W wiejskim ogrodzie
- duju
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W wiejskim ogrodzie
Konferencję zakupiłam w zeszłym roku i Pan od którego kupowałam mówił, że szybko rodzi owoce, prawda to ?
Pozdrawiam - Justyna
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Iwonko moja Kassandra ma malutkie pączki i rok temu też tak późno kwitła, a zapach czuje po powąchaniu lecz nie na odległość
, ale myślę że musi się dobrze ukorzenić i rozrosnąć. Może jakbym ją posadziła w pełnym słońcu? u mnie na nasionka nie ma szans
Będziesz próbować na wiosnę i w końcu musi się udać, mnie pierwsze siewy przed laty zniechęciły na długo dopiero FO sprawiło, że mam ogród pełen kwiatów.
Agnieszko koniecznie posadź Konferencję, ja obydwie mam po poprzednikach, ale konferencję posadziłabym obowiązkowo to świetna gruszka i można ją do grudnia przechowywać. W smaku słodka i taka maślana, nawet nie całkiem dojrzała jest słodka i chrupka. Ta czerwona jest teraz taka obsypana owocami, bo w pierwszych latach nie było na niej nic, dopiero zaczęłam ją ciąć i niejako zmuszać do życia.
Justynko nie wiem, bo ja ją odziedziczyłam, zresztą jak piszę Agnieszce obydwie już były.

Będziesz próbować na wiosnę i w końcu musi się udać, mnie pierwsze siewy przed laty zniechęciły na długo dopiero FO sprawiło, że mam ogród pełen kwiatów.

Agnieszko koniecznie posadź Konferencję, ja obydwie mam po poprzednikach, ale konferencję posadziłabym obowiązkowo to świetna gruszka i można ją do grudnia przechowywać. W smaku słodka i taka maślana, nawet nie całkiem dojrzała jest słodka i chrupka. Ta czerwona jest teraz taka obsypana owocami, bo w pierwszych latach nie było na niej nic, dopiero zaczęłam ją ciąć i niejako zmuszać do życia.

Justynko nie wiem, bo ja ją odziedziczyłam, zresztą jak piszę Agnieszce obydwie już były.
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie gruszki ni mom
gdziesik się zgubiła przy sadzeniu
haaahaa
Dobranoc

Dobranoc

- Maska
- Kontakt:
Reniu no to sobie kup drugą! jak tam powidełka usmażone?
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak tak już w słoikach siedzą
Dzisiaj byłam na obchodzie ale jeszcze niby dobre ale takie jeszcze ciutke im brakuje i nie zrywałam śliwek na powidła.Po niedzieli się wezmę za dalszą część robienia

Dzisiaj byłam na obchodzie ale jeszcze niby dobre ale takie jeszcze ciutke im brakuje i nie zrywałam śliwek na powidła.Po niedzieli się wezmę za dalszą część robienia

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Marysiu jak zawsze ślicznie ja dziś zbierałam ślazówkę a dzwonów irlandzkich nie posiałam w tym roku a szkoda ;.Słoneczniki dorodne trzeba przyznać.:196
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MARYSIU.....do lepianki to ja Ciebie wepchnęłam, tylko w wątku Justynki..........a może pomożesz swojemu eM w urobku gliny....szybciej będzie 

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Maska
- Kontakt:
Justynko ja już śliwki podbieram bo niektóre miękkie i słodkie!
Beatko też zbierałam dzisiaj ślaz, ale ja mam chyba inny. Dzwonki zebrałam, ale jeszcze nie wszystkie nasiona dojrzały. Najważniejsze, żeby wzeszły na wiosnę.
Krysiu fakt pomyliłam ale już wyprostowałam pomyłkę! Nie będę lepić - nie!
Beatko też zbierałam dzisiaj ślaz, ale ja mam chyba inny. Dzwonki zebrałam, ale jeszcze nie wszystkie nasiona dojrzały. Najważniejsze, żeby wzeszły na wiosnę.
Krysiu fakt pomyliłam ale już wyprostowałam pomyłkę! Nie będę lepić - nie!

- Maska
- Kontakt:
Bo ona myśli, że jak ma dwa ogrody to ja mam mieć dwa domy 

-
- 200p
- Od: 16 wrz 2010, o 23:37
Marysiu! Ale przecież ta lepianka nie dla Ciebie!
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Masko-ależ na Twych włościach pięknie o porannej rosie i po deszczu.Grusze dziedziczne obsypane owocem.
Pamiętam ziołową część Twego ogrodu z bylicą Bożym Drzewkiem,bardzo się cieszę,że jest podzielne.
Pamiętam ziołową część Twego ogrodu z bylicą Bożym Drzewkiem,bardzo się cieszę,że jest podzielne.
- Maska
- Kontakt:
Halinko jesteś pewna
Ewo bylica nie jest podzielona tylko ułamuje się patyk i wsadza w ziemię i koniec! resztę załątwia przyroda.

Ewo bylica nie jest podzielona tylko ułamuje się patyk i wsadza w ziemię i koniec! resztę załątwia przyroda.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Czy ktoś rozszyfrował tą roślinkę? Nie wiem jak się nazywa, ale miałam w zeszłym roku coś takiego w dwóch kolorach (taki jak u Ciebie i Fiolet) zakupione na ryneczku. W tym roku ich nie szukałam, bo miałam inne, ale chętnie bym sama wysiała, bo długo kwitła.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Maska
- Kontakt:
Renatko niestety nie
ale zbiorę nasionka i może ktoś pomoże rozszyfrować, bo chętnie ją zobaczę na grządkach za rok. U mnie jest pomarańcz i żółty