kwiaty, niestety zamiast mnie stopować to co chwila rzuca hasło "zobacz takiego jeszcze nie masz", "ten ładny", "a takiego masz?"... A ja jak w amoku ;:306 Potem idzie dalej, wraca i mówi "ja już cały sklep obszedłem, a ty jeszcze tutaj?" ;:306
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28

Post »

Aniu,
donica stanowczo za mała... Choć piękna :D
A Chandos Beauty, jakby urody kwiatów i zapachu było mało, podobno jeszcze świeci w ciemnościach (jaśnieje w mroku...?). Ja swoją posadziłam, żeby ją widzieć z sypialni...
Mam wrażenie, że na jednej sztuce się u mnie nie skończy.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja swoje doniczkowe róże trzymam w garażu nieogrzewanym, a w tym roku zostawiłam w drewutni, ale obwiązałam doniczkę agro i postawiłam na styropianie, żeby od dołu nie przemarzła. 2 lata już tak siedzą. Planuję kupić większe donice i ocieplić od środka, wtedy będzie spokój.
Czytałam, że w tym roku nie wybierasz się na wakacje. Ja od kilku lat już nigdzie nie jeżdżę. Naprawdę mój ogródek mi wystarcza. Zawsze po przyjeździe z długiej podróży nie mogła doprowadzić ogrodu do porządku przez długi czas.
Czytałam też, że po sadzeniu róż musiałaś zając się paznokietkami. Ja ze względu na prace ogródkowe mam założone sztuczne paznokcie. Jestem tym zachwycona. O nic nie musze się martwić, tylko co kilka dni zmieniać lakier, a nawet rzadziej. Pod nim nic nie widać.
Coraz bardziej kusisz mnie na powojniki. Szukam miejsca. czy pod czereśnią mogę posadzić?
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu Kochana witaj :wit
Jakoś koniec zimy i przedwiośnie bardzo źle wpływają na moją kondycję psychiczną... Nie nadaję się wtedy do niczego, a już najmniej do pisania na forum. Na szczęście powoli wracają kolory na ogrodowych rabatach i słoneczko mocniej przygrzewa, to i krew w żyłach zaczyna szybciej krążyć :D
Co ja czytam: jaki odwyk, jaki detox??? To uzależnienie jest jednym z najprzyjemniejszych jakie znam, a przy tym ma działania uboczne bardzo korzystne: przebywanie na świeżym powietrzu, gimnastyka ogrodowa, aromaterapia, terapia kolorami itp. Który inny nałóg może się tym poszczycić? Tak więc bądźmy szczęśliwie uzależnione i to jak najdłużej ;:224
Buźka ;:196
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Aniu - czy dobrze zrozumiałam , że Chandos Beauty masz w wosku? Dorotka napisała, że masz ją oskrobać. Jeżeli mogę, to nieśmiało nie zgodzę się z Dorotką ( chyba pierwszy raz), ale zeskrobując wosk możemy uszkodzić nie tylko cały pęd, ale także młode wypustki. Tego typu zabezpieczenia radzą sobie same, warto wystawić je na słońce, a wosk jak w skrzydłach Ikara stopi się.
Aniu - zastanawiam się nad clematisami ( zresztą kolejny sezon). Gdybyś miała zakładać swoją kolekcję od początku, jakie clematisy zakupiłabyś w pierwszej kolejności. Miejsca u mnie dostatek, proszę podpowiedz mi, co naprawdę trzeba mieć, żeby się w nich zakochać. Jeśli jeszcze podasz mi adres sklepu, choćby na pv, , który godzien jest polecenia, to będzie cudownie.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Anusia ratuj !!!! ;:145 ;:145
Moje powojniki Warszawska Nike i Kakio mają zwiędnięte pędy.
Kakio w jednym miejscu miał ale tak dosyć dużo przyrostów , odcięłam je , reszta wygląda w miarę dobrze.
Nike stoi taka jakaś smętna z pędami spuszczonymi w dół...Czy to uwiąd je atakuje? co robić?
Końcówki listków tak jakby dostały ciemnego przebarwienia , lekko ale widoczne.
Czytam na forum aby podlewać i spryskiwać topsinem. Nie wiesz ,czy może być inny preparat grzybobójczy?
Muszę doczytać jak często je tym podlewać, czy na razie dziennie?
Czy ty miałaś już na swoich powojnikach uwiąd?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”