Garden of my dreams :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Garden of my dreams :) KOSTKA by Koleszko :D

Post »

Madziu być może . ;:191 Ale jak na razie rodzice mają tam warzywka - do czasu . :D

Mati Berberysy to ja mam różne , tylko muszę je przesadzić spod okna . Teraz są w cieniu a one lubią słońce , mają wtedy pięknie wybarwione liście .Mam ich 12 chyba . :D

Ale dzięki za sugestie i opisy.Na pewno mi się to przyda . :D

Karolinka Ooo Siemanko . :wink: Dziękuję . :D Zapał mam , efekty są jak na razie małe .Masa roślinek to dopiero będzie .Oczywiście będą królować iglaczki . ;:215
Wpadnę do Ciebie niebawem to zobaczę co Ty masz za Skarby w swoim ogrodzie. :lol: Otóż to , każdy lubi duże drzewa ale ja twierdze , że może ich być kilka ponieważ robią cień niestety ... a większość roślinek lubi słońce .Duże drzewa koło domu będę przycinał niebawem .Tak samo i ja mam .Nie koszę wszystkiego w jednym dniu .Pokoszę kilka godzin i już plecy bolą . :? Ja z koszem tylko tnę w ogrodzie i na podwórku .W innych miejscach tnę bez , dosyć często .To są miejsca nie takie reprezentacyjne . :lol: Co do traktorka to nie wiem .Koszt takiego sobie traktorka to kilka tyś .Za tyle bym miał masę roślinek .Może kiedyś sobie go kupię bo to wygoda jest na pewno . Ale moja kosiarka jest dosyć spora , dosyć mocna i trawa dzika 20 cm nie stanowi dla niej nawet problemu . ;:215Tylko plecy moje to odczuwają , ja mam 190 cm wzr. i się schylam ciągle ... :? Cieszę się i zapraszam jak najczęściej. ;:138
Awatar użytkownika
dzika
500p
500p
Od: 17 lut 2012, o 21:43

Post »

Witaj Koleszko :wit
Zazdroszczę areału. Moim marzeniem jest co najmniej taki sam, ale jakoś te 20 ar nie chce się rozciągnąć.
Też bardzo lubię iglaki i były pierwszymi roślinami, o których pomyślałam zakładając ogród, bo nie śmiecą jesienią. Ale tego lata pokochałam drzewa i krzewy liściaste. Więcej z nimi pracy, ale potrafią niesamowicie zauroczyć i zaskoczyć o każdej porze roku. A liście, no cóż. Są.

Nawet nie zauważysz, jak kwitnące byliny wkradną do się do Twojego ogrodu. One są bardzo podstępne ;:191

Już widzę oczami wyobraźni ten Twój piękny ogród widoczny z drogi ;:173 Będę Ci towarzyszyć w trakcie tworzenia :D

Na żywopłot polecam świerki. Gęsto posadzone i odpowiednio przycinane stworzą piękną zieloną ścianę. Nadaje się kilka gatunków.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Cześć Aniu. :lol: I tak masz sporo . :wink: W przyszłym roku podpatrzę od Ciebie jakieś liściaste drzewka i kupię . ;:108
Wszystko sie wkradnie , tylko po kolei . :D No to ja już nie wiem z czego żywopłot mam robić . ;:191

Mój przyszły ogród po jakimś czasie nie będzie widoczny z drogi - żywopłot z "czegoś" mi się rozrośnie i wiesz .O to mi chodzi . :lol: Musi być osłona od wiatru i nie chcę , żeby ktoś mnie widział jak goszczę się w altance np. ;:191 .
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

