Karola! Dziękuję! Pięknie to może za bardzo nie jest, ale zielono owszem! To taka radosna twórczość trochę bez ładu, bez składu!
Małgosiu! Zmieniłam wodę, czyli opatrunek!

Widać pierwsze objawy więdnięcia, czyli po 3 dobach. Jedna dalia Canby Cetennial - bez skazy!
Nie wiem czy i kiedy będzie ścieżka. Może wtedy, kiedy rozwinę ogród hostowy i będzie potrzebna do przechadzania się wśród. Do zmian w ogrodzie tak się nie rwę. One powstają w dziwnych niespodziewanych momentach, bo coś tzreba posadzić, a inne nie pasuje. Ale radykalnych nie planuję - tak dość dobrze jest

Ksiażka z obrazków już jest genialna! Trochę podczytuję, bo ten zasób słownictwa mam opanowany. Tekst o budownictwie lub ekonomii by nie przeszedł
Alu! Zamknęłaś sezon w swoim wątku, a szkoda, bo rzecież jeszcze się dzieje i to sporo. A jeszcze cebule sadzić trzeba i inne takie tam! Może niewiele Ci dalii zakwitło, ale jakie piękne odmiany! Więc nie narzekaj!

A w przyszłym roku na pewno będzie lepiej!
Justyna! Jest takie prawdopodobieństwo! Ja czekam też na moje 2 ulubione, które się zbiesiły w tym roku, ale też i ja się nie popisałam i źle je na początku posadziłam
Eksperyment udany! Dalie przetrwały 3 dni w dobrej kondycji bez zmiany wody. Wcześniej, juz następnego dnia większość wyglądała już smutnie, a woda była zielona i tak trochę jechała...
Trzeba tylko pamiętać, żeby ciachać nożem a nie sekatorem. Ponoć to podstawa!
Ja ostatnio pisałam, ze posadziłam ostatnią różę, to skłamałam. Dziś w Biedzie kupiłam 4 róże. Nie mam pojęcia, czy to jest to, co na kartonie, ale zaryzykowałam po tym, jak róże ze szkółki za niezłe pieniądze okazały się zbyt delikatne, jak na mój ogród i zaangażowanie.
Za to Sir Lancelot z kartona bryluje i lansuje się na całego! Kupiłam Dame de Cour, White Queen Elisabeth, Chopin, Queen of Bermuda. Oczywiście w te odmiany uwierzę, jak zobaczę

Od razu posadziłam, ale musiałam wyczyścić spory kawałek gruntu. Odętki wirginijsie poszły na wieczne łąki okrutnie wyrwane. Jak znam życie, wiosną i tak jakieś wylezą
Na dziś:
Color Spectacle
Silver Wedding
Noel
Graceland
Bride to Be - tegoroczna rekordzistka - największy krzak!
Dana
Kingyo Hime
Szałwia niebieska