Ogród 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród 2
Sylwio,masz taki duży ogród że chodząc ścieżkami zabłądziłam,nie mogłam się zorientować gdzie jestem a gdzie byłam,toż to piękny ogrodowy labirynt,pozdrawiam 

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No proszę i nie trzeba Hortyliusa tak pięknie u Ciebie , wielkie brawa za stworzenie cudownego ogrodu

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03

Piękne zdjęcia ośnieżonych iglaczków

Do Mnie również przyjechała duża wywrotka ziemi i dobrze wiem, jaka to była ciężka praca była, aby tą ziemię porozwozić na rabatki
Przepięknie wyglądają rabatki wysypane korą, grysem, zrębami

Przepiękny kolorek łubinu

Naprawdę przepiękny i duży ogród masz wszystko dokładnie dopracowane i pięknie się wszystko razem komponuje

Pięknie zdjęciowo przedstawiłaś, jakich prac dokonałaś w ogrodzie
Wielkie brawa,

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Sylwio
ale dopieściłaś już swój ogród w kazdym calu,,przepieknie już masz
Żurawki i ja kocham,,,mam ich ok 30 ale jeszcze planuję powiększenie i osadzanie rabat nimi.
A chryzantemi piękne i juz spore krzaczorki,,ile one już u Ciebie rosną??
.Ja tez kupiłam u Tereski 4 ale mam jeszcze apetyt na więcej.Ta czerwona to jaka odmana???

ale dopieściłaś już swój ogród w kazdym calu,,przepieknie już masz

Żurawki i ja kocham,,,mam ich ok 30 ale jeszcze planuję powiększenie i osadzanie rabat nimi.

A chryzantemi piękne i juz spore krzaczorki,,ile one już u Ciebie rosną??
.Ja tez kupiłam u Tereski 4 ale mam jeszcze apetyt na więcej.Ta czerwona to jaka odmana???
- romix
- Od: 22 paź 2010, o 21:45
Sylwia, mam pytanie.
Czy pod tymi kamieniami masz coś podłożone żeby chwasty nie rosły.
Czy też leżą na gołej ziemi. Jak sobie wtedy radzisz z chwastami i trawą wyrastającą pomiędzy nimi?

Czy pod tymi kamieniami masz coś podłożone żeby chwasty nie rosły.
Czy też leżą na gołej ziemi. Jak sobie wtedy radzisz z chwastami i trawą wyrastającą pomiędzy nimi?

Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witajcie
miło mi jest Was wszystkich powitać
alicjad31- Alicjo tak właśnie jest wszyscy sobie pomagamy
jonatanka- Joasiu oj tak nawet nie zakładałam że tyle uda nam się zrobić. 2014 też zapowiada się pracowicie. Jeśli chodzi o rurki plastikowe to nie są łączone i każda była wbijana w ziemię, ale to już tatuś robił, ja tylko trzymałam żeby było prosto i się nie pładły.
aage- Agusiu sami jesteśmy zdziwieni ale bardzo się cieszymy jak spojrzymy na efekty naszej pracy, jak wszystko rośnie.
dorcia7-Dorotko nie wiem czy na tych żurawkach się skończy może jeszcze dosadzę na rabatce żeby było geściej. Jeśli chodzi o chryzantemy to pierwsza czerwona to RED. Sprawdzałam u Tereski tak ją miała podpisaną. Chryzantemy man pierwszy rok i też na nich się nie skończy
koziorozec- Martusiu tak to prawda ogród jest duży i jak uda mi się przenieść ogród warzywny za dom to znowu powstanie nowe miejsce do nasadzeń
gracha- Grażynko wydawało się że jak się obsadzi wiecej roślinek to będzie mniej pracy ale nic bardziej mylnego. Cały czas jest dużo pracy.
Paulii- Paulinkodziękujemy. Zdjęcia iglaków w śniegu to taka pamiątka zeszłorocznych Świat Wielkanocnych. Zawsze staramy się tak posadzić roślinkę żeby miała dobrze, żyby nie było żadnych problemów, ale niestety czasami to co wydawałoby się dobre wedłóg nas nie zawsze jest dobre dla roślinek. Kilka roślin niestety ale trzeba było w minionym sezonie przesadzić. Niestety ale mam nadzieję że na wiosnę wypuszą liście i kwiaty.
anabuko1- Aniu daleko mi jeszcze do 30 żurawek ale po malutku dojdę i do takiej ilości jaką masz obecnie. Moje chryzantemy to świeża sprawa. Posadziłam je dopiero w 2013r i jak się nie mylę to był czerwiec. Czerwona chryzantema podpisana była jako RED.
romix-Romeczku pod kamieniami ma położoną agrowłókninę ale i tak gdzieś tam coś wyrośnie. Na szczęście chwast nie jest mocno przyczepiony więc bez trudu da się wyrwać. A jeśli zdarzy się ciężki przypadek to wyjmuję kamyk żeby mieć lepszy dostęp do chwastu i wyrywam.
Pozdrawiam każdego z osobna i
ściskam bardzo mocno 

