Balkonowe Rosarium

Zablokowany
Awatar użytkownika
Allhambra
100p
100p
Od: 17 lip 2012, o 21:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkonowe Rosarium

Post »

Alexia, niebiesko w niebiesiech,7 niebo-jak ładnie....szarości i niebieskości piękne.. potem biel róz i różowości:)
będzie pięknie i będzie pięknie pachniało:)

A moje donice wyniesione na taras, rozgarnięte kopczyki- deszczyk podlewa..aha kratki zamocowane tak jak obiecałam , od razu. Miałaś rację:).

Mam pytanie kiedy ciąć zadołowane-przed wyjęciem z ziemi, czy po posadzeniu do donic?Myślę o drugiej wersji.
Sylwia
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale śliczne widoki :D I donice, takie pod kolor moich oczu :;230 . Też lubię ten kolorek ;:196
A z inkubatorkiem, to mam wrażenie, że już za producenta robisz :wink:
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Alexia ja slyszałam,że nawozem do pomidorów można zasilać powojniki ze względu na potas,ale o różach nie słyszałam:)
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

:wit Dziewczyny,nie dosc,ze wiosna to tacy mili goscie ;:108 .
Alutka102,zycze Ci szybkiego "osuszenia"terenu.
Justi77[/b,dziekuje za zyczenia "piszczenia z radisci"jak zakwitna roze,tego zycze nam wszystkim ;:65 .
Allhambra,ciesze,ze Ci sie podobaja moje donice,te niebieskie to sa docelowe,szare i zielone to tylko plastikowa prowizorka.W maju dokupie "nogi" i kilka donic.Kupuje je u producenta,bo w sklepach gigantycznie drogie.
Wstaw zdjecia jak juz posadzisz swoje krolewny ;:108 .
Aniu/AnaAn,masz sliczny kolor oczu ;:224 .Kiedys bardzo dawno temu jak wyrabialam 1-szy dowod osobisty mialam dylemat jaki wpisac kolor oczu,moj kochany tato;"....zamarzniete pomyje" ;:306 ;:306 .
Annes,Dzięki za typ o nawozach,moge przeciez kupic ten co rok temu i zostanie na przyszly rok.
;:3 wiosny i sukcesow ogrodowych ;:196 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ella52 pisze::wit
Kurcze, ale masz wielki taras i dużo donic.Zaraz przeniosę Twój patent do siebie (inkubator) :D
U mnie w tym sezonie na moim balkonie 5m dł na 1m szer zagości 10 donic z różami, jak one sobie poradzą?czy nie za mało miejsca będzie?
Przepraszam Elu,przeoczylam Cie ;:145 .Moj balkon ma prawie 20m2,mieszka na nim 20 roz,4 hortensje i troche "drobnicy",jest jeszcze stolik,2 fotele,dywanik dla psa,no i "zaplecze"(miotla,wiadro na smieci itd.)Chyba upchasz te Twoje 10 roz.Jedyny problem to ,ze Twoj balkon jest "plytki",roze beda musialy stac blisko sciany,moga sie przypaletac przedziorki,albo macznik.Obserwuj.Probowac zawsze warto ;:108 .Powodzenia.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36

Post »

:wit
Kochana , wcale się nie gniewam ;:196
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alexia widok na Twój balkon wspaniały ;:215 a to dopiero tylko doniczki z patyczkami i gałązkami ale jak to wszystko zakwitnie to będzie cudnie, cudnie i jeszcze raz cudnie i wszyscy będziemy piać z zachwytu ;:215 ;:215 ;:215
Takie wiaderka po kapuście to ja używam do sadzenia lilii do ziemi, nic mi ich nie wyżre, za uchwyt łatwo wyciągnąć z ziemi i przenieść nawet po kilka wiaderek w jednaj ręce, no i przy wykopywaniu nie uszkadzam korzeni róż w okolicy których rosną lilie. Ale do razmnażania to jeszcze nie używałam a to wspaniale widać właśnie te korzonki nowo-tworzone :uszy
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Majko,dziekuje z komplementy,szykuje sie globalne "pianie z zachwytu" ;:224 .Widzisz jakie jestesmy pomyslowe dziewczyny ;:108 .Do lili potrzebujesz wieksze wiaderka :?: :?: ,no,ale kapusta kiszona jest bardzo zdrowa :;230 .

