Róże i bajkowy świat ogrodów 2015
- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015
O matko ależ zima była u Ciebie. Dobrze że to w miarę szybko w dzień topnieje. Masakra. 

- daysy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz rację Aniu, jak szybko się pojawił, tak jeszcze szybciej zniknął
. Wiosną powinno być słońce, słońce jeszcze raz słońce. Jak na razie, jest go jak na lekarswto.

- Anuleczka
- 500p
Czekam na tą wiosnę z utęsknieniem. Codziennie robię obchód w ogrodzie i czaruję żeby ta wiosna wreszcie zagościła na dłużej.
- daysy
Widzisz, a ja nawet do ogrodu wyjść nie mogę, rano nie mam czasu a po południu, jak wracam to już ciemno
Czekam na sobote i niedzielę wtedy poszaleję. Akurat wnuczka nie będzie, więc cała sobota i niedziela dla mnie.

- Anuleczka
- 500p
Ja też obchód tylko wczesnym rankiem robię potem do pracy a jak wracam zabieram się za obiad i zaraz jest ciemno. Też mnie tylko sobota i niedziela ratuje. 

- daysy
Czyli jesteśmy w tym samym klubie
?/Klub Permanentnego Braku Czasu/ 

-
- 200p
- Od: 4 sty 2015, o 19:39
A ja chwilowo do pracy nie chodzę ( urlop wychowawczy) ,a i tak nie mam kiedy ogarnąć ogrodu. W tygodniu starsza dwójka ze szkoły wraca późno, więc w sobotę jak się wyrywam do ogrodu , to nie wiem w co ręce najpierw włożyć i tak biegam z jednego końca na drugi .
Pozdrawiam Lucyna
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Daysy, moja Canary Bird prawie nie ma kolców.Więc jak Twoja ma, to może Harison's Yellow
- daysy
Aniu, Lucynko już niedługo dzień będzie dłuższy, słoneczko przygrzeje i od razu okaże się, że czasu na wszystko mamy dość, cud jakiś czy co
Alu już niedługo się przekonamy, co za jeżozwierza mam, jeszcze kilka, no może trochę więcej niż kilka dni
Czy ktoś wie, co to jest lilia afrykańska, kupiłam ją dzisiaj, przyniosłam do domu a to okazało się, że to agapant. Taki ze mnie ogrodnik
Dwa lata temu kupiłam na targu od kobietki w doniczce dorodnego agapanta za 5 zł, a teraz zapłaciłam dwa razy tyle za niewielki kawałeczek, nawet nie wiem jak to nazwać "korzoneczka".
W zeszłym roku niestety nie doczekałam się kwiatu,może mi ktoś napisać czemu
Jakoś tak dziwnym trafem w koszyku przy kasie znalazłam jeszcze
Lilię trąbkową Bellsong
Lilię azjatycką Pup Art
Kallę Lawender Gem

Alu już niedługo się przekonamy, co za jeżozwierza mam, jeszcze kilka, no może trochę więcej niż kilka dni

Czy ktoś wie, co to jest lilia afrykańska, kupiłam ją dzisiaj, przyniosłam do domu a to okazało się, że to agapant. Taki ze mnie ogrodnik

Dwa lata temu kupiłam na targu od kobietki w doniczce dorodnego agapanta za 5 zł, a teraz zapłaciłam dwa razy tyle za niewielki kawałeczek, nawet nie wiem jak to nazwać "korzoneczka".
W zeszłym roku niestety nie doczekałam się kwiatu,może mi ktoś napisać czemu

Jakoś tak dziwnym trafem w koszyku przy kasie znalazłam jeszcze
Lilię trąbkową Bellsong
Lilię azjatycką Pup Art
Kallę Lawender Gem
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Czary, prawdziwe czary 

- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Mnie dzisiaj właśnie w taki sam sposób wpadły Trójsklepka owłosiona,dwa dzwonki pełnokwiatowe i dwa ciemierniki orientalne i jakim cudem też nie rozumiem. 

- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Ojo joj! A w ktorym to sklepie sa te magiczne koszyki?
Ja w poniedzialek odbieram moje kalijki
Jaka ziemie one preferuja? Czy wrzucic im do donicy troszke kompostu?

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Czytam o nowych zakupach
. Pup Art piękna.

- daysy
Witam Was w jakże piękny wiosenny poranek, przepraszam, że troszkę długo czekałyście na odpowiedź, ale teraz będzie coraz mniej czasu. Wczroraj wyszłam do wreszcie do ogrodu, uporządkowałam kilka grządek, pograbiłam i zrobiło się już weselej. Nareszcie zaczęły wschodzić tulipany, o których myślałam, że znowu stały sie pożywieniem dla nornic. Ale na szczęście tak się nie stało.
Alu, niestety nie wyszło mi zdjęcie gałązek Harrison's Yellow, dzisiaj spróbuję jeszcze raz, ale całe są w drobniutkich igiełkach.
Ewuniu,Alu ,Tolinko, takie magiczne koszyki są w każdym ogrodniczym, nie wątpię, że trafiają się każdej z nas
Tolinko ja sadzę kalle w ziemi do kwiatów balkonowych staram się by były z nawozami/granulkami/ długodziałającymi, ale myślę, że za kompost podziękują pięknym kwitnieniem
, nie zpomnij tylko o drenażu, ale o tym przecież wiesz
Madziu faktycznie Pup Art na zdjęciach jest urzekająca a wrzeczywistości to się zobaczy
Alu, niestety nie wyszło mi zdjęcie gałązek Harrison's Yellow, dzisiaj spróbuję jeszcze raz, ale całe są w drobniutkich igiełkach.
Ewuniu,Alu ,Tolinko, takie magiczne koszyki są w każdym ogrodniczym, nie wątpię, że trafiają się każdej z nas

Tolinko ja sadzę kalle w ziemi do kwiatów balkonowych staram się by były z nawozami/granulkami/ długodziałającymi, ale myślę, że za kompost podziękują pięknym kwitnieniem

Madziu faktycznie Pup Art na zdjęciach jest urzekająca a wrzeczywistości to się zobaczy

- daysy
Sobotę miałam zajętą, ale wczoraj postanowiłam posiać wreszcie kwiaty, wiem, że późno, ale nie miałam czasu. Tak te dni szybko uciekają. Na parapetach już a może dopiero znalazły się: szałwia trójbarwna, lobelia przylądkowa i zwisła, oczywiście kobea, gożdik Szabo,czarnuszka orientalna, koleus Rokoko, petunia strzępiasta i petunia pełna Bicolor. Z warzyw kilka pomidorków, ogórek, cukinia, melon, sałata liściowa, szczypiorek oraz bazylia. Reszta musi poczekać, jak będzie można zostawić nasionka pod folią.
Tyle wczoraj zdążyłam zrobić, wiem, że niewiele, ale więcej niż nic
Tyle wczoraj zdążyłam zrobić, wiem, że niewiele, ale więcej niż nic