Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło
Czyli miałam rację. Harujesz jak zwykle.
Niesamowite kwiaty tworzysz swoimi rękami.
cokolwiek wyjdzie będzie piękne.
Niesamowite kwiaty tworzysz swoimi rękami.
cokolwiek wyjdzie będzie piękne.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JAGÓDKO,dbaj o siebie
Bo Forum bez Ciebie znacznie uboższe
Cieplo pozdrawiam i dziękuję za życzenia,
Slawek

Bo Forum bez Ciebie znacznie uboższe

Cieplo pozdrawiam i dziękuję za życzenia,
Slawek
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kochana Jagodo Pomorska - w wełenki , a tym bardziej flanelki nie opatulę się - z prostej przyczyny - bo ich u mnie w szafie nie ma ( na razie )
.
Piękna letnia jesień - aż dziw bierze , ze o tej porze jeszcze tak zielono , a nawet kwieciście . Nie potrafię chorując - leżeć plackiem - bo dostaje " białej gorączki " - trzeba dbać o innych - a ja sobie jakoś poradzę .
Sprzątam balkony z pelargonii - ( do tej pory kwitły ) , ziemię rozsypię na rabatach , a nowe już rosną na przyszły sezon . Grabie tony liści , czyszczę rabaty , a potem lecę gotować obiad na 16 .00 , by potem dalej układać polne kwiaty na ponczu . Tak mnie zejdzie do 22 .00 - czasem wlezę na FO- nie zawsze zostawiając ślad - ale jestem na bieżąco .
Tak wygląda część wzoru na drugiej stronie ...to 1/4 ...czeka mnie jeszcze sporo roboty
.
Dla Ciebie
...pierwsze kwiaty kasji ...

Gosiu...to nie harówa - to przyjemność - oby tylko nie absorbować się innym zajęciem - to podołam - najgorsze to robienie kilku rzeczy na raz ; porządkowanie w ogrodzie - póki pogoda pozwala , gotowanie , znów gdzieś pędzę , potem pod wieczór układam wzory .
Dziękuję za ciepłe , miłe słowa
- to właśnie lubię - tworzenie rzeczy , które przynoszą mi radość i ukojenie nerwów .
Dla Ciebie ostatnia z kilku róż , które jeszcze kwitną i kwiat datury
.
Sławciu - dziękuję - słodziutki jesteś
...powiadasz , że FO beze mnie uboższe - miło mi to czytać
. Nie była bym jednak w tej ocenie taka pewna - wiele osób ma o wiele więcej do powiedzenia - jak niejaka - moja ulubiona Pani Filolog - Jagoda Pomorska i wiele innych ...Ja uwielbiam rozmowy o życiu , ciekawe tematy , a zwłaszcza czytać rozważania i opisy - z takim smaczkiem - same w sobie .
Cały czas dbam ...o innych - trzeba pomagać tym , którzy sobie nie radzą , albo są stworzeni do innych celów - chociażby do ciężkiej pracy - ktoś więc o nich dbać musi .
Buziaki
...dryfujące do przystani ...jaką jest - samo życie ...
Tobie -...nie wiem co wybrać - jak na takiego konesera pięknych kwiatów przystało - może Ci się spodoba ?

Kilka tego i owego - aktualnie jeszcze zdobiące mój ogród ...

Piękna letnia jesień - aż dziw bierze , ze o tej porze jeszcze tak zielono , a nawet kwieciście . Nie potrafię chorując - leżeć plackiem - bo dostaje " białej gorączki " - trzeba dbać o innych - a ja sobie jakoś poradzę .
Sprzątam balkony z pelargonii - ( do tej pory kwitły ) , ziemię rozsypię na rabatach , a nowe już rosną na przyszły sezon . Grabie tony liści , czyszczę rabaty , a potem lecę gotować obiad na 16 .00 , by potem dalej układać polne kwiaty na ponczu . Tak mnie zejdzie do 22 .00 - czasem wlezę na FO- nie zawsze zostawiając ślad - ale jestem na bieżąco .
Tak wygląda część wzoru na drugiej stronie ...to 1/4 ...czeka mnie jeszcze sporo roboty

Dla Ciebie

Gosiu...to nie harówa - to przyjemność - oby tylko nie absorbować się innym zajęciem - to podołam - najgorsze to robienie kilku rzeczy na raz ; porządkowanie w ogrodzie - póki pogoda pozwala , gotowanie , znów gdzieś pędzę , potem pod wieczór układam wzory .
Dziękuję za ciepłe , miłe słowa

Dla Ciebie ostatnia z kilku róż , które jeszcze kwitną i kwiat datury

Sławciu - dziękuję - słodziutki jesteś

Cały czas dbam ...o innych - trzeba pomagać tym , którzy sobie nie radzą , albo są stworzeni do innych celów - chociażby do ciężkiej pracy - ktoś więc o nich dbać musi .
Buziaki

Tobie -...nie wiem co wybrać - jak na takiego konesera pięknych kwiatów przystało - może Ci się spodoba ?

