Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Post »

Bogusiu ile nasionek zakupiłaś ;:oj Chyba się już nudzisz :D ja też już bym chciała coś robić w ogrodzie ,a pracy dużo mam .
Pozdrawiam serdecznie ;:167 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu! jak nie myśleć o wiośnie skoro pogoda iście wiosenna, na dodatek trawa zieloniutka, krety grasują niemożliwie.
Wczoraj grzmoty , błyskawice i ulewnie a przy tym ciepło. ;:168
Alu! to jeszcze nie wszystkie . Samego łubinu wieloletniego/ różne kolory/ 7 paczuszek. W sumie teraz z warzywami mam już 43 paczki , jeszcze tyle chyba dojdzie ;:108 A co tam , areał u mnie wielki , mam gdzie sadzić :;230
Z warzyw wysieję cukinię, kabaczki, pietruszkę ,marchew, koper, szpinak , kalarepę, bakłażany, karczochy/ po raz pierwszy/ ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu co za nasiona są od kapusty po lewej, niebieskie i żółte kwiatki? Nie widać u mnie coś...Dynie super! Zazdroszczę już tych wszystkich roślinek, jedynie siania nie zazdroszczę bo go nie cierpię :lol: Miałaś burzę w styczniu ;:167 ;:oj
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

witaj Bogusiu!
u nas zabieliło ogród tylko na trzy dni - dzisiaj +10 i ani śladu białego
a wczoraj też mieliśmy burzę
ponoć po pierwszej burzy już zaczyna się ciepło :wink:

ale Ty o tym wiesz bo już nasiona pokupowałaś :;230
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