Pogoda cudowna,ale zwariowana,w sobote rano na spacer z psem ubrana bylam w polara z kapturem i kurtke zimowa,a wczoraj 25 stopni ;:108 i ;:3 .Mialam wieczorem pryskac miedzianem,ale kilka roz ma juz liscie,dzisiaj to zrobie tym "golym".Zajelam sie podlewaniem ,pierwszy raz z "witaminkami".
Owocnych prac ogrodowych ;:215 .
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Alexia, dzięki za trzymanie kciuków :;230 :;230 po śniegu nie było śladu.
Tego co spadło z dachu się nie liczy :;230
Wszystko na rabatkach różanych jest w porządku. Czeka mnie mnóstwo pracy.
Jadę na dwa dni więc aby tylko sił mi starczyło ...... bo planuję się wyżyć za całą długą zimę.
Wczoraj jak wróciłam, to padłam jak kawka.

Masz raj na balkonie....... jakiś głupi sąsiad zasłonił się matą od takich widoków.... tak tam wypatrzyłam ;:7
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciesze sie bardzo,sil Ci na pewno starczy,przeciez to jak narkotyk.Dziewczyny pisza,ze"....sa szczesliwe bo wszystko boli" :;230 .
Moi sasiedzi.........to inna bajka ;:202 .Widzialas jak "gesto" sa wybudowane domy........4 m.i ani cm.wiecej ;:145 . ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Po powrocie z działeczki też będę taka szczęśliwa :;230 :;230
U nas podobnie zaczęli budować. Dla mnie jest, to okropne..... żadnej intymności
we własnym mieszkaniu i na ślicznym balkonie.
Już sobie wyobrażam jak wyróżnia się Twój okwiecony balkon wśród tych innych.
Sąsiedzi zazdroszczą ?.. ;:224
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ja tez sobie wyobrażam twój balkon...bo mam bujna wyobraznię :uszy Bedzie cudnie ;:303
Awatar użytkownika
Allhambra
100p
100p
Od: 17 lip 2012, o 21:54

Post »

Alexia:)

Posadziłam 9 róz- znów nitki przędziorka są u mnie.....Obok piennego Chopina będzie NN białą na pniu, ta która zimowała w piwnicy. Obie róże będą przędziorkować.

Sadziliśmy z mężem do 21.30- z latarką:);):)i lampkami na balkonie:)..Po pracy...
Kompost dostałam od mamy męza:) jaki ładny....... daliśmy mieszankę uniwersalnej ziemi i ziemi do róz... i obornik w granulkach:), pozostałe warstwy też są:)

Chłopisko się nadźwigało...

Alexia, mam przerwę w sadzeniu.do 23 kwietnia:) ze względu na kalendarz biodynamiczny....Mama męża stosuje się do niego....i ma talent w rękach do roślin..Moja mama nie stosuje... ziemię też mamy gorszą dookoła domu... gorsze warunki uprawy... i roslinki mamy gorsze zawsze były...

Bratowa powiedziała że nasze donice to trumny.....widziała je beż kratek....Padną mi róże????????:):):):)
Sylwia
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ciekawy Twój wątek. Z ciekawością będę zaglądać :wit
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit ;:167 milych gosci,dziekuje za zainteresowanie i mile wpisy.
U mnie sie prawie nic nie dzieje,juz po cieciu,wszystkie (stare i nowe)ruszyly ;:108 .Czekam jeszcze na ostatnia dostawe 2 sadzonek,ale sprzedawca ma problemy z producentem i Orsola Spinola jest pod wielkim :?: ;:145 . Obrazek
To jest fotka mojej piennej Aspirynki,zrobilam jej zdjecie,bo nie musialam schodzic "do parteru",wszystkie wygladaja podobnie.
Milego weekendu.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”