Kilka tego i owego - aktualnie jeszcze zdobiące mój ogród ...

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Witaj Jagódko trafiłam do Ciebie na zasadzie-" przyjaciele moich przyjaciół są moimi przyjaciółmi- zaglądasz do Sławka to ja do Ciebie z ciekawości. Podoba mi się Twój ogród i Twoje motto. Mam tak samo Pozdrawiam Ela
Pozdrawiam Ela
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Iguś, należy dbać o siebie
i pozwolić to robić najbliższym
. A gdy się nie domyślą, wyraźnie wyartykułować
.
Faceci działają inaczej
.
A Twoimi czesankowymi malowankami jestem zachwycona
. Mieć taki polny szal
. Na nauki mi do Ciebie iść trzeba
.

Faceci działają inaczej

A Twoimi czesankowymi malowankami jestem zachwycona

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Jagodka
Witam serdecznie nowego Gościa w moim " Królestwie ..."
- jest mi Elizo niezmiernie miło gościć Cię w moich zielonych progach
.
Widziałam , ze zaglądasz do " naszego " Sławka - znajdziesz tam ukojenie dla oka - w postaci nie tylko pięknych kwiatów , ale też i dla ciała - w postaci np. Beharovki , ciastka ...etc...
Dziękuję i zapraszam
.

Justynko ... niestety - na wychowanie już za późno - wygodnictwa ich sama nauczyłam - teraz zbieram owoce ...
Zapraszam w każdej chwili - razem będzie raźniej , ale i robota szybciej pójdzie
. Prawdę mówiąc - cały czas się uczę w tworzeniu tej sztuki .
Dziękuję za ciepłe słowa - miło mi , że Ci się podobają moje 'malowanki ' czesanką i jedwabiem
Wczoraj wzór wyglądał tak ...

Widziałam , ze zaglądasz do " naszego " Sławka - znajdziesz tam ukojenie dla oka - w postaci nie tylko pięknych kwiatów , ale też i dla ciała - w postaci np. Beharovki , ciastka ...etc...
Dziękuję i zapraszam

Justynko ... niestety - na wychowanie już za późno - wygodnictwa ich sama nauczyłam - teraz zbieram owoce ...
Zapraszam w każdej chwili - razem będzie raźniej , ale i robota szybciej pójdzie

Dziękuję za ciepłe słowa - miło mi , że Ci się podobają moje 'malowanki ' czesanką i jedwabiem

Wczoraj wzór wyglądał tak ...

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Fantastyczne są te wzory, które tworzysz, Jagódko
.
Bogate i misterne, po prostu mistrzowskie
.
A jak nazywa się ten kwiatek z pierwszego zdjęcia, przypominający papuzi dziób?
Buziaki z mokrego, pełnego uwijających się sikorek Pruszcza - Jagoda Pomorska

Bogate i misterne, po prostu mistrzowskie

A jak nazywa się ten kwiatek z pierwszego zdjęcia, przypominający papuzi dziób?
Buziaki z mokrego, pełnego uwijających się sikorek Pruszcza - Jagoda Pomorska
- Jagodka
Ha
- jesteś - polowałam na Ciebie Jagodo Pomorska
. Dziękuję - jednak nie chciała bym by wyglądało ponczo bogato ...to jest wzór tylko na jednej czwartej .
Ten kwiatek przypominający papużkę tak się właśnie nazywa ...Niecierpek papuzi ... Parrot impatiens - śliczny , prawda ?
Pozdrawiam z lekko zachmurzonej Małopolski

Ten kwiatek przypominający papużkę tak się właśnie nazywa ...Niecierpek papuzi ... Parrot impatiens - śliczny , prawda ?
Pozdrawiam z lekko zachmurzonej Małopolski

- Eliza52
Jagódko dziękuję, w Twoim ogrodzie można się wyciszyć. Jest piękny. Miłego dnia Ela
Pozdrawiam Ela
- Jagodka
Dziękuję za miłe słowa Elizo - schlebiasz mi
- nie oszukujmy się - cieszy mnie niezmiernie , gdy komuś się jeszcze podoba to , co tworzę w swoim ogrodzie - zatem jestem ...łasa na pochwały
. Może to wynika z tego , że wokół mnie nie ma ludzi , którym się podoba moje grzebanie w ogrodzie . Gdybym robiła w polu ; sadziła ziemniaki , kapustę , buraki pastewne i siała zboże - wtedy byłby z tego pożytek - a tak - zwykłe kwiatki - co w tym widzisz - pytają
...a ja w nich widzę całe piękno tego świata .
Dla Ciebie ... w podziękowaniu ...

