Będąc w ogrodach, zwłaszcza forumowych bardzo staram się trzymać język za zębami i nie prosić o każdą roślinkę, która mi się podoba...ale w tym przypadku po prostu nie wytrzymałam

Bea - powiem szczerze - kwitnie dużo więcej, tylko mój niemrawy internet nie pozwala wstawiać zdjęć....
( teraz też net już zniknął jak sen srebrny... i nie wiem kiedy uda mi się wysłać te odpowiedzi)
Marysiu - ja już dawno miałam Ci się przyznać, że mam tylko trzy dziewanny z Twoich nasionek. A tych drugich roślinek jest około 10-ciu ( drugie tyle u koleżanki z którą się podzieliłam) Czy może pamiętasz jakie nasiona mi wysłałaś - bo zaginęła mi karteczka z nazwą zanim zdążyłam przepisać ją na znacznik.
Pudełeczko z dziewannami miało wypadek już po przyjeździe na działkę. Spadło mi i większość siewek tego nie przeżyło. Posadziłam 5-6 najlepiej rokujących roślinek. Z tego przeżyły trzy. Dobre i to - bardzo się z nich cieszę

Jagódko - tak , na ostatnim zdjęciu jest Kupidynek. Jedyna kwitnąca roślina z całej paczki nasion wysianej w ubiegłym roku. Kilka sadzonek dostała Twoja Nadmorska Imienniczka, ale nie wiem czy coś z tego u niej przezimowało. Dzięki za miłe słowa o moich fotkach...
Madziu - dzielne paprotki

Na pohybel kretom