Jak tam mecz? Życzę Ci spokojnej nocy i miłych snów. Buziaki
Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3
Lucynko nie miałam powiadomień, a tu takie cuda pokazujesz
Eustoma pierwszy raz widzę ale pewnie nikt poza Tobą nie ma takiej roślinki w gruncie, śliczne zawilce bo to chyba one? Ogródek ziołowy dorodny
A pod ogródkiem to żółte to jakiś dziurawiec? No a bazylia zimująca dobiłaś mnie. Jednak coś mi lata po głowie że ona jeszcze u Ciebie nie zimowała, że to tegoroczny nabytek? chociaż życzę sukcesów w uprawie i oczywiście szczepki na wiosnę

-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Tego nie znałam....Dlaczego "św. Jana"?plocczanka pisze: nie zawsze świętego Jana.[/i]![]()
![]()
- Ela_2015
- 500p

- Od: 26 gru 2015, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Elu widzę ,ze jesteś kibicem jak mój M ,ja zabardzo nie lubię sportu ale pózniej muszę słuchać komentarze
na temat meczu
Jak nie słucham to mi wytaka,że on o kwiatkach to musi słuchać hihihi...
Żeby założyc swój wątek muszę się jeszcze poduczyć i więcej materiału zebrać,a może ruszę od wiosny tak jak i roślinki.
Cichaczem przeglądałam forum z 5 latek.
W ubiegłym roku miałam tyle petuni,że dzieliłam się z rodznką i sąsiadki dostały.
Z bylinowego uchodowałm sobie kupidynka miał być niebieski a zakwitł ku mojemu zdumieniu na biało.
Twoje petunie które posiałaś jakie będą miały kolorki?
Proszę wstaw zdjęcia jeśli masz
na temat meczu
Jak nie słucham to mi wytaka,że on o kwiatkach to musi słuchać hihihi...
Żeby założyc swój wątek muszę się jeszcze poduczyć i więcej materiału zebrać,a może ruszę od wiosny tak jak i roślinki.
Cichaczem przeglądałam forum z 5 latek.
W ubiegłym roku miałam tyle petuni,że dzieliłam się z rodznką i sąsiadki dostały.
Z bylinowego uchodowałm sobie kupidynka miał być niebieski a zakwitł ku mojemu zdumieniu na biało.
Twoje petunie które posiałaś jakie będą miały kolorki?
Proszę wstaw zdjęcia jeśli masz
Ela
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko różyczki piękne masz ,a ogródek ziołowy
o taki chciałabym mieć
.
Jakbyś mogła mi podpowiedzieć jakie ziółka zimują i co koło czego posadzić bardzo bym się cieszyła
Kupidynka siałam i cieszyłam sie nim tylko jeden sezon na drugi rok nie pokazał się
.Dlaczego nie wiem ,ale spróbuję jeszcze raz sie z nim za kumplować bo ładny skubany jest
Zdróweczka i dobrych wschodów nasion

Jakbyś mogła mi podpowiedzieć jakie ziółka zimują i co koło czego posadzić bardzo bym się cieszyła
Kupidynka siałam i cieszyłam sie nim tylko jeden sezon na drugi rok nie pokazał się
Zdróweczka i dobrych wschodów nasion
Pozdrawiam Alicja
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Po kosmosie z Francją mamy powrót do rzeczywistości, jednego tylko nie mogę zrozumieć, tej naszej niemocy przy rzutach karnych
. W ogóle jakieś rozluźnienie w drużynie się zrobiło. Nic to, jutro będzie lepiej.
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Wiesz - kiedy przeczytałam o fotografowaniu z góry - to pomyślałam o wytresowaniu gołąbka, nie jestem oryginalna jak widaćIwonka1 pisze:A nie mogłabyś do tego wykorzystać pierzastych mężaplocczanka pisze: ale jeszcze nie nauczyłam się latać? I miałabyś z "lotu ptaka"
.......
Ogródek ziołowy znakomicie wygląda.