Dla Ciebie ... w podziękowaniu ...

- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Witaj Jagódko
Pozwolisz, że doprecyzuję nazwę niecierpka papuziego to - "Impatiens niamniamensis". Ciszę się że tak ładnie Ci kwitnie, mój też kwitnie, a kwitów jest mnóstwo , bo mój to już metrowy okaz. Proszę podaj(jeśli znasz) nazwę tej różowej różyczki - druga w prawym rzędzie zdjęć.
U nas dzisiaj trochę popadało, a po południu mgła. Ale nie jest zimno, więc można jeszcze coś w ogrodzie porobić.
Pozdrawiam, pa
Pozwolisz, że doprecyzuję nazwę niecierpka papuziego to - "Impatiens niamniamensis". Ciszę się że tak ładnie Ci kwitnie, mój też kwitnie, a kwitów jest mnóstwo , bo mój to już metrowy okaz. Proszę podaj(jeśli znasz) nazwę tej różowej różyczki - druga w prawym rzędzie zdjęć.
U nas dzisiaj trochę popadało, a po południu mgła. Ale nie jest zimno, więc można jeszcze coś w ogrodzie porobić.
Pozdrawiam, pa
- Jagodka
Dziękuję Uleńko za poprawną nazwę niecierpka
...zastanawia mnie jednak fakt , ze różnie piszą o nim ...albo tak ..Parrot impatiens , albo Impatiens niamniamensis ...wyglądają podobnie - więc czym się różnią ? Kiedyś czytałam , ze to krzew , a innym razem , że jednoroczny ...gdzie tkwi prawda ?
Ta róża jest n/n ...kwitnie non - stop - jest pnącą różą .
Pozdrawiam Cię /Was bardzo , bardzo serdecznie

Ta róża jest n/n ...kwitnie non - stop - jest pnącą różą .
Pozdrawiam Cię /Was bardzo , bardzo serdecznie

- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Jagódko, mój to chyba ma już 5 lat, więc nie jest jednoroczny. Może te dwie nazwy to tego samego dotyczą, a jednoroczny to on by był, gdyby pozostał w ogrodzie na zimę, to na wiosnę nie byłoby po nim śladu.
Nie pochwaliłam Twoich prac, pięknie to wygląda, masz talent i fajnie że masz takie zajęcie na długie wieczory, a inspiracji to za pewne Ci nie brakuje, bo otaczasz się pięknymi roślinami i możesz je przenosić do swoich prac.
Pozdrawiam
Nie pochwaliłam Twoich prac, pięknie to wygląda, masz talent i fajnie że masz takie zajęcie na długie wieczory, a inspiracji to za pewne Ci nie brakuje, bo otaczasz się pięknymi roślinami i możesz je przenosić do swoich prac.
Pozdrawiam
- Eliza52
No to kochana masz mnie
- taaaakie piękne róże dla mnie wystawiłaś?
ja uwielbiam róże, ale nie tylko róże.
Kocham wszystkie kwiaty za to że są. A po co Ci kartofle czy marchewka kiedy za grosze mozna kupić na bazarze? ludzie co tak mówią o kwiatach i zwierzątkach nie mają duszy i dla mnie nie mają żadnej wartości. Tyle o moich odczuciach, a Twoje kwiaty są piękne. Ja robię na drutach i szydełku, ale nie takie piękności jak Twoje Miłego wieczoru Ela

Kocham wszystkie kwiaty za to że są. A po co Ci kartofle czy marchewka kiedy za grosze mozna kupić na bazarze? ludzie co tak mówią o kwiatach i zwierzątkach nie mają duszy i dla mnie nie mają żadnej wartości. Tyle o moich odczuciach, a Twoje kwiaty są piękne. Ja robię na drutach i szydełku, ale nie takie piękności jak Twoje Miłego wieczoru Ela
Pozdrawiam Ela
- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
Jagódko
Przyjemnie popatrzeć na kwiaty w Twoim ogrodzie ale jeszcze cudowniejsze tworzysz rzeczy Ty . Brawo po prostu cudny wzór - taka jakby wiązanka kwiatowa

Pozdrawiam Ewula