Zagadka z serii - Znajdź niepasujący element

Dodam, że to M wersja walentynkowej niespodzianki

Podobno panie w kwiaciarni bardzo zdziwił wybór koloru róży

Obiecuję, że jeszcze trochę (koniec marca) i będę mogła bywać tu częściej

Ogrodowe fotki z mijającego tygodnia.
Ukorzeniona przez M wierzba smocza. Pierwsza staśmiona gałązka. Miała ładne listki, niestety ostatnie mrozy je zniszczyły.

Kwiaciarniane pierwiosnki kwitną kolejny sezon na dworze

Czarująca "Diana"

Ciemiernik od Jagi

..............
Marysiu, Powsin wiosna i wczesnym latem to jedno z moich ogrodowych marzeń. Pewnego razu wsiądę do pociągu i po 5 godzinach tam będę.
Pozwól twojej wiośnie się rozgościć, ma jeszcze czas, wszak luty dopiero

Molly dochodzi do formy. Najważniejsze, żeby była w pełni sprawna

Dziękuję

Edyto, taka postać ścieżki, to efekt ubiegłorocznych poprawek. Trochę przywołuje klimat śródziemnomorski. Najpiękniej prezentuje sie w czerwcu i lipcu i na koniec lata, gdy kwitną wszystkie róże.
Chciałabym ja pociągnąć wzdłuż grilla do wolierki.

Baza pod czereśnią to miejsce wakacyjnych posiłków, spotkań towarzyskich i relaksu po pracowitym dzionku.
Cieszę się że ci się u nas spodobało, zapraszam.
Moniko, teraz już zdecydowanie mniej biegania, nerwów, no i wydatków. Chociaż gdyby to wszystko policzyć....

Nie zawahałabym się, gdyby trzeba było.
Uważam, że to obowiązek właściciela dbać o zwierzaki.
I mam nadzieję, że te sierściuchy już za kilka tygodni nie będą pamiętały, o zimowych koszmarkach zdrowotnych.
Wiek naszych magnolii tez określiłam na podstawie ilości sezonów spędzonych w rozczochranym. Przypuszczam (po rozmiarze drzewek), że w szkółce spędziły 2-3 lata.
Najgorsze dla kwiatów są wiosenne przymrozki, kiedy już pąki szykują się do kwitnienia.
Wówczas na noc lub gdy w ciągu dnia przewidywane były przymrozki, koronę okrywaliśmy włókniną lub poszewką.
Coś w tym musi być, bo czytałam, ze wielu osobom psy ogryzły właśnie drzewka magnolii. Naszą pierwszą zresztą też...
Pozdrawiam

Gosiu, tylko proszę przypomnij mi. Pamięć mam dobra, tylko bywa, że krótką.
Joasiu, warto o nią zawalczyć. Właściwe stanowisko, dobra, przepuszczalna i kwaśna ziemia. Podlewanie.
Spróbuj. Daj jej szansę. czasami jeden rok to zbyt mało na aklimatyzacje roślin.
Magnolie mają płytki i wrażliwy system korzeniowy, uważaj, co pod nią sadzisz, żeby go nie naruszać.
Aga, już po śniegu. A wiosna przy furtce

Sporo szczypiorków wystawia noski do słonka. I oby tak zostało.
Molly do końca lutego nadal usztywniona, a potem wet zadecyduje. Po ogródku pomyka, ale na spacery nie wychodzimy.
Wzajemnie

Znowu planujesz...

Gosiu, myślę, że bym to jakoś przeżyła. Marzy mi się takie wielkie różowe drzewo przytulone do domu...