Echinocereus subinermis

Lobivia aurea

Matucana comacephala pomabamba i tu może ktoś wie jak zimowac tego kaktusa

Tu nie ma co czekacpiasek pustyni pisze:Matucana...!Oj, niewiele brakowało, a bym się zdecydowała. Bardzo mi się podobają, ale jeszcze zbyt mało o nich wiem, także poczekam.
Może do najmniejszych nie należy. Gigantem też nie jest wyczytałem że koło 20cm średnicy. Bardzo podoba ta roślina ogólnie rodzaj mi się podobabool pisze:Szykuj miejsce na Matucana aureiflora, z tego co wiem rośnie dość spora
Też mi się podoba, tylko Matucana madisoniorum, mam nasiona będę siał na wiosnęRafal44 pisze: Bardzo podoba ta roślina ogólnie rodzaj mi się podoba
To ja nie chwaląc siębool pisze:Też mi się podoba, tylko Matucana madisoniorum, mam nasiona będę siał na wiosnę
Jest się czym chwalić!Rafal44 pisze:To ja nie chwaląc sięmam Matucana aurantiaca , Matucana paucicostata , Matucana aureiflora , Matucana comacephala i Matucana madisoniorum z czego 3 nabyłem w tym sezonie. Na koniec życzę powodzenia w wysiewie będę trzymał kciuki
A dziękuję i zacznę szukać źródeł...Rafal44 pisze:W takim razie życzę pomyślnych łowów na wiosnę![]()
To ja nie chwaląc siębool pisze:Też mi się podoba, tylko Matucana madisoniorum, mam nasiona będę siał na wiosnę