Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Post »

Cantedeskie (calle) i fuksja cudne. ;:138
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Karolinko :wit
Wszystko wskazuje na to, że Twoja fuksja w czerwonej pelerynce z białymi spódniczkami, to Swingtime.;:226
Ma duże kwiaty i długo kwitnie. Jak zniosła lipcowe upały?
U mnie nie przetrzymała. Nawet nie wiem, czy jej szczepka się przyjęła,
bo nie opisałam, a nie wiem kiedy dorośnie do kwitnienia.
Pięknie kwitnące są Twoje storczyki. ;:138 Dużo ich nazbierałaś ?
Pięknego dnia życzę ;:3
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne storczyki ;:167 Dalie też pięknie się prezentują!

A trzmiel wiedział kiedy przylecieć ;:306 Ma parcie na szkło!
dzastin
200p
200p
Od: 17 gru 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo dawno mnie tu nie było,a widzę sporo mnie ominęło ;:108
Storczyki świetnie się prezentują,dalie ;:138
Czytam ,że w domu rodzinnym bywasz co jakiś czas,ale jakie zmiany we wzroście błyskawicznie rzucają się w oczy ;:138
Musisz mieć kogoś zaufanego, kto dogląda wspaniale roślinki ;:63
1grazyna46
500p
500p
Od: 3 kwie 2014, o 23:20

Post »

:wit Piękne Masz kwiatuszki ale mi wpadły w oko storczyki bo je uwielbiam i widzę u Ciebie też hippeastrum moją drugą miłość, będę zaglądać, pozdrawiam ;:7
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p
Od: 29 cze 2009, o 23:29

Post »

:wit Karolinko,
Trzymam kciuki za przedszkole fiołkowe. Jak się mają hoje? Puszczają się?
Hippeastrum białe - piękne - tu również trzymam kciuki :D
Zapraszam do siebie :wink:
Anna S.
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Karolinko :wit Fuksje piękne
Storczyki śliczne i piękne :)
Twoje pompony daliowe przepiękne ;:173
Trzmiel fajniutki
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Dawno mnie nie było- miałam zawirowania rodzinne- ale na plus- siostra wychodziła za mąż i dlatego mnie trochę nie było... ale zdjęcia na bieżąco robiłam, więc zimą będę wstawiać... jestem na razie unieruchomiona- więc wszelkie zaległości nadrobię :uszy odpiszę Wszystkim- tylko w ratach :wink: a na razie z bieżących wydarzeń to panienki nowe do mnie przyjechały ;:224 dodam, że mam je od raflezji- zamówiłam 3 hoje a 3 przyjechały w gratisie ;:138 co daje nam 6 :tan
3 zamawiane razem- H. finlaysonii, H. Viola, H. pentaphlebia :

Obrazek

a tu poszczególne portrety:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a tu gratiski H. polyneura Broget, H. erythrina, H. sp. Bogor, :tan
Obrazek

Filigranowa27- mogę się pochwalić, że to już moje kwitnienie... storczyki zakupione tak rok z okładem z forum ;:196

Blueberry
- dziękuję bardzo ;:196 lubię bardzo storczyki- mamy takie same pięknotki- o proszę:D jak widzę je kwitnące, to się zastanawiam jak można mieć na parapecie sztuczne rośliny... bo takie parapety widziałam jak wracałam z pracy- dla mnie szok ;:108

crazydaisy- dziękuję i proszę zaglądać... będzie jeszcze trochę fotek :uszy bardzo mi się dalie udały w tym roku- a dodam, ze żadnych nie kupiłam- wszytko dostałam... i dość dobrze się u mnie w ogrodzie czują ;:108

justus27- lubię owady na kwiatach(nie mówię o szkodnikach-to chyba oczywistość :wink: ) a motyle - taki barwny kwiat na kwiecie, storczyki frywolne- ja nie wiem skąd Ci się to bierze, ale utrafiłaś w sedno... mam w pamięci Twoje piękności storczykowe- nie tylko cudnie wyglądają, ale są rzadkie w kolekcji...

koniczynka2014- dziękuję ;:196 starają się roślinki...

PEPSI
- dziękuję ;:196 jak wrzucam rośliny do piwnicy to pryskam na przędziorka i przeciwgrzybicznym... a z nazwy- to tym co akurat mają w ogrodniczym :wink: szkoda wiadomo, że szkoda- nie po to się gromadzi różne okazy, żeby wełnowce miały jedzonko ;:224

