Krysiu leszczyno odmian miodunek jest znacznie więcej, ja mam ich niewiele.
Duży ogród, ależ ja nie mam dużego ogrodu, ale niewielką działkę ROD. Wierz mi, że można na niej zmieścić wiele roślin.
Marysiu Masko miodunek ostatnio trochę przybyło, ale nie mam ich wcale dużo.
Oby ten ziąb zmienił się jak najszybciej w ciepełko, to i Twoje powojniki rozwiną pąki.
Aniu sweety pierwiosnek, który tak Ci się podoba to 'Lilacina Plena' i zakwitł u mnie po raz pierwszy.
Myślę, że Twoje powojniki też niedługo zakwitną, niech no tylko wyjrzy słonko.
Jacku kilka nowych miodunek ostatnio dosadziłam. Ćma, to rzeczywiście botaniczna, nasza rodzima, jeżeli jeszcze jej nie masz, to już masz.
'Lilacila Plena' to mój pierwszy pełny pierwiosnek.
A wracając do tematu storczyków gruntowych informuję, że dzisiaj otrzymałam formę ogrodową naszego rodzimego storczyka krwistego.
Wiem, że o wymianie na razie nie ma co marzyć, bo te maleństwa bardzo wolno przyrastają, a w dodatku nie wiadomo, czy zapewniłam im właściwe warunki i czy będą w ogóle chciały rosnąć i kwitnąć.
Marysiu mar cieszę się, że podobają Ci się moje miodunki.
Przemku, a ja widziałam kwitnące powojniki już wcześniej, chociażby w wątku Grażynki czy Stasi.
Tereniu niestety nie będę na targach, ale powód do spotkania się znajdzie, bo dzisiaj dostałam paczkę, a w niej m.in. mikołajki popłocholistne dla Ciebie i Uli. Pierwiosnek 'Lilacina Plena' podoba się wielu osobom, mam nadzieję, że będzie szybko się rozrastał.
Biała miodunka dopiero posadzona, ale w przyszłym roku już na pewno uda się podzielić.
Aniu akl62 nie dam rady przyjechać na targi, ale Tobie życzę udanych zakupów.
Dzisiaj kilka tegorocznych hiacyntów, które niestety już przekwitły.

nn

'Blue Jacket'

nn

nn

'Blue Pearl'

nn

'Woodstok'

nn

nn

'Atlantic'