Tu na razie jest ściernisko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko...

Post »

Właściwie jesteśmy już urządzone :D co prawda jak opowiadamy jakich pracowników spotykałyśmy przy niektórych etapach to ludziom potrafią szczęki opaść, a w pracy do dziś się śmieją z mojej kuchni, bo przez pół roku ograniczała się do lodówki, stołu ogrodowego i jednopalnikowej kuchenki indukcyjnej, którą zakupiłam w biedrze po 2-3 miesiącach podgrzewania jedzenia w opiekaczu do tostów (na jednego tosta :;230 ) ale teraz mam normalną kuchnię (którą zrobili nam "tylko" w 8 tygodni, bo 6 czekałyśmy, a później okazało się, że fronty były za świeżo pakowane i odcisnęła się folia więc je trzeba było zwrócić ;:14 ), łazienka jest zrobiona, sypialnie umeblowane prawie w całości, więc jest naprawdę dobrze. W Sylwestra była u nas koleżanka, która odwiedziła nas dwa lata temu, gdy były tu jeszcze betony i po jej minie poznałyśmy, że naprawdę dobry kawał roboty odwaliłyśmy ;:108 Teraz siedzę i planuję ogród, przez to co się działo w środku niewiele czasu było w tamtym roku na prace na zewnątrz więc w tym roku chcę to nadrobić ;:215 w planach są
rabaty przed domem
zróżnicowanie wysokości z tyłu przy nowej "fasolce",
oczko wodne w tej części studni, gdzie miała być pompa, ale jednak nie będzie :D
dosadzenie wysokich drzewek także zimozielonych bo wieje tak, że nawet teraz słychać...
no i zobaczymy co jeszcze wymyślimy do wiosny :twisted:

moje psy wystrzałów się nie bały Luna na niektóre wystrzały naszczekała (jeśli była akurat na zewnątrz) ale większość zignorowała a Yuko przetrwał - jak na tego panikarza - bez szwanku. Może dlatego tak było, bo mieszkam między miejscowościami, więc wszystkie wystrzały były stosunkowo daleko, za to widok miała niesamowity od Kórnika, przez Runowo prawie do Swarzędza było widać fajerwerki ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tak myślałam, że jesteście już urządzone dlatego trzeba było odpuścić ogród i niestety FO :wink:
No to teraz kolejna faja sprawa czyli projektowanie ogrodu co widzę czynisz, to teraz będziesz nas wtajemniczała w realizację. Powodzenia dzielne dziewczyny ;:333
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aleś ty pracowita, ja nie mam siły nawet przeczytać :;230
To teraz jak czegoś będziesz szukać to znam parę dobrych sklepów. I dwa z bylinami za grosze ;:224
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Marysiu, staramy się ;:215 choć zmienność zdania jest u nas ekstremalnie szybka, a jak jesteśmy dwie... :shock:

Tulap, to nie bądź taki tajemniczy tylko mów natychmiast co to za sklepy, bo ja już się przymierzam i przeglądam ostro a lista robi się coraz dłuższa, dłuuuższa, dłuuuuższa... kasa się nie rozciągnie, ale jeśli mogę mieć więcej za mniej to jako rasowa poznanianka - już lece :tan
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Widzę, że humorek już dopisuje.
Cieszę się razem z Tobą [Wami obiema] z nowego domku. ;:33
Ogród troszkę sobie poczeka, cierpliwy on jest. Za to potem będzie piękniał z dnia na dzień. ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Uwielbiam irysy ;:oj powiem więcej jestem irysomaniaczką ;:170 każde słoneczne miejsce w moim ogródku będzie należało do nich ;:170
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Lucynko, ogród może poczeka cierpliwie, ale mnie już świerzbią łapki :D najstraszniejsze zawsze jest to, że to rok, dwa, pięć zanim urośnie duże, ładne i "docelowe", więc każde opóźnienie po prostu mierzi, no i ta zima ;:223

