Grzegorzu ale masz piękne dalie Czy masz tu jakiś wątek sprzedażowy?
Doczytałam że wystawa będzie w Rybniku,muszę się wybrać i na żywo twoje cudeńka zobaczyć
reniuniek pisze:Grzegorzu ale masz piękne dalie Czy masz tu jakiś wątek sprzedażowy?
Doczytałam że wystawa będzie w Rybniku,muszę się wybrać i na żywo twoje cudeńka zobaczyć
Niewielkie nadwyżki czasem się zdarzają lecz wątku sprzedażowego nie ma i myślę że nie będzie .Jestem tylko amatorem -kolekcjonerem hobbystą , a nie hurtownikiem Zapraszam jednak na wystawę do Rybnika i zobaczenia tego na żywo.
A ja mam pytanie czy są dalie wysokie ok 2m ? większość obecnych które widziałem, na opakowaniach ma napisane 80-120... a są jakieś konkretne które rosną więcej?
Adrian89 pisze:A ja mam pytanie czy są dalie wysokie ok 2m ? większość obecnych które widziałem, na opakowaniach ma napisane 80-120... a są jakieś konkretne które rosną więcej?
Są odmiany których wysokoś może przekroczyc ponad 2m.chociaż na opokowaniu pisze że dorasta max 160cm.Należy przygotowac im extra podłoże plus dogodne warunki atmosferyczne oraz odpowiednie zasilanie w czasie wegetacji i dalia dorasta ponad 2 m. Oczywiście tych odmian niema za dużo ,ale kilka odmian znam , nawet posiadam w swojej kolekcji takie , które dorastają do tej wysokości.
Za tydzień wystawa w Rybniku na którą zapraszam !!!
................................................................................................................................................................................................
Wow ... jakie cuda Grzegorzu bardzo dziękuje za fotorelację i link do filmiku ...
Żałuję , że mnie tam nie było tyle pieknych roślin w jednym miejscu jeszcze nie widziałem ....