Chałaputkowo
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Chałaputkowo
Podeślij te chmurki do mnie....bo znów piszczę z żalu nad suszą, a dzisiaj też nad zatykaniem netu 

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Idą do Ciebie Gosiuniu , idą
, podobno dziś ma cała Polska być pod deszczowymi chmurkami
, ode mnie się zaczęło

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
-
Ogród podlałam, pranie powiesiłam, więc czekam.... 

- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Moniko, jak dawno mnie u Ciebie nie było. Przecudne i w jakiej ilości tulipanki posiadasz
Jak Ty je chronisz przed nornicami? Na polowanie cebulek do B spóźniłam się 

- chalaputkowo
- 1000p
Wioluś witaj Kochana po przerwie , ja chyba jestem tą szczęściarą która nie ma nornic w ogródku
, jeszcze parę lat temu było ich zatrzęsienie ale odkąd jest Chałaputek
, czasem tylko jakiś zabłąkany krecik sobie o mnie przypomni , ale rzadko
Małgosiu moje pranie schnie w domku

Małgosiu moje pranie schnie w domku

Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko! Piękne widoczki, tulipanowe rabatki urocze! Surfinie- powalają na kolana. Nie chce się stąd wychodzić.
Miłorzęba też mam ale formę drzewiastą o bardzo malym przyroście. Jakież było moje zdziwienie,ze to iglak.
Pozdrawiam cieplutko!. Cieszą się,ze w końcu doczekałaś się deszczu- ja mam go dosyć i ciągle pada!
Miłorzęba też mam ale formę drzewiastą o bardzo malym przyroście. Jakież było moje zdziwienie,ze to iglak.

Pozdrawiam cieplutko!. Cieszą się,ze w końcu doczekałaś się deszczu- ja mam go dosyć i ciągle pada!

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- chalaputkowo
- 1000p
Oj popadało ładnie , a raczej nadal pada , dwa kompletnie suche zbiorniki na deszczówkę , po metrze sześciennym każdy , zapełniły się przez dzisiejszy dzień bo brzegi
Bogusiu - surfinie mi się w tym roku udały , fakt , w zeszłym odniosłam kompletną z nimi porażkę

Bogusiu - surfinie mi się w tym roku udały , fakt , w zeszłym odniosłam kompletną z nimi porażkę
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- rosiowa
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
Zabiłaś mnie zdjęciem z tulipanami na śmierć. Kilka razy. Zostawiam wszystko i na wiosnę jadę do Ciebie.
"Misio płacił bez szemrania" - marzenie ściętej głowy... Ale niech rosną u Ciebie
"Misio płacił bez szemrania" - marzenie ściętej głowy... Ale niech rosną u Ciebie

pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A co takiego robiłaś , że w tym roku zadowolona jesteś z surfinii? Ziemia? Nawóz?
Ja przymierzam się do surfinii na przyszły rok posadzić w skrzynkach balkonowych. Zbieram każde cenne informację
Ja przymierzam się do surfinii na przyszły rok posadzić w skrzynkach balkonowych. Zbieram każde cenne informację

zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- chalaputkowo
- 1000p
Aniu mnie deszczyk na razie cieszy , oj jak punkt widzenia zmienia się w zależności od miejsca siedzenia , kiedy mieszkałam w bloku i tylko marzyłam o ogrodzie , każdy deszcz był powodem dla mnie do narzekania , dziś po długotrwałej suszy , cieszę się jak dziecko że pada , ale tygodnia z deszczem bym nie zniosła
, niestety "jesień idzie - nie ma na to rady " i takich deszczowych dni będzie coraz , coraz więcej
Gosiu ja się powtarzam - zawsze i o każdej porze roku , moje drzwi są dla Ciebie szeroko otwarte

Gosiu ja się powtarzam - zawsze i o każdej porze roku , moje drzwi są dla Ciebie szeroko otwarte

Ziemia ogrodowa , nic nadzwyczajnego , nawóz z dużą ilością żelaza , specjalny do surfinii , i dużo wody i dużo słonka , dziurki w doniczkach być muszązuzola11 pisze:A co takiego robiłaś , że w tym roku zadowolona jesteś z surfinii? Ziemia? Nawóz?

Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko,
ja nie mam tylu cebul co Ty, a tak jakoś się dzieję, ze ilekroć coś przesadzam, to w nie trafiam. Dziś odnawiałam fragment rabaty. Wiedziałam, że gdzieś tam jest kilka cebulek irysów reticulata. No i co? przeryłam 4 metry kwadratowe i widłami trafiłam w co? Prosto w środek cebul, których szukałam
ja nie mam tylu cebul co Ty, a tak jakoś się dzieję, ze ilekroć coś przesadzam, to w nie trafiam. Dziś odnawiałam fragment rabaty. Wiedziałam, że gdzieś tam jest kilka cebulek irysów reticulata. No i co? przeryłam 4 metry kwadratowe i widłami trafiłam w co? Prosto w środek cebul, których szukałam

-
Monia, nie padało
Jutro dalej podlewam. Mój M twierdzi, że coś nam ściąga deszcz nie w tą stronę. Być może, ja tam hydrologiem nie jestem.

- chalaputkowo
- 1000p
No właśnie Madziu ,
za kazdym razem , nawet pojawiają sie tam gdzie teoretycznie nie powinno ich być
Małgosiu u mnie deszczowe chmurki zawsze nad jezioro Miedwie trafiają, no chyba że jest taki dzień jak dzis
Dobranoc wszystkim , spokojnej nocy , pogodnych snów

Małgosiu u mnie deszczowe chmurki zawsze nad jezioro Miedwie trafiają, no chyba że jest taki dzień jak dzis
Dobranoc wszystkim , spokojnej nocy , pogodnych snów

Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Moniko miałam ponad 200 tulipanów i wiosna ubiegłego roku u mnie było ślicznie ,a w tym nie miałam czego pokazać .
Twój ogród jest piękny. Miłego dnia
Twój ogród jest piękny. Miłego dnia

Pozdrawiam Alicja