Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)
Cantedeskie (calle) i fuksja cudne. 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Karolinko
Wszystko wskazuje na to, że Twoja fuksja w czerwonej pelerynce z białymi spódniczkami, to Swingtime.
Ma duże kwiaty i długo kwitnie. Jak zniosła lipcowe upały?
U mnie nie przetrzymała. Nawet nie wiem, czy jej szczepka się przyjęła,
bo nie opisałam, a nie wiem kiedy dorośnie do kwitnienia.
Pięknie kwitnące są Twoje storczyki.
Dużo ich nazbierałaś ?
Pięknego dnia życzę

Wszystko wskazuje na to, że Twoja fuksja w czerwonej pelerynce z białymi spódniczkami, to Swingtime.

Ma duże kwiaty i długo kwitnie. Jak zniosła lipcowe upały?
U mnie nie przetrzymała. Nawet nie wiem, czy jej szczepka się przyjęła,
bo nie opisałam, a nie wiem kiedy dorośnie do kwitnienia.
Pięknie kwitnące są Twoje storczyki.

Pięknego dnia życzę

Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
Cudne storczyki
Dalie też pięknie się prezentują!
A trzmiel wiedział kiedy przylecieć
Ma parcie na szkło!

A trzmiel wiedział kiedy przylecieć

-
- 200p
- Od: 17 gru 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo dawno mnie tu nie było,a widzę sporo mnie ominęło
Storczyki świetnie się prezentują,dalie
Czytam ,że w domu rodzinnym bywasz co jakiś czas,ale jakie zmiany we wzroście błyskawicznie rzucają się w oczy
Musisz mieć kogoś zaufanego, kto dogląda wspaniale roślinki

Storczyki świetnie się prezentują,dalie

Czytam ,że w domu rodzinnym bywasz co jakiś czas,ale jakie zmiany we wzroście błyskawicznie rzucają się w oczy

Musisz mieć kogoś zaufanego, kto dogląda wspaniale roślinki

-
- 500p
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Trzymam kciuki za przedszkole fiołkowe. Jak się mają hoje? Puszczają się?
Hippeastrum białe - piękne - tu również trzymam kciuki

Zapraszam do siebie

Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Karolinko
Fuksje piękne
Storczyki śliczne i piękne
Twoje pompony daliowe przepiękne
Trzmiel fajniutki

Storczyki śliczne i piękne

Twoje pompony daliowe przepiękne

Trzmiel fajniutki
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

Dawno mnie nie było- miałam zawirowania rodzinne- ale na plus- siostra wychodziła za mąż i dlatego mnie trochę nie było... ale zdjęcia na bieżąco robiłam, więc zimą będę wstawiać... jestem na razie unieruchomiona- więc wszelkie zaległości nadrobię
odpiszę Wszystkim- tylko w ratach
a na razie z bieżących wydarzeń to panienki nowe do mnie przyjechały
dodam, że mam je od raflezji- zamówiłam 3 hoje a 3 przyjechały w gratisie
co daje nam 6
3 zamawiane razem- H. finlaysonii, H. Viola, H. pentaphlebia :

a tu poszczególne portrety:

a tu gratiski H. polyneura Broget, H. erythrina, H. sp. Bogor,

Filigranowa27- mogę się pochwalić, że to już moje kwitnienie... storczyki zakupione tak rok z okładem z forum
Blueberry- dziękuję bardzo
lubię bardzo storczyki- mamy takie same pięknotki- o proszę:D jak widzę je kwitnące, to się zastanawiam jak można mieć na parapecie sztuczne rośliny... bo takie parapety widziałam jak wracałam z pracy- dla mnie szok
crazydaisy- dziękuję i proszę zaglądać... będzie jeszcze trochę fotek
bardzo mi się dalie udały w tym roku- a dodam, ze żadnych nie kupiłam- wszytko dostałam... i dość dobrze się u mnie w ogrodzie czują
justus27- lubię owady na kwiatach(nie mówię o szkodnikach-to chyba oczywistość
) a motyle - taki barwny kwiat na kwiecie, storczyki frywolne- ja nie wiem skąd Ci się to bierze, ale utrafiłaś w sedno... mam w pamięci Twoje piękności storczykowe- nie tylko cudnie wyglądają, ale są rzadkie w kolekcji...
koniczynka2014- dziękuję
starają się roślinki...
PEPSI- dziękuję
jak wrzucam rośliny do piwnicy to pryskam na przędziorka i przeciwgrzybicznym... a z nazwy- to tym co akurat mają w ogrodniczym
szkoda wiadomo, że szkoda- nie po to się gromadzi różne okazy, żeby wełnowce miały jedzonko
Fraszka_1- dziękuję
trzmiel sobie wybrał mak- samosiejkę do zapylenia
deissy- dziękuję... już odpowiadam- a raczej dopiero teraz- to lobelia- piękna jest- zgadzam się- tą kupiłam na ryneczku ale można ją z powodzeniem posiać samemu i jest jeszcze w kolorach różowym i białym- mi niestety padła jak ją posiałam

