Witam w kolejny dzień upalnego lata!
Już zaczyna być parno, bo wilgoć w powietrzu jeszcze jest a temperatura rośnie i dzisiaj ma być do 34 st.
Spacer poranny dwukrotny już zaliczony i teraz kawka i FO

Do ogrodu pewnie wyjdę po obiedzie bo mam już plan na 2 - 3 godziny.
Aguś ja dostałam od Dorotki patyczki na wiosnę i parę się ukorzeniło, a jeden ma kwiatostan
Wiązówka dzisiaj ma gości
o cykoria też
Aniu nawet w pewnym momencie myślałam że spłynęło do mnie od sąsiadki ( ok. 10 m) bo ona uwielbia takie niebieskości, a ja mniej

Tylko jak tłumaczyć inną hortensję, która ma naprzemiennie niebieskie i różowe kwiaty?
A gleba u mnie raczej jest zasadowa (wapienie). To inna hortensja i w innym miejscu
Martuś pewnie jak były solidne zimy to ogrodowe nie kwitły i przestałaś je mieć? Czyli pracowałaś w tym upale? no ale lilie warte są poświęcenia. Ja prozaicznie wczoraj truskawkom wycięłam liście i wyczyściłam, a przy okazji odtrawiłam kawałek miejsca

Wiesz ja już nie wiem czy lepiej podlewać czy sprzątać po takim huraganie jak miała Ewa

Jakoś szczęśliwego środka nie ma. Dobrego dnia i spokojnego deszczu

Kojarzysz tą ślicznotę?
Tereniu hortensja na Ciebie czeka i na Michała też
Cóż mam umowę z niebem

I Tobie przyjemnego dnia
I inna hosta z ciekawym kwiatostanem!
Justynko a ja dałam im kolejną szansę, żeby mnie jednak zauroczyły. Niestety z wielu nasion wyszło chyba tylko 3 rośliny

i posiałam w tym roku sorgo

A masz w końcu szczeć?
I jeszcze dwie hosty, bo pisałam komuś, że mi nie kwitła Stiletto... i to jest nieprawda...zakwitła

i mam taką maleńką, której wczoraj o mało nie wyrwałam, bo tylko kwiatek sterczał a ja myślałam że chwast
Dostałam od kolegi pomidorki takie w torfowych doniczkach, jedna doniczka nie wykiełkowała a druga tak i posadziłam te pomidorki na tarasie w donicy
Małgosiu begonia od Ciebie kwitnie
No to jeszcze coś do konsumpcji
Dobrego i spokojnego dnia!
Jadziu piątek ma być ładny, bo ja mam gości i to w ogrodzie

Bawcie się dobrze!