BUKSZPANU
:;230
Albo polecam akację,
Albo zrób plot z siatki mocnej i pnącza
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Bukszpan wolno rośnie . :-D Pnącza są ciekawym pomysłem ale są takie co nie zrzucają liści na zimę ? :lol:
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Akacje rosiewają się kłują okropnie większośc traktuje je jak chwast ;:108
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Som :lol:
Som tesz takie,co kfitnom zimom :lol:
Tylko dzisi mi sie szukaci nie hce :lol:
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Jaśmin nagokwiatowy ?
Bluszcz
Trzmielina
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bluszcz?Zbyt ekspansywny.Trzmielina mączniaka łapie ;:173

A akacje kolce dobre,no bo przez taki żywopłot raczej nikt się nie będzie przeciskać :twisted:
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

mati u mnie rosną akacje i to co mówisz to prawda . :D

Mateusz to fajnie . :) Martwią mnie właśnie złodzieje .U mojego wujka w tym roku w nocy ukradli 150 thujek i otruli groźnego psa ... :cry:

Fakty są takie, że mieszacie mi w głowie wszyscy . ;:191
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jak chcesz ochronę,to proszę :
https://www.google.pl/search?q=drzewo+h ... 40&bih=767

Niezawodna ochrona :lol:

albo cisa.To kłuje!
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

No co Ty powiesz ;:174 otruli psa i wykopali tyle drzew , no okropność ;:185 a nawiasem mówiąc , masz ślicznego pieska, nie ukrywaj go , to też ozdoba Twojego obejścia ;:138 karolina
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Mateusz Ostre to drzewo . ;:215 ;:215 Najlepiej to siatkę pod prąd albo położyć druty pod siatką i pod prąd podłączyć ... nie wiem jak można komuś coś ukraść .

KarolinkoTo były świeżo sadzone thujki .Dzięki dzięki . ;:215 Będzie więcej jego fotek w takim razie . :wink: Mam pieska i suczkę . :lol:

Dodam , że złodziei było u mnie dwie ekipy w życiu .Raz ukradli metalowe drągi .Druga ekipa kradła warzywa - dorodne i piękne, to było w tamtym roku .Ale Babcia postanowiła czuwać przy oknie jako monitoring . ;:191 ;:191 Po kilku dniach znowu wpadli , nie spałem oczywiście .Spłoszyłem ich ale potem dopiero odjechali .Babcia mi o tym nie powiedziała, bo bym zobaczył tylne światła samochodu , którym się poruszali i bym wiedział kto to był ... Na pewno nie z daleka .
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

och te kradzieże ! nie ma człowieka którego nie okradli ? mnie też okradli, włamali się do domu kiedy nas nie było, a babcia (91 lat) spokojnie plewiła na ogrodzie. Cały dom spenetrowali, calutki, wszystkie szafy, szuflady...szukali pieniędzy, wiele ich nie było, ale obłowili się biżuterią . Ale i tak się cieszę ,że np. babcia nie nadeszła i nie dostała w głowę....:( teraz jak wychodzę sprawdzam okna, bo się włamali przez te nowe okna zostawione na rozszczelnienie , je wystarczy pchnąć, a tego nie wiedziałam , teraz wiem. Ale na złodzieja i tak nie ma sposobu, jak zechce to ukradnie, nawet przechytrzy Twoją babcię , ech ;:222 ale nie myślmy o smutkach, już się cieszę na pieski, uwielbiam zwierzaki :wit karolina
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Teoretycznie nie ma ale praktycznie zależy .Na kradzież warzyw byłby sposób .Ale potem dzieci tego złodzieja by mogły ucierpieć.Niestety nie możemy się posunąć do wszystkiego . :wink:

No to dla Ciebie Dżeki , taka była trawa u mnie około 5-6 lat temu na całym podwórku , nie miałem jeszcze wtedy kosiarki ... :lol:

Obrazek

Te aktualne .

Obrazek

Uśmiechnij się Dżeki . ;:306 ;:306 ;:306 W podskoku .Padam jak na te zdj. patrzę . ;:306

Obrazek

No i żeby nie była gorsza to wrzucam też Sonię , nie uczesana była .

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”