Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izuniu, bo wilce lubią glebę żyzną. Może być piaszczysta, ale nie jałowa. Nie lubią też suszy i przesadzania, chociaż to ostatnie jak dobrze przeprowadzone, to znoszą.
Może miałaś za mało żyzną ziemię?
Ten wilec rzeczywiście jest niezwykły!
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Izo jaki bałagan Ty to masz istne królestwo wszelkich roślinek :lol:
Izo - lisko pilnuj tego wilca i zbierz nasionka a za rok wysadz gdzieś w słoneczne miejsce tam gdzie codziennie będziesz podlewać :P
Wyobrażcie sobie ( brak dokumętacji zdjęciowej ) miałam pod domem płotek tak równo przy tarasiku i wpadłam na pomysł ściana z kwitnących wilców ....powiązałam sznurki do rynny i kwiatek wiedział co ma robić :lol: efekt niesamowity gdy otwierały się do słońca i pieły na 4m :P minus tego to taka konstrukcja tylko na rok bo na jesień trzeba wszystko poobcinać :roll:
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko Twoje kamienne rabatki tchną takim spokojem
i elegancją, patrząc na nie człowiek automatycznie się
wycisza, mają coś w sobie z japońskich ogrodów

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Beata T pisze:[...]na ostatnim zdjęciu widać moje oświetlenie ogrodowe a raczej bym powiedziała daje taki klimacik oświetleniowy a tak wyglądają zdjęcia nie najlepsze wina aparatu albo brak umiejętności w wykonaniu bo chciałam pokazać jak świecą a nie używać fleszu :lol:
[...]
Witaj,

Pięknie wyglądają takie podświetlone rabaty, chciałoby się je utrwalić na fotce, a aparat za żadne skarby nie chce tego uchwycić tak jak oczy :cry: Skąd ja to znam... :lol:

Spróbuj może tak:

Przestaw aparat na tryb ręczny (manual). Nie znam instrukcji do Twojego Nikona, więc nie wiem, jakie ma ustawienia na trybie ręcznym. Chodzi generalnie o to, żeby zwiększyć czas otwarcia migawki. Można to też niekiedy zrobić wybierając z gotowych trybów "zdjęcia nocne"

Druga sprawa, po wydłużeniu czasu migawki, to wyłączenie lampy błyskowej. W trybie ręcznym i w fotografiach nocnych krajobrazów robi się to często automatycznie, jeśli nie, to musisz to zrobić przyciskiem od ustawień lampy

Trzecia rzecz - aparat musi być nieruchomy. Jeśli nie masz statywu, to ustaw na jakiejś podporze i wyceluj w obiekt. Ważne, żeby w żadnym wypadku nie trzymać w dłoniach

I na koniec - aparat drgnie, kiedy przyciśniesz wyzwalacz. Żeby tego uniknąć ustaw mu opóźnienie wyzwalacza.

Szczegółowe instrukcje znajdziesz w xiążeczce do aparatu, ale myślę, ze bez tego też sobie poradzisz. Życzę udanych fotek i czekam na efekty :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Izuniu dzięki za te informację... Czyli to gleba.. niestety piach, jałowa i mało podlewana... ech... trudno.

Beatko... nie mam nasionek :(
ale Twoją śianę czami wyobraźni widzę... wow
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Danusiu kamień ma w sobie pewien urok tylko trzeba na niego spojrzeć z innej perspektywy :wink: a na pewno jest piękny po deszczu mieniąc się różnymi odcieniami teraz jeszcze do ogrodów polecany jest keramzyt - tylko ten większy jest czerwony
Krzysztofie ale profesjonalna lekcja obsługi aparatu - może mi się uda lepsze fotki porobić i pokazać jak pięknie może wyglądać ogród w oświetleniu punktowym no i jakie światło dają diody
Takie zastosowanie lamp jest tylko u mnie w formie dekoracyjnej i nie stanowi głównego oświetlenia terenu :lol:
Izo jak to nie ma dwa kwiatki były i nie zawiązały się ale szkoda , jak mnie troszeczkę od kręci to będę zbierać co się da i gdzie się da :wink:
Jeżeli coś się zrobi innego lub wpadnie na dziwny pomysł to efekty mogą nas zaskoczyć a niekiedy wystarczy dać swobodne naszej roślince i też może nas zadziwić :roll: Ja cały czas zaglądam do innych ogródków no i jest różnie ale i nasze gminy nie dbają o skwerki , ronda a w parkach pieski zostawiają swoje potrzeby na uciechę właścicieli - miałam ochotę udusić babsztyla :twisted:
zorza
50p
50p
Od: 30 wrz 2008, o 12:31

