Marysiu,portulaka ozdobna, jest ładniejsza bo jest ozdobna,

, warzywną sieję między ozdobnymi roślinami, jest zielona to nie wychodzi przed szereg,

, ani zdobi, ani szpeci.Po ostrym cięciu, szybko odrasta. Sałata też nie jest ozdobna, szczególnie podgryziona przez ślimaki, albo wystrzelona. Kochana też bym chciała od razu rentę, zobaczymy. Rehabilitację będę miała pod domem w szpitalu, będę dochodząca. Jakoś na wyjazdy nie jestem chętna.
Monisiu, bo jak takie małe to rzeczywiście nie wiadomo, w razie czego można płytko posadzić bokiem i podglądać

, Nasiona to ja dopiero drugi rok zbieram, już się nauczyłam.
Dzidziu, masz rację z sianiem lobelii wstrzymam się do lutego.
Iwonko , nauka nie idzie w las, będzie dobrze
Bogusiu, człowiek czasem zadufany w sobie, i nie docenia tego co ma pod ręką.
Co do zestawienia, to sobie wykombinowałam że lobelia u mnie w gruncie była posadzona w ubiegłym roku w bardzo różnych miejscach i rosła pięknie, a nie zawsze była dopieszczona. W tym sezonie posadzę trochę z begoniami, zadbam przede wszystkim o begonie a lobelia sobie poradzi.W ubiegłym roku robiłam taki mały klomb w pracy, często miałam wolne i nikt tego nie podlewał. Lobelie rosły rewelacyjnie, begonie tak sobie. Fotkę gdzieś zapodziałam, ale zobacz jak się rozrosła w pomidorach , do listopada zajęła całe skrzynie.
Ewa, ja w sklepach nie widziałam , na pewno nie dostaniesz w marketach, musiała byś szukać w sklepach ogrodniczych, albo w internetowych.