Moje i córki, Bożena - Babopielka
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak tylko będzie coś nowego to zaraz napiszę u siebie :P
Ten pan ma bardzo łdne i tanie kwiatki :P hoje różowe w ubiegłym roku sprzedawał po 10 - 15 zł :P
Mirt taki około 25-30 cm za 12 zł :P i masę innych kwiatków :P
Mają być oleandry .... :P
Dam znać na pewno :P
Dobrze że zaglądam do Bożenki to mogłam odpisać :P :P :P
Ten pan ma bardzo łdne i tanie kwiatki :P hoje różowe w ubiegłym roku sprzedawał po 10 - 15 zł :P
Mirt taki około 25-30 cm za 12 zł :P i masę innych kwiatków :P
Mają być oleandry .... :P
Dam znać na pewno :P
Dobrze że zaglądam do Bożenki to mogłam odpisać :P :P :P
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- anczarn
- Od: 13 sie 2007, o 21:26
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o ceny to u mnie w Grudziądzu na rynku sa bardzo tanie kwiaty, duże piękne oleandry były po 10-20zł zależnie od odmiany i wielkości, jeden był piękny prawie go kupiłam biały podwójny miał koło 1,5m wysokości za 15zł... ale nie ma zbyt dużo ciekawych roślin carnosy zwykłe 5-12zł mniejsze i duże 

- Babopielka
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Wolałabym mieć daleko...Kilka razy w tygodniu któreś z nas jest np. w markecie, mało kiedy jest tam coś godnego uwagi. A w kwiaciarni hoja carnosa o jednym pędzie i w stanie agonalnym za 40zł. Ceny doniczek i ziemi są kolosalne, przynajmniej jak na nasz budżet. Zostaje raczej internet...
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Babopielka
- anoli
Bożenko masz rację, ale z moja ubogą kolekcją, to czasem głupio o coś prosić
Bo co ja mogę zaoferować na wymianę...ale liczę na to, że uda mi się coś zdobyć na wiosnę. Szczególnie jeśli chodzi o hoje 8), może też uda mi się upolować stefanotisa, jednego już widziałam, ale z powodu zasuszenia,wolałam nie ryzykować...Niestety apetyt rośnie w miarę jedzenia i coraz nowsze chciejstwa się pojawiają. Chyba przeznacze na sadzonki na wydanie jedno reo, żeby zrobić miejsce. 

- anczarn
- Kontakt:
Już Ci pisałam gdzie obecnie możesz jechać kupić hoje... gdbym ja miała bliżej już bym dawno je kupiła, za dużo narzekasz a za mało się staraszanoli pisze:Bożenko masz rację, ale z moja ubogą kolekcją, to czasem głupio o coś prosićBo co ja mogę zaoferować na wymianę...ale liczę na to, że uda mi się coś zdobyć na wiosnę. Szczególnie jeśli chodzi o hoje 8), może też uda mi się upolować stefanotisa, jednego już widziałam, ale z powodu zasuszenia,wolałam nie ryzykować...Niestety apetyt rośnie w miarę jedzenia i coraz nowsze chciejstwa się pojawiają. Chyba przeznacze na sadzonki na wydanie jedno reo, żeby zrobić miejsce.

- anoli
Niestety nie powiedziałaś, podałaś jakieś nazwisko - pierwsze słysze. A poza tym, pisałam, że zakupy będą możliwe dopiero po sesji zimowej. Także ze względu na transport, do metra ciężko się wcisnąć ze zwykłym plecakiem z zielskiem to by mnie zlinczowali.
- Babopielka
- anczarn
- Kontakt:
To nazwisko co Ci podałam to nazwa firmy która zajmuje się sprowadzaniem i hodowlą kwiatówanoli pisze:Niestety nie powiedziałaś, podałaś jakieś nazwisko - pierwsze słysze. A poza tym, pisałam, że zakupy będą możliwe dopiero po sesji zimowej. Także ze względu na transport, do metra ciężko się wcisnąć ze zwykłym plecakiem z zielskiem to by mnie zlinczowali.