Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.3

Post »

nemezja-KarolinkoFaktycznie ładniurka róża.Róże i ja kocham,za to ,że tyle razy powtarzają kwitnienie i urzekają nas swym pięknem aż do mrozów,Chociaż ja nie mam ich tak mocno dużo jak niektórzy,to i te moje ( 20 sztuk)mnie cieszą :hearts:
alicjad31-Alu ; baasik-Basiu;usa1276- Ulu ; No tak,bardzo ładne roślinki dostałam :tan To pierwsze jak się okazało to naparstnica rdzawa,faktycznie trochę ma inne liście i to mnie zdezorientowało ;:219 Fajnie,będzie ciekawa roślinka ,jakiej jeszcze nie miałam.Muszę przyznać,że zamiany to całkiem fajna sprawa,pierwszy raz tak robiłam,ale pomyślę o tym na wiosnę,mam tyle host i jeszcze innych roślin,,może na coś się powymieniam ;:108
koziorozec-Martuś Jeszcze raz wielkie dzięki za ładniutkie roślinki ;:cm ;:cm ;:cm
Margo2-Gosiu Tak,roślinki śliczne.Jeżówka żółta od dłuższego czasu mi się juz marzyła,jeszcze pomarańczowa zostaje.Fajnie,że i Ty sobie ją kupiłaś. Ja nie mam blisko żadnych targów,czasmi to dobrze, bo znając sibie to szlałabym widząc ładne roślinki,Zawsze gdzieś kupię więcej niż zamierzam ;:7 A czasmi żle,bo nie ma gdzie kupić uprtrzonych roślin.Na takich targach pewnie jest wszystko,,, nie to co po ogrodniczych sklepach :uszy
Maska-Marysiu No,tak na wieczór same przyjemności przyszły,Ja nie znam jeszcze tej naparstnicy rdzawej ale z obrazków, to śliczna roślinka.Mam nadzieję,że umnie przezimuje.
jeszcze
goryczka
Obrazek[/url]
Obrazek

języczka
Obrazek[/URL]
[url=http://www.fotosik.pl]Obrazek

dalie;
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

[url=http://www.fotosik.pl]Obrazek

Wiciokrzew pomorski 'Serotina'
Obrazek [url=http://www.fotosik.pl]
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu pięknie Ci kwitnie goryczka ;:167
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, troszkę mnie ostatnio nie było i tyle pięknych fotek by mnie ominęło ;:oj Róże cudne, zwłaszcza Lincoln ;:138 mieczyki pierwsza klasa ;:215 dalie rewelacyjne ;:215 no i moje ukochane rudbekie ;:167
Odwiedziny fruczaka gołąbka pięknie uwiecznione ;:138
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Aniu ale pięknościami kusisz
goryczka śliczna bliżej wiosny muszę się za nią rozejrzeć
dalie kojarzą mi się z moją mamą obsadzała nimi każdy centymetr ogródka :? nienawidziłam ich sama nie wiem czemu ;:131 a przecież to takie piękne kwiaty
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Aniu wiciokrzew ;:oj jaki ładny pełny kolor.Roślinki od Martusi pięknie rosną.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Aniu zbieraj nasionka z tej naparstnicy w przyszłym roku, też mnie zaciekawiła na googlach cos tam wychodzi rdzawego ale czy to ta? :wink:
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu jak zwykle piękne zdjęcia bardzo ładne dalie , goryczka bardzo ładna zawsze mi się podobała ,
wiciokrzew mam taki sam ,ale u mnie już niestety nie kwitnie,
a wymiana rzeczywiście może być ciekawa.Muszę sama pomyśleć na co mogłabym się powymieniać ;:131
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Kwitnąco u Ciebie także Aniu a goryczka cudo u mnie nie przeżywa dłużej niż jeden sezon,kilka prób robiłam i już tej pani dziękuję ... :? A Twoja zimowała już?