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Ja też zazdroszczę ogródka ziołowego. Jeszcze mi dużo brakuje do Twojego, ale może za jakiś czas się rozrośnie.
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Lucynko dzięki Tobie i u mnie taki ziołowy ogródek powstał
zawsze miałam zioła ale, nigdy w jednym miejscu.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witam Lucynko i podziwiam Twoje rabatki.
Ziołowa wygląda cudnie, musi pachnieć jak w niej robisz.
Ziołowa wygląda cudnie, musi pachnieć jak w niej robisz.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ja na ten rok planuję ziołowy zrobić w skrzyniach, zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie do skrzyń wsypywałam zielsko, przez zimę przerobi się, na to ziemia i ziółka, no czekam wiosny 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Bardzo ładne te anemony...
Ja miałam przez kilka lat zadołowane w donicy / po chryzantemie/na zimę do piwnicy nawet ich nie podlewałam,wiosną znowu na działkę.Już mi się gdzieś zawieruszyły, zapomniałam o nich... :oops:Ale to dobry sposób

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Witajcie w niedzielny wieczór.
Dzień minął bardzo towarzysko, wesoło i przyjemnie.
Tylko słabo wschodzące wysiewy nieco psują humor. Przed chwilą się im przyjrzałam. Nie ma powodów do radości.
Iwonko 1 - pomysł przedni, ale tresera brak...
Dlaczego św. Jana? Nie mam pojęcia. Moja babcia używała takiego powiedzenia. Może chodzi o najdłuższy dzień?

Marysiu [Maska] - jeśli uda mi się wyhodować młode eustome, to więcej osób będzie ją miało. Przecież wszystkich na skalniaku nie zmieszczę. Jeśli się uda ...
Zawilce dobrze rozpoznałaś, a zdjęcie pod ogródkiem ziołowym pokazuje dziurawiec 'hidcote gold'.
Sądzę, że bazylia, zresztą chyba nie tylko ona, zmarzła. Zbyt duże były mrozy bez deczka śniegu, a okryłam trochę zbyt delikatnie.
O wynik meczu lepiej nie pytać
Dobrej nocy wzajemnie

Elu - kibicuję szczypiornistom, siatkarzom, skoczkom narciarskim i tancerzom na lodzie. Czasami też oglądam, choć częściej podsłuchuję niż oglądam, piłkę nożną.
Posiałam mix kolorów petunii i sama jestem ciekawa, jak zakwitną. Jeżeli dożyją ...

Alicjo - dobrze zimują nieliczne zioła, takie jak: mięta, oregano, macierzanka ( tej nie mam), melisa, lubczyk, estragon i siedmiolatka.
Gorzej tymianek, szałwia lekarska, hyzop i lawenda. Nie zimuje rozmaryn i bazylia.
ja sadziłam swoje ziółka na chybił trafił i wszystkie dobrze się miały, a ogórecznik, który rósł obok bazylii wyrósł w wielkiego krzaczora.
Tobie też zdróweczka i poprawy nastroju.

Iwonko [zielonajagoda] - obyś miała rację. Nie rozumiem, czemu nagle zapomnieli, jak się gra.

Marysiu [amba] - aparat przytwierdzony do skrzydła lub ogonka to może by i dały radę unieść, zwłaszcza takie duże, jak ten poniżej. Ale zrobić zdjęcie ...

Rafik - dziękuję

Asiu [cyganka] - zioła rosną szybko, ale obawiam się, że moje tej zimy równie szybko zostaną przerzedzone.

Julio - cieszę się, że jesteś zadowolona ze swojego ogródka ziołowego.

Kasiu [Kasiula] - bardzo często wchodziłam na rabaty ziołowe tylko po to, by poruszyć rośliny, bo wtedy pachniały.

Iwonko [00..] - dobry pomysł. Gdyby jeszcze skrzynie nie były zbyt wielkie, to na zimę zioła można choćby do tunelu zatachać.

Maryniu - a widzisz, niezły pomysł na przechowanie anemonów. Pod warunkiem, że piwnica nie jest taka ciepła, jak moja.
Akurat przy mojej węzeł cieplny przechodzi.

Dzień minął bardzo towarzysko, wesoło i przyjemnie.
Tylko słabo wschodzące wysiewy nieco psują humor. Przed chwilą się im przyjrzałam. Nie ma powodów do radości.
Iwonko 1 - pomysł przedni, ale tresera brak...
Dlaczego św. Jana? Nie mam pojęcia. Moja babcia używała takiego powiedzenia. Może chodzi o najdłuższy dzień?

