Nasze marzenie- realizacja krok po kroku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze marzenie- realizacja krok po kroku

Post »

Wow... jaka donica potrójna! :shock: No nie wiem do jakiego samochodu mogłaby się zmieścić ;:306 Fajny pomysł z różami na pniu! A co będzie pod różami? Popularne połączenie z lawendą? Gdzieś wyczytałam, że rozmaryn dobrym kompanem do róż jest ;:173 A w tej najwyższej może coś zwisającego?
Wycieczka do NT dobiegła końca ;:219 Ból głowy po wczorajszym ;:304 został szybko zarzegnany ;:173 Pyszne jedzonko spałaszowane, łoscypków jeszcze nie ma ;:14 Z kierownikiem budowy spotkanie owocne, w tym tygodniu wybieramy ekipę, tabliczki na działkę zakupione (zakaz wstępu i takie tam...) Drzewa wycięte i przycięte (mam nadzieje tylko że dobre wycieli ;:202 )bo na działce nie byliśmy jeszcze...a jutro do roboty, koniec z obijaniem się w domu ;:145 no i mniej czasu na fo na pewno będzie ;:174
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, to mnie zaskoczyłaś !! ;:306 ;:306 Ja sobie wyobrażałam tradycyjną donicę, tyle, że wielką,a tu proszę, taka konstrukcja ciekawa ! ;:306
Fajnie to sobie wykompinowałaś z tymi różami , widzę, że się rozkręcasz :tan Masz kobieto potencjał ogrodniczy ;:333
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Madziu ja jak zwykle spóźniona . Gratuluję sreberka ;:63 Donica fajna , gdzie ty taką kupiłaś? Ładnie obmyśliłaś sobie z tymi różami na pniu w donicy,efekt będzie niesamowity.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

MID2006 Witaj :wit
Donica bardzo mi sie podoba:) Gdzie ją kupiłaś? Pomysł z różami jest super. A może jeszcze w pobliżu tej donicy posadzić lawędę? Podobno lawenda odstrasza szkodniki róż? Też myślę nad zrobieniem rabaty różanej z lawędami. Tylko jeszcze nie mam pomysłu gdzie:)
Pozdrawiam gorąco w ten zimowy dzień.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Sylwia ;:100 Dziękuję za miłe słowa :) Donice kupiłam na all. wtedy jeszcze ceny nie były tak wysokie. Teraz od marca lekko poszło w górę, i z każdą aukcją myślę będzie coraz to drożej. Co do lawendy to się zastanowię skoro mówicie że by pasowało :)

Julianka Dziękuję serdecznie ;:173 Mam nadzieję że efekt będzie dokładnie taki jak sobie wyobrażam. Długo się zastanawiałam co posadzić do tej donicy. Ale róże wydają mi się strzałem w 10. Zobaczymy jak to wyjdzie w rzeczywistości :) Jak sama wspomniałaś, spacerujemy po tych samych wątkach:D Doczytałam u kogoś że zrobiłaś wczoraj zakupy wiosenne. Pochwal się co kupiłaś ? Może jakaś mała fotorelacja (może być u mnie)?

Asiu siebie też zaskoczyłam:D Jak kurier zadzwonił i powiedział że nie wniesie bo wazy 35 kg:D A ja sama w domu na niego czekałam:D No ale był miły i mi zniósł po schodach wiodących do piwnicy:D Nie wiem gdzie ja miałam oczy że na wymiary nie spojrzałam.. No ale ważne że już jakiś pomysł na przewiezienie jej jest:D hehe Z tym potencjałem to jeszcze różnie bywa. Dużo by się chciało a niewiele się wie:D ;:224