3 zamawiane razem- H. finlaysonii, H. Viola, H. pentaphlebia :

a tu poszczególne portrety:

a tu gratiski H. polyneura Broget, H. erythrina, H. sp. Bogor,

Filigranowa27- mogę się pochwalić, że to już moje kwitnienie... storczyki zakupione tak rok z okładem z forum

Blueberry- dziękuję bardzo

crazydaisy- dziękuję i proszę zaglądać... będzie jeszcze trochę fotek

justus27- lubię owady na kwiatach(nie mówię o szkodnikach-to chyba oczywistość

koniczynka2014- dziękuję

PEPSI- dziękuję

Fraszka_1- dziękuję

deissy- dziękuję... już odpowiadam- a raczej dopiero teraz- to lobelia- piękna jest- zgadzam się- tą kupiłam na ryneczku ale można ją z powodzeniem posiać samemu i jest jeszcze w kolorach różowym i białym- mi niestety padła jak ją posiałam

Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
trzynastka- również bardzo lubię storczyki i mam dla Ciebie perełkę w mojej kolekcji zakwitła mi ponownie beallara tachoma green- cudności- ale to może jutro pokażę- muszę stopniować napięcie
elcia1974- dziękuję
po kaliach nie zostało nic więcej niż zdjęcia... no może jeszcze coś pod ziemią- ale to już do wykopania
maadro- dziękuję za identyfikowanie mojej falbaniastej damy
miałam je dwie... i jedna mi padła, ale to raczej przeze mnie... tak mi się wydaje, a nie z winy upałów, myślę że przenawoziłam... bo dostała nawozu do datur... ale to faktycznie pełne słońce(bo w takim była- ma fuksja) raczej jej nie służyło- miała trochę poparzone liski i płatki... ale ogólnie dobrze sobie radziła
lecę do Ciebie nacieszyć oczy Twoim roślinkami ;:224storczyków trochę ich jest- tak z 15- ale z całej kolekcji może z 4 kupiłam... reszta pojawiła się jako prezent
smolka- dziękuję
starają się maleńkie... co do trzmiela to fakt, faktem... latał i latał wokół mnie- aż się załapał
dzastin- dziękuję
tak... po dłuższej nieobecności- bardziej wszystko widać... zaufaną osobę- mam owszem- całą moja rodzinę
mają w pamięci to, że jak jakaś roślina padnie, to resztę rozmnożę aby zapełnić to puste miejsce... a i tak, w chwili obecnej- jest ich ilość- alarmująco wysoka
1grazyna46- zapraszam... storczyki owszem lubię- ale zwartnice jakoś mi bardziej przypadły do serca- kwitną w domu, a potem wypraszam je w czerwcu na dwór- gdzie zwiększają swoją obojętność, co potem skutkuje pięknymi kwiatami, a jesienią do piwnicy... oszczędność miejsca na parapecie w 100%, a od momentu, jak bawię się w zapylanie i mam cebulki(co prawda niewielkie- ale jak cieszą)z własnego siewu to już w ogóle szał...
nuska89- dziękuję
hoje jak najbardziej się puszczają... na lewo, na prawo, w górę... są straszne- w zimie miałam maleńkie sadzonki a teraz... postaram się zrobić aktualne zdjęcia i porównać z tymi z czerwca... fiołki częściowo w nowych doniczkach... i na jednym zauważyłam pączek... ale to też fotorelacja w swoim czasie
Paulii - dziękuję
starają się roślinki- jak strajkują- to jako motywację pokazuję im Wasze okazy na zmianę z kompostownikiem i biorą się do galopu 