Witaj Beatko, wcale Ci się nie dziwię, że uwielbiasz irysy :wink: choć nie obraziłabym się gdyby kwitły dłużej, ja mam (na razie :twisted: ) dwa kolory, żółte przywiezione z odzysku z pobyty w Szczecinie, zawsze będą mi się kojarzyły z moją Babcią, nie miała jakiegoś specjalnego ogrodu, ale mieszkała na parterze i pod oknem miała właśnie żółte irysy, były piękne. ;:131 mam też fioletowe z odzysku od sąsiada nie miałam pojęcia jaki będą miały kolor póki nie zakwitły w minionym roku ;:oj ale najważniejsze, że widać je z daleka :lol:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ja też na początku zaczynałam z planami wyrysowanymi na kartce, ale gdy nawet "szkielet" udało mi się posadzić zgodnie z planami, to potem resztę zazwyczaj weryfikował czas. Zakupy w szkółkach i inne chciejstwa skutecznie zniekształcały plan pierwotny, ale co tam, w końcu ja jestem panią swojego ogrodu, więc kto jak nie ja ma największe prawo tam sobie zmieniać ;:306
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Tak Zuziu, domyślam się, że takie postanowienie palcem na wodzie pisane, ale czymś czas do wiosny zająć trzeba a i pomysły wpadają tylko jak się o nich myśli, bo inaczej nie, dziś Mama stwierdziła, że ona chce tylko jeden krzak z kwiatami a reszta same tfuje, tfu.... i iglaki i co ja mam biedna zrobić, żadna ze mnie wiewióra, żeby się szyszkami aż tak zachwycać ;:306 ale przeczekam, pewnie jej się jeszcze odmieni ze cztery razy :wink:

Obrazek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Malwinko na to też są sposoby: przemycaj swoje krzaczki, a jak już będą to się jej spodobają. Moja chciała krzaki z kulkami... no to kupiłam. Ale jak je przesadzałam to poschły - no coś im widocznie nie służyło :;230 No a przecież jak nie służy to nie ma sensu dalej z nimi próbować na siłę :wink:
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Pewnie brak wody im nie posłużył ? ;:306 Problem Kasiu polega na tym, że nie bardzo mam jak przemycać roślinki bo tu jest tak płask, że nie da się ich nie zauważyć :lol: ale podejrzewam, że będę po prostu zamawiała z dostawą do domu. Pudło Mama odbierze a wtedy nie ma zmiłuj - poznańska ekonomiczność nie pozwoli się im zmarnować ;:108

-Kim są Szkoci?
-To Poznaniacy wyrzuceni z miasta za rozrzutność :wink:

Obrazek

moja pierwsza różyczka okazała się okrywową, przynajmniej kolor się zgadzał ;:215
Obrazek

demon wzrostu niezmiennie malutki :wink:
Obrazek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ale i listki ma malutkie :shock: W tym roku słabo rosły, ale z pół metra moim przybyło. Z dostawą do domu najlepiej - dla Ciebie wygodniej, bo dźwigać nie trzeba, a i mam stanie przed faktem dokonanym :D

O takim pochodzeniu Szkotów jeszcze nie słyszałam :;230
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Malwinko świerki ładne, ;:215 takie same sadziłam, a teraz mają po trzy metry. Usiadłam przy ładnym stoliku i napiłam się kawy. ;:196 Mama zobaczy ładną, kolorową rabatę w ogrodzie, to szybko zmieni zdanie. :)
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Kasiu, no takie malutkie miała przez pół lata a później dostała większe bo miałam trochę czasu na większe podlewanie, to z kolei przyszła taka jedna wichura że przetrzepała rośliną i wyglądała jak wyleniała miotła, już nie zdążyła wytworzyć nowych liści i tylko tamte opadły...

Soniu, te mają drugi sezon ale urosły niewiele, głównie w szerz, ponoć za sucho im, ale do tej pory miałam tylko wodę ze studni i nie starczało na wielkie podlewanie, pod koniec lata dorobiłam się kranu z bieżącą więc w tym roku będziemy ostro podlewać. Liczę na to, że jak umiejętnie wprowadzę rośliny, które są jednoroczne lub do wysadzenia jak dalie to raz, będzie można to jeszcze zmienić, dwa - Mama się przyzwyczai i zaakceptuje ;:224
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Malwinko a ile ma ten Twój demon wzrostu? Na wiosnę cierpliwie na niego czekaj, bo takie małe to potrafią zmarznąć całkiem, a potem z ziemi wybić. Może to faktycznie przez suszę w tym roku taki marny był i w przyszłym roku wystrzeli.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”