Podziwiam

Post »

Pieknie u Ciebie przestronnie jest gdzie poszaleć, anemona widziałam pieknego , nemezje orliki ,tulipanki te zółciutkiei i iryski miniaturki cudne, i serniczek pianka mniam mniam .Jako ze to moj debiut dzis na forum nie bardzo wiem jak robi sie te zaby i bociany ? co mnie zaciekawiło :)
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Batko, jeśli jesteś w stanie pokręconym, to za radą Magicznej Madzi,
senne marzenia :lol: :
http://www.rosenfoto.de/LiRosenfotoFSY.html
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak tu miło, to może i ja się przyłączę, bo u mnie "stan pokręcony" występuje niestety permanentnie :shock: :?
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

zorza witaj w moim skromnym ogródku, no mam jeszcze sporo miejsca oj sporo ale chwilowo nie mam sił i ciągle sobie powtarzam że muszę przystopować a tyle bym chciała jeszcze zrobić :?
Haniu przepiękna - ale dobre i tyle że możemy chociaż oczęta nacieszyć i sobie po planować gdzie takie cudeńka posadzić no może podobne :wink:
Cynamon no to siadaj nasmarujemy się maścią wypijemy "kawkę z prądem" a jak nie pomoże to do Hani na żabę i bociana skoczymy tylko ja w wersji rozpłaszczonej :roll:

To ja jeszcze troszeczkę z końca lata i moje rabatki które musiałam po bałaganie porządkować .... nowa przy wjeździe jeszcze nic na niej nie rośnie i nowa z hostami i jakiś liściasty
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A teraz za aparat trzeba złapać żeby zdążyć uchwycić jesień :wink:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Beatko z wielką uwagą pooglądałam Twoje ostatnie zdjęcia... bo masz podobny ukłąd jak u mnie.. .
Coś tam chyba skopiuję :) Podoba mi się pomysł na rabaty przy odbojówce
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wilce i iglaki jak widzę są twoją ulubioną dekoracją.
Ciekawie się prezentuje kamienna grządka, czy coś w niej jeszcze posadzisz ?
Masz rękę do wilców i odwdzięczyły się pięknymi kwiatami. Ja też je miałam w zeszłym roku ale za mało ich w grupie posadziłam i efekt nie był imponujący. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo podpatruj i twórz ....przy takim układzie zawsze jeden bok jest utwardzony no i jak coś się posadzi to tak ładniej Trawy ja mam za dużo nie wiem jaką Ty masz działeczkę ale tak odrobinkę jej zabrać na rabatkę :roll:
Grażynko oczywiście że wszędzie będę coś sadzić rabatki powstały żeby zaistniał jakiś porządek a roślinki mam nadzieje że tak pomalutku się pojawią :lol: Wilce w tym roku niestety nie za bardzo się spisały(musiałam je przesadzać ) wydaje mi się że w zeszłym roku było więcej kwiatu albo były lepiej rozrośnie :wink:

Dla miłośniczek róż pełnia kwitnienia a jak nie będzie mocnych opadów to widoczki będą jeszcze ładniejsze :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Beatko, u Ciebie nie czuje się jeszcze jesieni, barwy tak nasycone, jakby był środek lata :D
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Beatka- ale masz tempo :shock: :shock: :shock: piękne żwirowe rabatki i te wysypane korą i szyszkami również. śliczne miskanty i róże- a skalniaczek super.

Pozdrowienia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”