Fraszka_1
- dziękuję ;:196 trzmiel sobie wybrał mak- samosiejkę do zapylenia :wink:

deissy- dziękuję... już odpowiadam- a raczej dopiero teraz- to lobelia- piękna jest- zgadzam się- tą kupiłam na ryneczku ale można ją z powodzeniem posiać samemu i jest jeszcze w kolorach różowym i białym- mi niestety padła jak ją posiałam ;:224
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

trzynastka- również bardzo lubię storczyki i mam dla Ciebie perełkę w mojej kolekcji zakwitła mi ponownie beallara tachoma green- cudności- ale to może jutro pokażę- muszę stopniować napięcie ;:224

elcia1974- dziękuję ;:196 po kaliach nie zostało nic więcej niż zdjęcia... no może jeszcze coś pod ziemią- ale to już do wykopania :wink:

maadro
- dziękuję za identyfikowanie mojej falbaniastej damy ;:196 miałam je dwie... i jedna mi padła, ale to raczej przeze mnie... tak mi się wydaje, a nie z winy upałów, myślę że przenawoziłam... bo dostała nawozu do datur... ale to faktycznie pełne słońce(bo w takim była- ma fuksja) raczej jej nie służyło- miała trochę poparzone liski i płatki... ale ogólnie dobrze sobie radziła :uszy lecę do Ciebie nacieszyć oczy Twoim roślinkami ;:224storczyków trochę ich jest- tak z 15- ale z całej kolekcji może z 4 kupiłam... reszta pojawiła się jako prezent :tan

smolka- dziękuję ;:196 starają się maleńkie... co do trzmiela to fakt, faktem... latał i latał wokół mnie- aż się załapał :;230

dzastin- dziękuję ;:196 tak... po dłuższej nieobecności- bardziej wszystko widać... zaufaną osobę- mam owszem- całą moja rodzinę :wink: mają w pamięci to, że jak jakaś roślina padnie, to resztę rozmnożę aby zapełnić to puste miejsce... a i tak, w chwili obecnej- jest ich ilość- alarmująco wysoka ;:224

1grazyna46- zapraszam... storczyki owszem lubię- ale zwartnice jakoś mi bardziej przypadły do serca- kwitną w domu, a potem wypraszam je w czerwcu na dwór- gdzie zwiększają swoją obojętność, co potem skutkuje pięknymi kwiatami, a jesienią do piwnicy... oszczędność miejsca na parapecie w 100%, a od momentu, jak bawię się w zapylanie i mam cebulki(co prawda niewielkie- ale jak cieszą)z własnego siewu to już w ogóle szał...

nuska89- dziękuję ;:196 hoje jak najbardziej się puszczają... na lewo, na prawo, w górę... są straszne- w zimie miałam maleńkie sadzonki a teraz... postaram się zrobić aktualne zdjęcia i porównać z tymi z czerwca... fiołki częściowo w nowych doniczkach... i na jednym zauważyłam pączek... ale to też fotorelacja w swoim czasie ;:108

Paulii - dziękuję ;:196 starają się roślinki- jak strajkują- to jako motywację pokazuję im Wasze okazy na zmianę z kompostownikiem i biorą się do galopu :;230

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Karolinko :wit Cieszę się ze już powróciłaś do Nas stęskniliśmy się za Tobą :heja
H. finlaysonii, H. Viola, H. pentaphlebia piękne :)
Portrety Hoy piękne.Hoye gratisy śliczne i piękne :wink:
Dla siostry i jej małżonka :Niech słońce roztacza swój blask nad Nimi przez wszystkie dni Ich życia.
Co miłość łączy, niech Bóg błogosławi .Wszystkiego dobrego, na nowej drodze życia Im życzę niech żyją w szczęściu :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Aaaaa... Nie poznałam, że to lobelia :D
Hoje super ;:333
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za odwiedziny ;:196 przekażę siostrze i jej mężowi życzenia Paulii ja też się cieszę, że w końcu mogę do Was zajrzeć...

Fraszka_1
- to tak czasami jest, że się nie rozpozna na pierwszy rzut oka... hojki na razie malutkie, ale z potencjałem... ale mam nadzieję, że jak się zaaklimatyzują to ruszą ze wzrostem :wink:

Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A tu zgodnie z obietnicą- storczyk- najbardziej niezwykły w całej mej kolekcji, mam go z forum i kwitnie u mnie drugi raz(mam go 2 rok)- ale teraz, ma o połowę więcej pąków niż wcześniej... dlatego w połowie kwitnienia, mimo podwiązania do bambusowego patyka- załamał się pod ciężarem kwiatów... ale nie wpłynęło to, na niego w jakiś szczególny sposób...

a oto w całej okazałości(trochę Was pomęczę- ale ten rodzaj tortur, jest akceptowany przez nas wszystkich :wink: )- beallara tahoma glacier green- moja pięknotka i do tego jeszcze pachnie- słabiutko- ale jednak ;:138

Obrazek Obrazek

tu trochę z bliska:

Obrazek Obrazek Obrazek

na parapecie, w otoczeniu fiołków:

Obrazek Obrazek

tu trochę później- jak wszystko rozkwitło na pędzie:

Obrazek Obrazek

teraz zajrzymy do ,,mordki"- i obejrzymy wszystkie kropeczki- piękno z bliska:

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Gracjella
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2014, o 20:01

Post »

Pięknie nas pomęczyłaś.... ;:306 Z przyjemnością pooglądałam zdjęcia ;:3
Więcej takich sesji ;:108
Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim ser­cu wy­rośnie kwiat- świat wokół Ciebie sta­je się ogrodem.
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

Baaardzo ładny storczyk króluje na Twoim parapecie i w dodatku pachnie, mniam ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”