elcia1974- dziękuję

maadro- dziękuję za identyfikowanie mojej falbaniastej damy

smolka- dziękuję

dzastin- dziękuję

1grazyna46- zapraszam... storczyki owszem lubię- ale zwartnice jakoś mi bardziej przypadły do serca- kwitną w domu, a potem wypraszam je w czerwcu na dwór- gdzie zwiększają swoją obojętność, co potem skutkuje pięknymi kwiatami, a jesienią do piwnicy... oszczędność miejsca na parapecie w 100%, a od momentu, jak bawię się w zapylanie i mam cebulki(co prawda niewielkie- ale jak cieszą)z własnego siewu to już w ogóle szał...
nuska89- dziękuję

Paulii - dziękuję

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Karolinko
Cieszę się ze już powróciłaś do Nas stęskniliśmy się za Tobą
H. finlaysonii, H. Viola, H. pentaphlebia piękne
Portrety Hoy piękne.Hoye gratisy śliczne i piękne
Dla siostry i jej małżonka :Niech słońce roztacza swój blask nad Nimi przez wszystkie dni Ich życia.
Co miłość łączy, niech Bóg błogosławi .Wszystkiego dobrego, na nowej drodze życia Im życzę niech żyją w szczęściu

H. finlaysonii, H. Viola, H. pentaphlebia piękne

Portrety Hoy piękne.Hoye gratisy śliczne i piękne

Dla siostry i jej małżonka :Niech słońce roztacza swój blask nad Nimi przez wszystkie dni Ich życia.
Co miłość łączy, niech Bóg błogosławi .Wszystkiego dobrego, na nowej drodze życia Im życzę niech żyją w szczęściu

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Aaaaa... Nie poznałam, że to lobelia 
Hoje super

Hoje super

Dziękuję za odwiedziny
przekażę siostrze i jej mężowi życzenia Paulii ja też się cieszę, że w końcu mogę do Was zajrzeć...
Fraszka_1- to tak czasami jest, że się nie rozpozna na pierwszy rzut oka... hojki na razie malutkie, ale z potencjałem... ale mam nadzieję, że jak się zaaklimatyzują to ruszą ze wzrostem

Fraszka_1- to tak czasami jest, że się nie rozpozna na pierwszy rzut oka... hojki na razie malutkie, ale z potencjałem... ale mam nadzieję, że jak się zaaklimatyzują to ruszą ze wzrostem

A tu zgodnie z obietnicą- storczyk- najbardziej niezwykły w całej mej kolekcji, mam go z forum i kwitnie u mnie drugi raz(mam go 2 rok)- ale teraz, ma o połowę więcej pąków niż wcześniej... dlatego w połowie kwitnienia, mimo podwiązania do bambusowego patyka- załamał się pod ciężarem kwiatów... ale nie wpłynęło to, na niego w jakiś szczególny sposób...
a oto w całej okazałości(trochę Was pomęczę- ale ten rodzaj tortur, jest akceptowany przez nas wszystkich
)- beallara tahoma glacier green- moja pięknotka i do tego jeszcze pachnie- słabiutko- ale jednak

tu trochę z bliska:

na parapecie, w otoczeniu fiołków:

tu trochę później- jak wszystko rozkwitło na pędzie:

teraz zajrzymy do ,,mordki"- i obejrzymy wszystkie kropeczki- piękno z bliska:

a oto w całej okazałości(trochę Was pomęczę- ale ten rodzaj tortur, jest akceptowany przez nas wszystkich

tu trochę z bliska:

na parapecie, w otoczeniu fiołków:

tu trochę później- jak wszystko rozkwitło na pędzie:

teraz zajrzymy do ,,mordki"- i obejrzymy wszystkie kropeczki- piękno z bliska:

- Gracjella
- Od: 16 kwie 2014, o 20:01
Pięknie nas pomęczyłaś....
Z przyjemnością pooglądałam zdjęcia
Więcej takich sesji

Więcej takich sesji

Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim sercu wyrośnie kwiat- świat wokół Ciebie staje się ogrodem.
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim sercu wyrośnie kwiat- świat wokół Ciebie staje się ogrodem.
Baaardzo ładny storczyk króluje na Twoim parapecie i w dodatku pachnie, mniam