Jagi, witaj

Dobrze, że jesteś?zmartwiła mnie Twoja długa nieobecność..cieszę się, że wracasz do formy, brakowało mi Ciebie

Na pogodę nie narzekam, bo deszcz się przyda, a jak sobie przypomnę ubiegłoroczny początek kwietnia to dostaję zimnych dreszczy... Narzekanie na tegoroczną pogodę to bluźnierstwo
Pęcherznice faktycznie zajmują sporo miejsca, ale jako rośliny żywopłotowe są nieocenione, więc na razie zostawiam je w spokoju, choć tnę dosyć mocno co roku. Poza tym rosną w większości w miejscu, gdzie nic innego nie da rady. Od strony zachodniej mam jeszcze 4 sztuki i jak sąsiedzi dorobią się ogrodu z prawdziwego zdarzenia i zasłonią mi tą stronę ogrodzenia to zastanowię się nad wymianą. Dziękuję za ciepłe słowa i odwiedziny, nie znikaj proszę
Dla Ciebie, moja tawułowa kaskada:
Miłka, gdzie takie fajne widoki? Sama chętnie objerzę

A tymczasem, czekam na kwiatowy parasol u siebie
Dzisiejesza porcja pączków:
April, cebulice łatwo się sieją, więc wystarczy trochę cierpliwości

Będzie cudnie, już to widzę
Małgosiu, dla Ciebie moja serduszka. Glicynię obejrzę, udało się zrobić zdjęcia?
Madziu, dziękuję! Migdałek wygląda oszałamiająco właśnie teraz. Potem to zwykłe drzewko, więc pewnie dlatego nie zwróciłaś na nie uwagi, nie wygląda jakoś szczególnie atrakcyjnie. Ale wiosną to przepiękna ozdoba ogrodu
Aniu, witaj! Wiosna w tym roku rekompensuje nam ubiegłoroczne spóźnienie ;-)) Wszystko zaczyna kwitnąć bardzo szybko, mamy ok. 3 -4 tyg wyprzedzenia w stosunku do ubiegłego roku

Bardzo lubię tę porę roku, więc niech trwa jak najdłużej! Pozdrawiam serdecznie
Witaj
Patrycjo! Miło mi, że do ogrodu wciąż trafiają nowi goście

Dziękuję za odwiedziny, ciepłe słowa i zapraszam serdecznie do wspólnej celebracji wiosny
Na powitanie, tulipanek 'Yellow Crown'