alicjad31- Alicjo tak właśnie jest wszyscy sobie pomagamy

jonatanka- Joasiu oj tak nawet nie zakładałam że tyle uda nam się zrobić. 2014 też zapowiada się pracowicie. Jeśli chodzi o rurki plastikowe to nie są łączone i każda była wbijana w ziemię, ale to już tatuś robił, ja tylko trzymałam żeby było prosto i się nie pładły.
aage- Agusiu sami jesteśmy zdziwieni ale bardzo się cieszymy jak spojrzymy na efekty naszej pracy, jak wszystko rośnie.
dorcia7-Dorotko nie wiem czy na tych żurawkach się skończy może jeszcze dosadzę na rabatce żeby było geściej. Jeśli chodzi o chryzantemy to pierwsza czerwona to RED. Sprawdzałam u Tereski tak ją miała podpisaną. Chryzantemy man pierwszy rok i też na nich się nie skończy

koziorozec- Martusiu tak to prawda ogród jest duży i jak uda mi się przenieść ogród warzywny za dom to znowu powstanie nowe miejsce do nasadzeń

gracha- Grażynko wydawało się że jak się obsadzi wiecej roślinek to będzie mniej pracy ale nic bardziej mylnego. Cały czas jest dużo pracy.
Paulii- Paulinkodziękujemy. Zdjęcia iglaków w śniegu to taka pamiątka zeszłorocznych Świat Wielkanocnych. Zawsze staramy się tak posadzić roślinkę żeby miała dobrze, żyby nie było żadnych problemów, ale niestety czasami to co wydawałoby się dobre wedłóg nas nie zawsze jest dobre dla roślinek. Kilka roślin niestety ale trzeba było w minionym sezonie przesadzić. Niestety ale mam nadzieję że na wiosnę wypuszą liście i kwiaty.
anabuko1- Aniu daleko mi jeszcze do 30 żurawek ale po malutku dojdę i do takiej ilości jaką masz obecnie. Moje chryzantemy to świeża sprawa. Posadziłam je dopiero w 2013r i jak się nie mylę to był czerwiec. Czerwona chryzantema podpisana była jako RED.
romix-Romeczku pod kamieniami ma położoną agrowłókninę ale i tak gdzieś tam coś wyrośnie. Na szczęście chwast nie jest mocno przyczepiony więc bez trudu da się wyrwać. A jeśli zdarzy się ciężki przypadek to wyjmuję kamyk żeby mieć lepszy dostęp do chwastu i wyrywam.
Pozdrawiam każdego z osobna i