Marysiu [Maska] - jeśli uda mi się wyhodować młode eustome, to więcej osób będzie ją miało. Przecież wszystkich na skalniaku nie zmieszczę. Jeśli się uda ...
Zawilce dobrze rozpoznałaś, a zdjęcie pod ogródkiem ziołowym pokazuje dziurawiec 'hidcote gold'.
Sądzę, że bazylia, zresztą chyba nie tylko ona, zmarzła. Zbyt duże były mrozy bez deczka śniegu, a okryłam trochę zbyt delikatnie.
O wynik meczu lepiej nie pytać
Dobrej nocy wzajemnie

Elu - kibicuję szczypiornistom, siatkarzom, skoczkom narciarskim i tancerzom na lodzie. Czasami też oglądam, choć częściej podsłuchuję niż oglądam, piłkę nożną.
Posiałam mix kolorów petunii i sama jestem ciekawa, jak zakwitną. Jeżeli dożyją ...

Alicjo - dobrze zimują nieliczne zioła, takie jak: mięta, oregano, macierzanka ( tej nie mam), melisa, lubczyk, estragon i siedmiolatka.
Gorzej tymianek, szałwia lekarska, hyzop i lawenda. Nie zimuje rozmaryn i bazylia.
ja sadziłam swoje ziółka na chybił trafił i wszystkie dobrze się miały, a ogórecznik, który rósł obok bazylii wyrósł w wielkiego krzaczora.
Tobie też zdróweczka i poprawy nastroju.

Iwonko [zielonajagoda] - obyś miała rację. Nie rozumiem, czemu nagle zapomnieli, jak się gra.

Marysiu [amba] - aparat przytwierdzony do skrzydła lub ogonka to może by i dały radę unieść, zwłaszcza takie duże, jak ten poniżej. Ale zrobić zdjęcie ...

Rafik - dziękuję

Asiu [cyganka] - zioła rosną szybko, ale obawiam się, że moje tej zimy równie szybko zostaną przerzedzone.

Julio - cieszę się, że jesteś zadowolona ze swojego ogródka ziołowego.

Kasiu [Kasiula] - bardzo często wchodziłam na rabaty ziołowe tylko po to, by poruszyć rośliny, bo wtedy pachniały.

Iwonko [00..] - dobry pomysł. Gdyby jeszcze skrzynie nie były zbyt wielkie, to na zimę zioła można choćby do tunelu zatachać.

Maryniu - a widzisz, niezły pomysł na przechowanie anemonów. Pod warunkiem, że piwnica nie jest taka ciepła, jak moja.
Akurat przy mojej węzeł cieplny przechodzi.

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
To miło, że niedziela upłynęła Ci towarzysko i wesoło mnie raczej upłynęła w zadumie, ale to też jest porzebne
Lucynko wychodzi jedna petunia wielkości ziarnka piasku, ale nie wiem co będzie dalej bo przemieszałam powierzchnię doniczki i może się tak stać że jedna będzie
ale nie szkodzi, bo mam jeszcze sporo nowych nasion i posieję. Natomiast ten na którego czekamy milczy jak grób
Kiedyś marzyłam o takim okrągłym ogródku ziołowym, bo podobny mam w takiej Księdze ziół, ale nic z tego jak się ma 11 m szerokości, a z tego 1/3 po bokach zajęta ogromnymi świerkami
i innymi drzewami sporych rozmiarów.
Gołąbek mógłby unieść maleńką kamerę na swoim grzbiecie a sterowana byłaby z ziemi. Pamiętam taki film z Emiratów na którym orzeł lata nad miastem i filmuje z lotu ptaka
Miłego wieczoru, bo nocy życzyłam wczoraj
A jeszcze jedno! przegrywanie to jeden z elementów walki więc czego się smucisz
Lucynko wychodzi jedna petunia wielkości ziarnka piasku, ale nie wiem co będzie dalej bo przemieszałam powierzchnię doniczki i może się tak stać że jedna będzie
Kiedyś marzyłam o takim okrągłym ogródku ziołowym, bo podobny mam w takiej Księdze ziół, ale nic z tego jak się ma 11 m szerokości, a z tego 1/3 po bokach zajęta ogromnymi świerkami
Gołąbek mógłby unieść maleńką kamerę na swoim grzbiecie a sterowana byłaby z ziemi. Pamiętam taki film z Emiratów na którym orzeł lata nad miastem i filmuje z lotu ptaka
Miłego wieczoru, bo nocy życzyłam wczoraj
A jeszcze jedno! przegrywanie to jeden z elementów walki więc czego się smucisz
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Bez przesady
...mam taka samą piwnicę jak Ty i daję radę przechować co roku kilka donic z nie zimującymi cebulkami bez dodatkowego zachodu...