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agatka123; alicjad31-Alu ; marpa-Maryniu Goryczka ,owszem pięknie i długo kwitnie,,,ale zobaczymy jak przezimuje, bo to mój wiosenny zakup ;:108
tesia39-Trersko Witaj po przerwie,Róże są piękne i żałuję ,że mam ich tak mało,,ale już ogrodu nie będę przebudowywać,,jeszcze 3 zmieszczę,poszerzę istniejacą rabatę i tyle musi mi wystarczyć ;:108 Dalie zawsze się gdzieś zmieszcą .więc planuję ich powiększenie :) rudbekie są ładne,,,i tak długo kwitną ;:333 Fruczaka gołąbka pierwszy raz upolowałam u siebie :tan A zamianna roślinna to całkiem fajna sprawa,szkoda,że dopiero teraz to odkryłam ;:7
usa1276-Ulu Te piękności kuszą w każdym wątku,,,a myślisz,czego ciągle myślę o innych roślinkach,przed forum już myślałam,że mam ogród uporządkowany,,a od wiosny tyle chciejstw,,,.zakupinych roslin 5 razy więcej i już nowe chciejstwa sa już,,,Wszystko to efekt wędrowania po Forum i po waszych wątkach :;230 Goryczka to tegoroczny zakup,Dali też nie doceniałam wcxześniej ale planuję jej powiększenie :)
jonatanka-Asiu Mi też poboba się ten akurat kolorek wiciokrzewu.A roślinki od Martusi są ładne,,,tylko aby dobrze przezimowały,bo u mnie zimy są srogie :evil:
EwaQwWitaj!Jak zdrówko???Jak tylko naprstnica się przyjmie,przezimuje i zakiwtnie,,,to nasionka będę zbierała ;:108 Ja też tylko widziałam ją wirtualnie.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Aniu fotki owadów piękne, róże nie odpuszczają w tym roku i cała reszta :heja
Podczytuję zawsze ale czasami na cicho bez żadnego wpisu ;:oj
Co do naparstnicy rdzawej to jest u mnie też od Martusi i już kwitła a zakupiona wiosną :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mar33=Marysiu Witam Cię serdecznie ;:196 .Ale ja nie gryzę,,szkoda,że po cichu zagladasz,,,może coś byłoby do omówienia, do przedyskutowania :D Teraz zapraszam do zostawiania śladu.Ja też lubię do Ciebie zagladać,,,bo masz tak pięknie u siebie ;:108
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Aniu to nie o to chodzi, czasami lubię tylko pooglądać, pomarzyć, powspominać i nie wysilać umysłu na tworzenie epopei ;:174 odezwij się w sprawie trójsklepki :wit
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aneczka alez cudnie fotnęłas fruczaka gołabka no cudnie ;:oj To jeden z moich ulubionych motyli , jeden z pietwszej trójki ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mar33-Marysiuaha,,,,już wiem o co chodzi,,,ja też czasami tylko ,pochodzę po wątkach i poczytam :wink:
Keetee-Dorotko Dziękuję ;:196 Furczaka trudno uchwiycić,,,totaki szybki motylek,,,ale trochę się udało :wink:

Cebule różnego rodzaju kupuję i znoszę jak chomik ;:306 Dziś mam zamiar je wsadzić do ziemi :) Pogoda nie zaspecjalna na prace ogrodowe,ale może nie będzie padało non-stop i da trochę popracować,,,,bo mam dzień wolny i muszę to zrobić,,,bo czas najwyższy ;:173 Uwierzcie mi ,że to nie wszystkie zakupione cebulki,,ale już następnego zdjatka nie będę robiła :roll:
Obrazek

Mam pytanko,odnośnie sadzenia irysów- holenderskich i zawilców-anemonów,,,czy teraz je wsadzacie do ziemi ,czy na wiosnę :?: :?: :?:
bo już rózne zalecenia czytałam i zgłupiałam
;:306

Dobrego piąteczka wszystkim! ;:3
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

oho...zaczyna sie wariactwo cebulowe ;:306 Ja chyba sie nie skusze ...bo nie zaznaczyłam gdzie rosną te co posadziłam i nie wiem gdzie sadzic :;230 Krokusiki sliczne kupiłaś i na czosnki mam ochote, a te biedronkowe to pierwsza klasa cebulachy ;:333 Ja popełniłam rano róże ;:172
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”