Mój kącik storczykowy :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
katkaaa
500p
500p
Od: 6 mar 2013, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kącik storczykowy :)

Post »

Dufin w Łodzi też nic ciekawego ;:185 ;:185 ;:185
pozdrawiam, Kasia
Moje cuda ;-)
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kurcze ale ten bialy zajefajny!!!! I na pewno doczekasz sie wszystkich kwiatkow bo te biale juz tak maja :tan
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

katkaaa hmm.. to może faktycznie do 26-go markety dały sobie na wstrzymanie :(

Actus w krk też czekam na białego :) Już rozwijał pączka gdy wyjeżdżałam.. klasyczny biały, ale miał bardzo duże kwiaty, gdy go kupiłam, choć długo się nimi nie cieszyłam, bo kupiłam przekwitającego.. Ciekawe czy teraz tez takie będzie miał :)
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Teraz powinien miec jeszcze ladniejsze.Z reguly domowe kwitnienia sa lepsze od sklepowych nie?przynajmniej tak to u mnie wyglada
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sama nie wiem, ja mam na wschodnim parapecie tak mało światła, że ledwo te pędy dorastają :/ więc nie wiem jak z rozmiarem kwiatów będzie :) ale ma dużo ładnych korzonków, więc powinien mieć siłę, coś urodzić ładnego ;:224

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

;:172
Aniu nie załamuj się wschodnie okno jest dobre, tylko systematycznie podlewać z nawozem i wszestkie kwiatusię rozwijać się będą , zeby zamocno nie przesuszyć.
Powodzonka ;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
3velyna
500p
500p
Od: 21 mar 2012, o 20:31

Post »

Ale widok.. ;:173 może tylko cztery, ale za to jakie :) te 'filipy' są takie jakieś leniwe, nie sądzisz? Niezorganizowane? Zamiast spektakularnie zakwitnąć, to one biorą nas na wstrzymanie.. dozują nam przyjemności.. chyba trzeba im zacząć wydzielać nawóz, słonko i towarzystwo, to może się ogarną.. :;230
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

3velyna hmm.. póki co nie narzekam, bo oprócz dwóch rozwiniętych rozgałęzień puszcza jeszcze dwa od dołu a jedno podwójnie rozgałęzione, więc nie mogę mieć do niego żalu :D a chyba każdy phal. rozwija kwiaty po kolei, nie naraz :) Bynajmniej u mnie każdy :D

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
3velyna
500p
500p
Od: 21 mar 2012, o 20:31

Post »

A widzisz mój stoi taki z jednym kwiatkiem i dopiero wypuszcza zalążki nowych pączków.. Denerwujące, ale to mój pierworodny (którego sama świadomie kupiłam) więc muszę go kochać :lol:
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

:wit
dawno tu nie zaglądałam do Ciebie i widzę , że sporo się dzieje :D
Piękne zdjęcie zbiorowe, a storczyki jeszcze piękniejsze, ogromne, pięknie rozgałęzione ;:oj
Moje w porównaniu z tymi są skromne :)
Jeśli chodzi o zaglądanie po sklepach za storczykami to ja również tak mam :D Za każdym razem jak jadę gdziekolwiek na zakupy mam nadzieję, że spotkam coś fajnego i zawsze zaczynam zakupy od miejsca gdzie są kwiaty :D Niestety na razie zaskoczyło mnie tylko Netto wczoraj, a poza tym nie ma nic ciekawego, ale czekam właśnie na maj, bo przed 26 będą pełne markety i bardzo liczę na to, że kupię coś fajnego :D
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Magdzia :wit ja tak często nie mam okazji chodzić po marketach i zaglądać na dział z kwiatami, bo w krk i tak nie mam już na nie miejsca :D Dlatego najczęściej zaglądam do mrówki albo biedronki jak jestem w domu bo tu bym z chęcią coś dokupiła, miejsca jest :D Niestety miasto malutkie i ciężko trafić na coś ładnego a jeszcze w przystępnej cenie ;:224 a w kwiaciarni też mały wybór :(

Storczyki się ładnie rozgałęziają tylko w domu, mam tu okna południowe i światło (zwłaszcza zimą) dobrze im służy, natomiast moje Krakowskie to takie bidy z jednym pędem i to krótkim :/

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p

Post »

heh u mnie z tym miejscem to w chwili obecnej też robi się ciasno. Nie mam jeszcze dodatkowych kwietników, ani półek :? Na pewno pojawią się w przyszłości, ale nie wiem kiedy :? Dlatego chodzę i zaglądam na razie za wyjątkowymi storczykami, chociaż na parę sztuk mogę sobie jeszcze w tym roku pozwolić :D Cieszę się, że miniaturki zajmują tak mało miejsca, bo jak braknie mi miejsca na normalne storczyki to znajdzie się miejsce na dodatkowe miniaturki :D
Tak w kwiaciarni rzeczywiście do wyboru najczęściej są białe, albo różowe. Rzadko zdarzają się jakieś wyjątki, a jak się już pojawią to za wysoką cenę.
Ja również mam okno na południe i na północ, ale żaden poza moim długodystansowcem się tak pięknie nie rozgałęzia :? Może dlatego, że najczęściej kupuję pędy bez rozgałęzień, bo te, które były rozgałęzione ładnie odbijają z oczek.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdzia ja mam ten sam problem :D W krk mam tylko jedno okno do dyspozycji ;) Półki i kwietniki rozporowe tez mi się bardzo podobają, ale nie wiem gdzie mnie rzuci po studiach, więc póki co nie ma sensu się zastanawiać nad jakimś przemeblowaniem, dowiercaniem półek itd :D W domu są 3 pokoje więc miejsce zawsze się jakieś znajdzie póki co :D szkoda tylko, ze tu gdzie mam miejsce na kwiaty to wybór jest mały, a w krk gdzie mnóstwo marketów i promocji, to człowiek ma tylko jeden pokoik ;:224 hehe :D chyba zacznę kupować w krk i zwozić do domu, robi się ciepło, nie zaszkodzi im :D niby jest jeszcze allegro, ale tu tez trzeba być ostrożnym :/

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p

Post »

Ja mieszkam u siebie dopiero rok więc jeszcze nie wszystko jest umeblowane tak jak należy i mogę sobie na spokojnie planować gdzie będzie miejsce na storczyki :D

Dobry pomysł z tym kupowaniem w krk i przywożeniem ich do domu jeżeli rzeczywiście jest tam dużo większy wybór :D . Nie powinna im taka podróż zaszkodzić jeżeli nie będzie upałów :)
Co do zamawiania na allegro to jakoś nie mam odwagi. Wolę poczekać na okazję i coś upolować w sklepie :D
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Ale zrobiłaś wystawkę swoich storczyków,jestem nimi zachwycony,przepiękny widok ;:215
Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”