No tak , jak się ma wielkie areały to się wysiewa. ;:224 ;:224 Rozejrzę się za ostróżką nagą. Niebyt trwała , u mnie jako dwuletnia . Ale kolorek to ma ;:108
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj Bogusiu, widzę, że będzie się działo ;:215 Jak wichury, nie wyrządziły większych szkód?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani , miło, ze jesteście choć wieje masakrycznie. Wczoraj było nam dane oglądać niezwykle zjawisko pogodowe , ulewa z grzmotami i błyskawicami. W nocy wiało niesamowicie, na normalny sen nie można było liczyć. Dzisiaj trochę spokojnie,ale internet mam tak zamulony , jak nigdy dotąd,. Na dodatek , po naprawie systemu atakują mnie najróżniejsze strony z reklamami , grami i innym "dziadostwem" . Nie wiem co się dzieje, do tej pory tego nie doświadczałam . Chcąc napisać jeden post , muszę zamknąć kilka stron niechcianych.
Michale! u mnie na razie tez nie bylo typowej zimy , z wyjątkiem lekkiego"przypudrowania" białym. Ta roślinka to goryczka, jednoroczna choć wysiewa się i z powodzeniem znosi te "niby zimy" w moim regionie . Okazuje się,ze miałam już ją. Kiedyś sobie powiedziałam , dosyć dyń- jednak ta różnorodność kształtów , kolorów znowu mnie urzekła. Lubię siać i oglądać efekty. ;:180
Andrzeju! :wit nie mogę doczekać się do rozpoczęcia typowego sezonu ogrodniczego. Mogłabym wysiewać w tunelu foliowym, ale niestety te wichury uszkodziły folię na drzwiach i konieczna naprawa. Muszę zmobilizować swojego mężusia. ;:306
Teraz koty znalazły tam doskonałe miejsce do wylegiwania się /nie tylko nasz/ . W tunelu foliowym przechowuję wszystkie gadżety ogrodowe i ruchome elementy architektury ogrodowej/ ławki , skrzynie, donice/ , a futrzaki dobrze się tam czują ;:108
Tadziu!
Ostróżka naga znana mi tylko z obrazka , ale właśnie to jej barwa przykuła moją uwagę ;:108
Zobaczymy jak się spisze w moim ogrodzie. Areał, owszem duży, ale ile trzeba włożyć pracy ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko!prusznik owinięty agrowłókniną, nawet do niego nie zaglądałam. Jutro jak zwolni poryw wiatru , zaglądnę i napiszę jak się ma, ba, zrobię mu fotkę ;:108 ;:168
P. S. Ależ jestem sprytna ;:306 udało mi się zainstalować program , blokujący min. reklamy .
Na razie OK
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Bogusoi pięknie , kocham przechadzać wśród Twoich pięknych rabat ;:108
Masz fajny styl i ten pomysł na rzymskie słupy ;:215
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Bogusiu przyszłam się przywitać i powiedzieć Ci ze bardzo często odwiedzam Twój piękny ogród. Mieć taką ogromną, kwiatową przestrzeń to coś wspaniałego. Ale i mnóstwo pracy. Bardzo Cię podziwiam, ze potrafisz wszystko tak pięknie trzymać w ryzach i dbać o to swoje miejsce na ziemi. Ślicznie :)
Ps. Gratuluję artykułu w czasopiśmie. Czytając tak nagle spostrzegłam znajomą twarz i ogród. To było bardzo miłe zaskoczenie. ;:215
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu! dziękuję za miłe słowa ;:168 Kochana moje "rzymskie kolumny" ;:306 to rury kamionkowe, kanalizacyjne . Właśnie przed chwilą rozmawiałam z mężem i zapragnęłam ,aby spróbował je przeciąć. Chcę postawić po 3 szt, różnej wysokości a na nich zwisające kwiatki. Znajomy obiecał tez mi przywieźć kamionkowe koryta , mam tez kilka kamionkowych garnków, garów i donice ;:306
Będę projektowała nowe rozwiązania ;:108
Aniu!dziękuję serdecznie za budujące słowa. Fakt , mój ogród dojrzały, ale jedynie drzewostan , głównie iglasty/ świerki, daglezje,sosny,tuje -to stanowi ramy/ , szpaler brzóz, kilka jarzębin , magnolie, wierzby - reszta to nowe nasadzenia.Sporo mam młodych krzewów,które jeszcze nie dodają uroku ogrodowi. Rabatki bylinowe zaczęłam tworzyć 4 lata temu, nie są jeszcze dopracowane . Tak duży areał trudno ogarnąć, choć już ustaliłam sobie pewien plan działania , który sukcesywnie realizuję .
Niestety co roku ,oprócz dosadzania, przesadzam , przerabiam i tak już będzie zawsze ;:306 Zapraszam w każdej wolnej chwili ;:108
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko! a śwista , śwista i pada deszcz. Ja ;:306 i moje roślinki od wiatru osłonięte pokaźnym drzewostanem a na dodatek moja hacjenda osłonięta sporymi górkami ;:108 miałam zrobić zdjęcie prusznika, ale tak dzisiaj siąpiło, ze nie chciało mi się nosa wychylać. Wprawdzie do południa byłam na "rozjazdach", ale to tak ... z domu prosto do samochodu ;:306
Przez te wiatry nie mogę w nocy spać, więc snuję plany ogrodowe.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Bogusiu ;:196 czytam że nie możesz spać przez wiatry - ja też ;:108 ale myślałam ze to starość ;:306
Twój ogród o każdej porze roku pięknie wygląda - miło podziwiać takie łany kwiatów ;:333
Czy Ty już zaczęłaś wysiewać jakieś kwiatuszki ???
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka ;:168
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Bogusiu z kubkiem kawy pospacerowałam w Twoich pięknych alejach ;:180
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu! :wit ojej , jaka??? kochana, starość , dojrzały wiek ;:306 ;:306 ;:306
Moja wnusia/ 12 latka/ potrafi mnie w takich sytuacjach podbudować. Jeśli słyszy , gdy mówię ,ze to starość...to zaraz mnie tuli i mówi," Babciu, Ty nie jesteś stara , tylko trochę starsza, dojrzała " ;:303 Babcia jej towarzyszy na basenie, w biegach , w grze w badmintona a nawet w skakaniu na skakance ;:306 To nasz skarb, choć na razie niestety jedyny.
Wiatry, pełnia księżyca, nadmiar kawy :;230 działają na mnie bezsennie . Dzisiejsza noc była ;:215 ... wyspałam się.
Zaraz startuję do tunelu foliowego wysiewać lobelię. oczywiście w skrzynki/ i na razie jej miejsce będzie w ciepłym pomieszczeniu.
Nie kupiłam jeszcze nasion pelargonii/ nie ma w moim ogrodniczym/ . Obiecał mi Pan,ze pod koniec tygodnia będą. ;:196
Jadziu! miło mi,zapraszam w każdej wolnej chwili. ;:196 Właśnie wybieram się na obchód po ogrodzie, podpatrzeć co się dzieje. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”