Ewa - ogis1 witaj w moim ogrodzie. Jestem w trakcie zwiedzania Twojego i jestem pod wielkim wrażeniem. Zresztą widzę wiele podobieństw miedzy naszymi ogrodami między innymi - uprawa warzyw, przetwory i to, że nie możemy poświęcić naszemu hobby tyle czasu, ile byśmy chciały.
Ja miłość do roślin odziedziczyłam po Tacie /nie mogę napisać, że wyssałamz mlekiem

/ a teraz mój ogród jest miejscem, gdzie odpoczywam po bardzo stresującej pracy
pracuję w pogotowiu ratunkowym
Elu wielkością owoców dyni możesz w pewnym stopniu sterować. Zasada im mniej owoców tym większe, trzeba przerzedzać zawiązki. Ja sieję już od 2 lat w dwóch kubeczkach po 2 nasiona. Roślinę słabszą wyrywam a mocniejszą wsadzam do gruntu. Widzisz więc, że z 2 roślin plony są nie do przejedzenia. Aha rozrastają się bardzo mocno i wymagają dużo miejsca.
Jadziu bardzo chętnie przyjmę nasiona dyni ozdobnych. Jak będą gotowe, to daj znać
Krysiu dziękuję za link do strony z przepisami. W tym roku na pewno skorzystam.
Karda i karczochy przysypałam suchymi liśćmi i zrobiłam namiocik z łodyg kukurydzy, ale u mnie było -24 st. więc czarno to widzę. Na wszelki wypadek wysieję nowe roślinki.
Kupiłam nasiona szarłatu, bo zainspirowałaś mnie swoimi bukietami.
Ewa - ewab123 to tęsknota za wiosną skłania mnie do wariacji nasiennych. Dziękuję za wskazówkę dotyczącą szarłatu.O jedno miejsce na parapecie więcej
Awe - ja na razie też jeszcze nie chodzę po sklepach, to efekt serfowania po internecie. Teraz jestem na etapie oglądania dalii, mieczyków i lili. Dobrze, że M o tym nie wie