Takie informacje znalazłam na stronie o królikach:
- Noworodek do jednego tygodnia: 2+1/2 cm3/ml każde karmienie (dwa karmienia dziennie)
1-2 tygodnie: 5 - 7 cm3/ml każde karmienie (dwa karmienia dziennie)(zależy od króliczka - może być znacznie mniej, jeśli króliczek jest b. małej rasy). Noworodki (jeśli oczy są zamknięte) potrzebują stymulacji, żeby siusiać i robić kupkę przed lub po karmieniu do czasu kiedy oczka się otworzą.
2-3 tygodnie: 7 - 13 cm3/ml każde karmienie(dwa karmienia). Domowe króliczki otwierają oczy, kiedy mają ok. 9 dni. Trzeba zacząć wprowadzać do ich diety siano, granulat i wodę.
3-6 tygodni: 13 - 15 cm3/ml każde karmienie (dwa karmienia - jeszcze raz może być mniej - zależy od wielkości królika!) Króliczki domowe są odstawiane "od piersi" w wieku ok. 6 tyg.
Także dobrze podejrzewałam, że kocie mleko można zastąpić kozim (może być nawet i w proszku, bo dłużej może postać niż butelkowane).
Podam stronkę, to doczytasz i się dokształcisz w zakresie przewijania osesków

(masowanie brzuszka obowiązkowe do momentu otwarcia oczu, bo mogą dostać wzdęcia i paść a to nie jest przyjemny widok

, tak straciłam odrzuconego jeżyka, za krótko masowałam mu brzuszek bo się wyrywał).
http://www.kroliki.net/pl/porady/opieka ... -noworodki