Moje pierwsze "kroki"na działce

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje pierwsze "kroki"na działce

Post »

Truskawki naprawdę ekspansywne u mnie tak nie rosną :D
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

hej! Ale masz dorodną hostę! Bardzo ładna. Roduś pięknie kwitnie. Jednak roślinki z biedronki nie są takie złe jak o nich się opowiada pokątnie hehe. Widzę że u ciebie też susza.
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 20:43

Post »

Kasiu :wit ..ciesze sie,ze robali masz brak :D A Rh bardzo ladny..dorodny :D I dalie też..mój hibiscus też ladnie listki puszczą ciekawa jestem jaki bedzie mial kolor... :D A truskawki też ladnie sie prezentują :D jakby moje robale zjadly to gonie ..chociaz na dwie do Ciebie ;:138 :wit
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu czy ten Rh z Biedronki to z tych tegorocznych? Zastanawiałem się nad kupnem i w końcu nie zdążyłem, a widać całkiem ładnie rośnie.
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

imer tak to jest rhododendron zakupiony w biedronce w tym roku. OGólnie mam dużo roślinek zakupionych w biedronce w ubiegłym roku kupiłam clematisy jackmanii rosną i jestem zadowolona.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Kasiu ogólnie to zależy na co się trafi, często "u nich" coś kupuję, parę razy się zawiodłem, ale i parę mnie zaskoczyło pozytywnie (tulipany, lilie) ale kupione w zeszłym roku Klemki ledwo rosną, odbijały po zimie od ziemi, pewnie cos z nimi sam nie tak zrobiłem. I nad tymi Rh długo sie zastanawiałem, tym bardziej, że wyglądały ładnie i cena była przyzwoita.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Kasiu co tam u Ciebie ?Wszystko ładnie rośnie ,warzywka widzę masz dorodne .U mnie okropnie sucho .Przechodzą chmury ,postraszą i koniec .Do tych konewek ,to trzeba mieć końskie zdrowie ,a ja cały ogród podlewam konewkami .A deszczu ,jak nie było ,tak nie ma .Różanecznik biedronkowy ładnie Ci rośnie ,czy zostawisz go na zimę w donicy?
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DuczekiOsia, Rewi dziękuję , że mnie odwiedzacie :) tak krzewy truskawek są , nawet dorodne w tamtym roku jedliśmy i jedliśmy i dżemy nawt udało mi się z nich zrobić ale zimy nie doczekały (zjedliśmy :wink: ). Odziedziczyłam je po poprzednim właścicelu w tym roku będę zbierać je 3 sezon i chyba trzeba pomyśleć o nowych nasadzeniach. Nie wiem ile lat truskawki moga rosnąć w jednym miejscu?

Magdziu roślinki z biedronki owszem ,owszem rosną nie narzekam :) tylko teraz właśnie susza u mnie mało deszczu. A hosta sama sobie rośnie , jesienią "wyrwałam " jej wszystkie liście chciałam się po prostu jej pozbyc bo mi zawadza w tamtym miejscu, myślałam , że jak usunę liście to będzie po problemie , a ona odbiła ze zdwojoną siłą ;:oj :wink: ma troszke tam za ciasno bo rośnie pomiędzy piwonią a różą .

Agatko wpadaj na truskawki zapraszam dostaniesz więcej jak tylko dwie ;:113

ewa-rozalka u nie z pogodą to samo chmury chłodno a deszczu brak. Jak na razie z nasadzeń i z tego co rośnie jestem zadowolona, co wsadziłam (kwiaty, krzewy, warzywa) to widze , że rośnie. Nie byłam na działce juz tydzień :( ;:185 dziecko mi sie rozchorowało ma wirusówkę (jak to moja córka mówi , że ma WISURÓWKE ;:306 ). Ale myślę , że działka przeżyje bez gospodyni tydzień , chociaż gospodyni bez działki to juz gorzej ;:185 Pozdrawiam i dużo ;:3 zdrówka bo czytałam , że co nie co Ci dolega :wink:
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Dzięki Kasiu ze zostawisz dla mnie więcej jak dwie truskaweczki ;:113 Pewnie,ze dzialeczka przeżyje...zresztą pewnie pogoda u Ciebie tez nie zabardzo...bo u mnie popołudniu dzisiaj straszne zimno sie zrobilo :( ,jakieś chyba z 15 stopni bylo...tak wiec odpoczywajcie, zdrowiejcie a zaraz ze zdwojona siłą zapędzicie sie na dzialeczkę :D Duzo zdrówka!!!! :wit
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Agatko może robale się wyniosły a Ty będziesz miała truskawki :) u mnie z pogodą też nie ciekawie zimno , pada i tylko 9 stopni było wieczorem, a ja jeszcze pomidorów nie wsadziłam ;:185 . Ale jutro wraca mąż , córce już lepiej to na wekeend jak pogoda łaskawie pozwoli idziemy na działkę trawa też juz chyba po pas urosła ?!! Ciekawa jestem swoich piwonii będą kwitły pierwszy raz no i ciekawe jak tam mój "podopieczny" z biedronki :wink: (rh). U Ciebie widzę piwonie juz mają sie ku rozkwitnięciu. A co masz posadzone przed oponami co to za roślinki (jest ich tam chyba 6)?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

lia ciekawa i ładna ,o ciemnych liściach,tak?:?
Moje hibiskuski tez żyją,najbardziej cieszę się ,że bylinowe wypuściły pędy :tan
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Kasiu jak nie wsadziłas jeszcze pomidorków to sie ciesz... ;:109 ,bo ja tydzień temu posadziłam i sie o nie martwię!!!!Ogorki wczoraj nakryłam ale pomidorków nie... :nobo jak jak mam juz je przy palikach ;:174 ..mam nadzieję ze przeżyja!!!!!!!Twój wraca to mój jedzie :;230 ..własnie dzis na weekend :( Kasiu przed kwietnikiem z oponek :;230 mam posadzone szałwie... :D czekam jeszcze cierpliwie na zakwitnięcie........ :D A ciesze sie że córcia już dobrze i ze zaraz pogonicie na dzialeczkę... ;:109 :wit
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

w jednym miejscu truskawki mogą rosnąć przez 3 -4 lata :)Potem plantację trzeba odmłodzić - wykopać rośliny, oddzielić młode, ukorzenione sadzonki, wyrosłe na rozłogach i posadzić je na nowym stanowisku.
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu tak ta ciemna to dalia karłowa, znajoma myślała że ona mi przymarzła bo taka ciemna ale to taka odmiana , aż sama jestem jej ciekawa :)

Agatko a czemu martwisz się o pomidorki czyżby przymrozkiem Cię straszyli?

DuszekiOsia dziękuję za podpowiedż co do truskawek ;:180 . Właśnie zastanawiałam się jak ja mam się za nie zabrać :roll: . A sadzić młode na jesień czy na wiosnę ?. Która pora lepsza?

A teraz u mnie troszkę balkonowo :)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Pięknie na balkoniku ,rozsada bardzo dorodna ,u mnie zimno i paskudnie .Miałam dziś nawozić róże ale stale coś pada i zrezygnowałam .Zdróweczka życzę Twojemu dzieciątku i Tobie też . ;:3 ;:3 ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”