Witaj Tereniu,wiosna tulipanowa,szafirkowa ,narcyzowa też jest cudna i te promienie słońca ,nie można odejść,masz takie piękne te tulipany i szafirki trochę mnie zmartwiło,że jednak trzeba wkładać te lilie do donic ,nie lubię takiej głupiej roboty ,ale jak by miały wszystko zjeść to szkoda,miłej nocki życzę
Wisiu witam Ja też chętnie na zimę bym się przeniosła do ciepłych krajów
Ach jak to czekanie się dłuży dobrze że mamy chociaż zdjęcia i możemy wspominać
chyba wszyscy na tym forum czekamy z utęsknieniem na wiosnę . Marysiu nie mogę znaleźć takiego zdjęcia jak one są w pełnym rozkwicie - wtedy to ładnie wygląda
A ja już bym chciała wiosny - coś mnie tęsknota ogarnia Martusiu coś mnie rozkłada - chyba mi słoneczka brak . Na starej działce wszystkie lilie sadziłam w duże wiadra , a najgorsze było to że dołki pod wiadra trzeba kopać kilofem , inaczej się nie da a nornicą to nie przeszkadza .
Dziękuję i wzajemnie
Hej Tereniu
Dech zapiera widok Twoich cudownie kwitnących lilii,liliowców,tulipanów,szafirków i wiele,wiele innych,które bardzo trudno zliczyć a do tego wspaniałe zbliżenia-widok wprost oszałamiający
Pozdrawiam serdecznie
Ciemne to przecież ja ci obiecałam. Tylko musisz się uzbroic w cierpliwość
Jak przekwitną to wykopię
A najlepiej jak zajrzysz do mnie i je zobaczysz, to napisz te chcę
Kółko szafirków śliczne, lilie , i jeszcze tak dużo nowych nabytków .
Mam nadzieję na podobne szafirki u mnie w tym roku bo poprzednio były takie , które jesienią mają już liście.
Ja też jesienią dokupiłam trochę lilii na wyprzedaży całkiem niedrogo ale wciąż dokupuję nowe - chyba jestem uzależniona
Lubię lilie drzewiaste ale u mnie jeszcze tak pięknie się nie rozrosły.
U mnie na razie roślinki przykryte białą kołderką i niech tak pozostanie do wiosny
Witam Arku Bardzo dziękuję za odwiedziny i pochwały, cieszę się że moje kwiatuszki Ci się podobają
Również serdecznie pozdrawiam i zapraszam ponownie Gosiu ja jestem cierpliwa i potrafię czekać , dlatego większość roślinek rozmnażam z nasionek i patyczków
Do Ciebie zaglądam regularnie , nie zawsze się wpisuje bo nie chcę się powtarzać ale powzdycham , pozachwycam się , achy i ochy odstawię i podziwiam Cię za tak piękne rabatki Jeśli zobaczę u Ciebie coś z ciemnych lilii których nie kupiłam to napiszę
Bardzo Ci dziękuję za chęć podzielenia się ze mną ale proszę wybierz coś sobie u mnie - o kłosowcach pamiętam Martuś jestem , jestem - wczoraj byłam w rozjazdach i wróciłam późno dlatego mnie nie było widać
Dziękuję Ci bardzo i też posyłam Felu witam cieplutko i dziękuje za pochwały i cieszę się że się odezwałaś
Wiesz o tym że szafirki są różne : takie którym liście wyrastają jesienią i one się pokładają i te prościutkie i im listki wyrastają wiosna
A ja nie wiedziałam o wysprzedażach lilii a choroba liliowa mnie już miała w swoich szponach
Felu u mnie też kołderka leży ale bardzo cieniutka a mróz dość spory a na dodatek zimny wiatr wieje
Pozdrawiam i zapraszam ponownie
Teresko pogoda w tym roku bardzo nas zaskakuje, u nas sypie śnieg aż miło , szkoda że to nie było w grudniu. Co do szaleństw zakupowych to chyba wszyscy nie mamy dosyć . Ja w ubiegłym roku zakupiłam też sporo cebul lili, wszystkie zakupione odmiany mam zapisane , dodatkowo sadząc cebule opisywałam, ciekawa jestem ich kwitnienia.
Witaj Marzenko Ja u Ciebie a Ty u mnie właśnie będąc u Ciebie przypomniałam sobie że moja palczycha gdzieś została na działce , nawet nie pamiętam gdzie dokładnie - przy tym przenoszeniu takie zamieszanie miałam
Ja też teraz planuje opisać zakupione lilie tylko podpowiedz jak to zrobić żeby było skutecznie ??
Byłam u Ciebie.
Bosko masz.
Ile różnorodnych bylin.
Widzę, że też kochasz lilie.
Co roku szaleję i dokupuję,
ale ciągle mam braki.
Muszę co nieco od Ciebie odgapić.
Co prawda nie przewiduję dużych zmian u mnie
w tym roku,
no ale nigdy nie mów nigdy.
Ślicznie masz i chyba duża działka.
Witam serdecznie nowych gości Karolino i Mariolu Karolino ja też chciałabym wiosnę Wszystkie kwiaty w dużych , rozrośniętych kępach pięknie wyglądają i szafirki też , mam kilka mniejszych kępek ale to już nie to Mariola takie słowa z Twoich ust to balsam dla mojego serca Dziękuję Ci bardzo
Odgapiaj do woli - jak tylko jest co Ja mam dwie działki w tej chwili - jedna w ROD i ma pięć arów a od lata 2014 , trochę większą 13 arów ale tam dopiero jesienią zaczęłam przenosić swoje roślinki
To ja będę odgapiać od Ciebie jeśli pozwolisz Bo twój ogród to cudo
Może kiedyż będzie pięknie Marysiu Te kasztanki to Rącznik .
Na razie nic nie wysiewam - mam wyjazd na trzy tygodnie i nie zostawię młodziutkich siewek nikomu pod opieką będę siać jak wrócę po 15 marca .
Spokojnej nocy i kolorowych snów życzę Ewuniu Pw.
Dziękuję w imieniu lilii Mam nadzieję że będzie pięknie