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I ja myślę ,że żurawki bedą dokupowane , co do chryzantem mam kilka z zeszłego roku i teraz też mam zamówione kilka odmian-w tym właśnie RED 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Sylwuś
ależ miło zobaczyć Twoją buzię. Nie zła laseczka z Ciebie
Pozdrawiam nowo rocznie i nie nie znikaj już na tak długo
bo będziemy się smucić

Pozdrawiam nowo rocznie i nie nie znikaj już na tak długo

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witajcie
Dzisiejsza niedziela zapowiada się u mnie deszczowo. Pada od samego rana. Na poprawę humorku wstawię zdjęcia moich roślinek pokojowych.
Drzewko szczęścia małe ale jaka ogromna radość

Frizea, która ma 3 kwiaty

dorcia7-Dorotko coraz bardziej kręci mnie żeby coś zamówić tylko teraz w okresie jakby to nazwać zimowym staram się coś dokupować do domku. Pewnie bliżej wiosny skuszę się na żurawki i chryzantemy i jeszcze na róże, berberysy małe, iglaczki.....
anym-Aniu dziękuję za pochwały ale chyba się rumienię . Jestem i nie znikam już. Staram się zaglądać codziennie. Pozdrawiam serdecznie

Dzisiejsza niedziela zapowiada się u mnie deszczowo. Pada od samego rana. Na poprawę humorku wstawię zdjęcia moich roślinek pokojowych.
Drzewko szczęścia małe ale jaka ogromna radość

Frizea, która ma 3 kwiaty

dorcia7-Dorotko coraz bardziej kręci mnie żeby coś zamówić tylko teraz w okresie jakby to nazwać zimowym staram się coś dokupować do domku. Pewnie bliżej wiosny skuszę się na żurawki i chryzantemy i jeszcze na róże, berberysy małe, iglaczki.....

anym-Aniu dziękuję za pochwały ale chyba się rumienię . Jestem i nie znikam już. Staram się zaglądać codziennie. Pozdrawiam serdecznie

Ogród początki - zapraszam serdecznie
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witaj Sylka w niedzielny poranek , u nas popadało w nocy a teraz przedziera się słoneczko ,chyba będzie ładny dzień , zarobiłam szarlotkę i pójdziemy na działkę z ciastem na kawkę , zobaczymy naszą wiosnę na działeczce
Drzewko szczęścia bardzo ładne ,na pewno będzie działać, ja też ostatnio ukorzeniłam szczepkę,mam nadzieję na dobre fluidy

Drzewko szczęścia bardzo ładne ,na pewno będzie działać, ja też ostatnio ukorzeniłam szczepkę,mam nadzieję na dobre fluidy

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Witaj Sylwuś ja pomysł z rurkami wykorzystam
to są bardzo tanie obrzeża a ja myślałam ze są betonowe.Drzewko szczęścia bardzo ładne małe ale ładnie ulistnione.

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Syluś
frizea mnie zauroczyła, lubię takie masywne doniczkowce a i maluszek-gruboszek, śliczny i zdrowiutki
Miłego popołudnia

Miłego popołudnia

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Sylwuś tak sobie myślę że mogłaś napisać to bym Ci ukorzeniła drzewko. Kupiłaś ładne. Takie malutkie ale gęste. to chyba jakaś inna odmiana niż moje. Chociaż nie sądziłam że ono w ogóle ma odmiany. Podobno kwitnie. Jak ma około 15 lat. Czekam i czekam na swoje. Ale jakoś na razie cisza.
-
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 19:42
Oj ja również miałam drzewko szczęścia ale po jakimś czasie zaczęło miec coraz drobniejsze listki i juz nie bylo takie ładne jak u Ciebie:) Nie wiem co zlew robilam ze tak zdrobnialy lisci. Śliczne masz doniczkowce:)
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Moje drzewko powiększyło liście jak wystawiłam je wiosną na balkon w półcień i wróciło do domu we wrześniu. Podobno one nie lubią mieć mokro i być spryskiwane. Moje po obfitym podlewaniu i spryskiwaniu listków nabrało "masy".