Josephine no to super że wyjazd udany :) Widzę że praca idzie w ekspresowym tempie!! ;:333 Wszystko umówione, część zakupiona hoho :) Szkoda że będziesz rzadziej na FO:( Ale wyobrażam sobie jak nas będziesz (?) zasypywała dawkami fotorelacji?! Nie ma to jak wrócić z wizyty u teściów zadowolonym :) A pogoda Ci sprzyjała?
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Fajna ta donica na pewno dobrze ją wykorzystasz już widze te kwitnące kwiaty w niej :D ;:138 ;:oj
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Beciuno mam nadzieję że wraz z roślinkami ozdobi trochę moją działkę :) Jeszcze trochę , jeszcze chwilkę i pójdzie na swoje miejsce :) Liczę że te przepowiednie o zimie do końca tego tygodnia tylko się sprawdzą i ruszam na wiosenkowanie i działkowanie hehe
Muszę wreszcie popryskać na tego przędziorka. No i wyczekuję kwitnięcia forsycji, żeby móc zaopiekować się różą :)
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tez tak myślę po niedzieli powinnam popikować co nieco .Teraz szukamy samochodu nasz wziął się i zepsuł bez pytania ;:14 ;:306 a tu eM do pracy jeżdziś musi jakas vectra czy coś równie wytrzymałego by się przydało ale tak z dnia na dzień by dobre i w miarętanie ciężko znaleśc :DTeż juz mi się pielenie kwiatuszków i sadzenie marzy a moje forsycje ociągaja się na razie z kwitnieniem za zimno jeszcze :(
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to złośliwe auto :) Tak faktycznie znaleźć teraz w dobrej cenie i dobre auto to nie lada problem. Vectra to dobry pomysł. Ople są chyba w miarę wytrzymałe :) Osobiście bym taką nie jeździła bo ze mnie taki kierowca że parkować tylko małymi autami potrafię:D Kiedyś nexią jeździłam i jak musiałam to dawałam radę. Ale taki długi przód miała a ja nie mam 180cm wzrostu że mi ciężko było z tym parkowaniem. Ale wiadomo..faceci inne wyczucie mają :D Tak się we mnie ta energia na prace ogródkowe kumuluje .. szkoda że nie mogę jej wykorzystać na pracę w domu. Bo jakoś wtedy dziwnie słabnę:D
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ty te? :;230 :;230 ;:306Roślinek resztę posiałam wczoraj i powysadzałam kłącza canny kolorowe i szybko poszło domowe prace juz zdecydowanie wolniej szły ;:306
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To tak jak u mnie.. biegam podglądać moje doniczkowe z werwą.. A jak wzięłam się za sprzątanie to sprzątałam i sprzątałam. Na odpoczynki hehe. Ale cóż przyjemnego w wycieraniu kurzy? Sprzątnie się, jest ładnie a potem znowu to samo. I tak cały rok. A sadzenie..sadzisz.. pielisz.. grabisz.. i jakie masz efekty:D U mnie dopiero się rozkręcam z tymi kwiatami i innymi roślinami. Ale u Ciebie to prawdziwy dywan tych piękności :) Masz sporo tej pracy też :D Ale akurat w tym przypadku to same ją sobie robimy. Ilość kwiatów i innych chciejstw zależy od nas. A ilość kurzu jaki się osadza na meblach już w mniejszym stopniu:) Ciekawe jak ta sprawa z tym autem się rozwiąże. Czy uda się wam kupić coś dobrego w rozsądnej cenie :) OBY!
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czas goni a samochód potrzebny dziś koleżanka ma dać nam znać czy będzie jakieś od znajomego a jak nie to coś przystępnego widziałam we Włocławku jak będzie to kupimy .To musi być coś takiego co moja połówka naprawi sama bo do mechanika nie jeżdzi :D Oby dobrze trafić a czasem można się naciąć .Dla nas musi byś w miare duży by wstawić dwa foteliki i podstawkę dla dzieci .Grunt to być dobrej myśli kupi sie samochód przyjdzie wiosna będziemy miały pracę na świeżym powietrzu i bez diety z wagi człowiek zleci :;230 :;230
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Witaj przybiegłam z rewizytą ;:65 Zapisuję watek do poczytania na wieczór bo widzę, że u Ciebie dużo się dzieje, a teraz praca wzywa, poniedziałek zaczął się bardzo intensywnie. Pozdrawiam!
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze że naprawia auto sam.. Taka wiedza do skarb. Dzisiaj mechanik za małą pierdołę potrafi wziąć taką kasę że głowa mała. No i pogoda u mnie się sprawdziła :( Pada śnieg i to całkiem intensywnie w towarzystwie deszczu i -3 stopnie. A ja kozaki już chciałam schować :(

Maliola :wit Witaj, u mnie na razie średnio ciekawie. Działka jeszcze roku nie ma. Ale zapraszam, zostań na dłużej. Myślę że później będzie ciekawiej :)
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

MID2006 pisze:[
Asiu siebie też zaskoczyłam:D Jak kurier zadzwonił i powiedział że nie wniesie bo wazy 35 kg:D A ja sama w domu na niego czekałam:D No ale był miły i mi zniósł po schodach wiodących do piwnicy:D Nie wiem gdzie ja miałam oczy że na wymiary nie spojrzałam.. No ale ważne że już jakiś pomysł na przewiezienie jej jest:D hehe Z tym potencjałem to jeszcze różnie bywa. Dużo by się chciało a niewiele się wie:D ;:224
He, he to ładna waga :tan Madziu, jak w końcu na wiosnę dotrzecie z donicą na działeczkę i wypełnisz ją swoimi różami, to radości nie będzie końca ;:3
Właśnie a te róże, to już masz ? Czy rosną na ogorodzie i przesadzisz ? ( bo już nie pamiętam)
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”