Mój malutki zakątek - Priam

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gratuluję ogromnie!
Na samo wspomnienie egzaminów ze ścisłych, aż knebel żołądkowy czuję :cry:
To sukces wielki, tym, bardziej, że szło " wahadło matematyczne" i kuuuupę wzorów :shock:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

A Ty skąd piszesz ? (post konkursowy)
pojawisz sie u siebie?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie moi mili :) Przypadkowo udało mi się wejść na internet (siostra przyjechała na weekend z laptopem )więc tutaj jestem :) U mnie w ogrodzie już jest znacznie lepiej, ale na początku czekała mnie tylko praca z jego uporządkowaniem. Więcej o tym napiszę Wam jak wrócę ;:1

Zdjęć nie wstawiam bo nie mam tutaj takiej możliwości, ale powiem że nagietki, aksamitki już ładnie rozkwitły. Część róż już przekwitła a inne znowu zaczynają kwitnąć. Cynie daliowe powolutku rozwijają pączki a lilie azjatyckie jeszcze mają zielone paczki (inne zawiązują nasiona). Zauważalne jest też to że astry Tristian i nagietki Suprise poszły w górę i kto wie może niektóre zaraz zakwitną ;) Szałwia ślicznie kwitnie ukazując swój czerwony kolorek.

ps. Dziękuję wszystkim osobom, które podzieliły się ze mną swoimi roślinami cebulowymi - u mnie w tym roku nie zostało za dużo. Szczególne podziękowania dla Oliwki!

Do zobaczenia wkrótce...
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Ups! Przemku spóźnione gratulacje! ;:215
Ufff... ależ to musiała być nerwówka!
Dobrze, że jednak nic Ci nie zostało na wrzesień do zdawania, bo przynajmniej masz wolną głowę w ogrodzie. :wink:

Uwielbiam zapach frezji - zwłaszcza żółtej. Ona chyba najpiękniej i najintensywniej
pachnie. Ale nie wpadłam na pomysł, że można je hodować w domu! :shock:

No to wkrótce zasypiesz nas fotkami? :lol:
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Malkar
500p
500p
Od: 27 sty 2007, o 21:16

Post »

No i jak Przemku? Jeszcze pracujesz w swoim ogrodzie? A może pojechałeś gdzieś na fascynujące wakacje? Żadnych wieści z Twojego ogródka :(
Pozdrawiam. Małgorzata
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witajcie Kochani :!: :!:

Troszeczkę Was przetrzymałem w niepewności ale już lada chwila wszystko się zmieni. Wczoraj wieczorem wróciłem do domu. Miałem mieszane uczucia bo już przyzwyczaiłem sie do tego, że w każdej chwili mogę wyskoczyć do ogrodu i poobserwować zachodzące zmiany. Teraz kiedy jestem w domu nie mam takiej możliwości. pozostają mi jedynie spacery po okolicznych parkach i zagajnikach.

Część moich roślin już przekwitła. Niektóre tak jak róże rozpoczęły ponowne kwitnienie. Teraz najbardziej rozwijają się astry. Natomiast aksamitki kwitną jak piana.

Mam nadzieję, że już niedługo uraczę Was fotkami z mojego pobytu na wsi. Jedynym problemem jest remont w domu. Jak to trochę ogarnę to postaram się zgrać zdjęcia (z aparatu cyfrowego i komórki) na Fotosika a następnie na Forum.

Proszę Was o odrobinkę wyrozumiałości i cierpliwośći.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Priam miło Cię znowu widzieć wśród nas :)
Zdjęcia to ja bardzo chętnie pooglądam ale że masz remont to będę cierpliwie na nie czekał :lol:
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Cześć Przemku :)
Ja też czekam na fotki, a czy zimowity już Ci wschodzą?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :) Zajrzałam tu pierwszy raz, ale znam Twój zakątek. Poszperałam trochę w sieci i zastanawiam się, czy Ty w ogóle kupujesz jakiekolwiek cebule???
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Cześć Krzysiu :) oj nawet nie wiesz jak czekam na koniec remontu. Od kiedy wróciłem do domu musiałem odłączyć komputer i internet bo teraz mój pokój jest gruntownie remontowany.

Oliwko
- paczka od Ciebie była dla mnie sporym zaskoczeniem. Jeszcze raz dziękuje za cebulki. Kiedy w zeszłą niedzielę wyjeżdżałem ze wsi nie było jeszcze widać kiełków. Posadziłem je w miejscu gdzie w godzinach rannych i popołudniowych świeci słońce a w południe kiedy jest najmocniejsze nasłonecznienie ukryte są w cieniu starego drzewa (wiśni). Na dno dołków nasypałem kilka garści ziemi dla roślin kwitnących (lekka) a pod nią wsypałem szczyptę siarczanu magnezu. Mam więc nadzieję, że mój "zimowitowy debiut" będzie miał pozytywne zakończenie.

Witaj Moniko - miło że do mnie zajrzałaś. Oczywiście że kupuję cebulki. W zeszłym roku były to tulipany Arma, Negrita i 4 cebulki mieszańców, hiacynty i krokusy. Wiosną kupiłem mieczyki różowe, łososiowe i czerwone, a w zeszłym roku kupiłem odmianę Plump Trant. Już niedługo zobaczysz to wszystko na zdjęciach. Jeszcze trochę cierpliwości. aha dzisiaj też kupiłem tulipany 5 czerwono białych. A czemu pytasz czy kupuję jakieś cebulki ??
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Witaj z powrotem :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj lisko

Moje pierwsze liliowce :) zakupione w Biedronce ale nie żałuję ;)

Festival zdjęć czas zacząć ...
1) Liliowce
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Liliowce zawsze są piękne - niezależnie od żródła zakupu :) :):)
Twoje na dodatek mają bardzo intensywną barwę......
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Coma dziękuję za odwiedziny. Nie wiem czy zauważyłaś że te liliowce to dwa kolory czerwony i pomarańczowy. Na razie są posadzone troszeczkę na uboczu, ale jak sie rozrosną to wysadzę je na miejsce stałe bo wiem , że silnie się rozrastają :)
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Dobry wieczór!
Przeczytałam z zaciekawieniem Twoje opowieści. Dzięki Tobie dowiedziałam się, że istnieje nasturcja czerwona! Bardzo lubię nasturcje, szczególnie tę z czarnym "oczkiem" a tu taka niespodzianka- czerwona!
Z pewnością też nauczę się od Ciebie dokarmiania ptaków: też w tym roku zrobię dla ptaków smalec z ziarnami! Skąd brać ziarno? Czy może być np kasza jaglana, ryż, gryka?Tylko w czym go umieścić? Czy mógłbyś napisać jak podwieszasz karmę?

Ciekawie też patrzysz przez obiektyw: fotografujesz rośliny w cieniu, pod liśćmi- to ciekawe ujęcie. Jakby samemu się tam było i patrzyło. Ciężko czytać jak tęsknisz za swoim ukochanym ogrodem. Ale z drugiej strony wspaniale, że możesz tam spędzać wakacje! Życzę Ci jak najmilszych i owocnych w obserwacje roślin i ptaków spacerów z dala od ogrodu, i aby jak najszybciej minął Ci czas do kolejnych wakacji w miejscu, które tak lubisz!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”