Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...

Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...

Post »

duju pisze:Piękny jest, a że nazwa podobna do mojego imienia to mówię R. że może na urodziny (już nie długo ;) ) Ja zamawiałam w tej szkółce. http://www.clematis.com.pl/wms/65163.html

Justi to pokaż, jak kwitnie u Ciebie, myślę, że Majka się nie obrazi.
justi177 pisze:heloł :wit
moja Justa kwitła jednak bardziej w złamanym niebieskim, to mały powojnik :wink: nie to, co ja.... ;:306
Widzę że dwie Justynki się spotkały u mnie :lol: i dyskutują o Justi
justi177 szkoda że nie masz zdjęć bo chętnie bym sobie ją zobaczyła okiem ogrodnika a nie szkółkarza.
Szkoda że zamknęłaś swoje podwoje do wiosny. :wink:
duju nawet nie wiedziałam że oni sprzedają :roll: zawsze tam u nich grasuję w encyklopedii w poszukiwaniu informacji.

Znalazłam Justę w dziale powojników http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... wrapheader rzeczywiście ma zgaszony niebieski ale jak dla mnie może być bo chciałam tam jakiś jaśniejszy. Najpierw będzie górować niebieska Pamela Jackman a potem Justa. :uszy

Ewuś masz już ich dość sporo a pewnie znowu będą na wyprzedaży to kupisz jakieś. Ja na wielkokwiatowe się nie piszę ale one u Ciebie rosną ślicznie. ;:333
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie mam żadnych wyprzedaży w okolicy :( Kupuję czasem na targach, ale w zeszłym roku nigdzie nie byliśmy :roll: Cały czas jednak powtarzam, że remont na pierwszym miejscu :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A mnie się coś zdaje że miałaś jakieś z marketu za parę złotków. :roll:
Z tym remontem masz całkowitą rację, teraz masz ciepło i przyjemnie w domku a jesienią lub za rok będziesz uprzyjemniać ogród. Wszystkiego na raz się nie da. :uszy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Majka Chopin jest piękny i wytrzymały i każdy powinien go mieć u siebie ,gdyż na to zasługuje .Czy to ta moja sadzonka Bonici .Fajnie podrosła ,ale ma dużo słonka u Ciebie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Z Biedronki M kupił mi trzy powojniki-dwa Jackmanii i Julię Correvon (miał być Hagley Hybrid, Jackmanii i jakiś nn) :roll: No i kupuję tam cebule i byliny, ale bez przesady :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Majka korci mnie jeszcze Wasterland. czy jest jeszcze szansa :oops:
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko, Justa rzeczywiście niewysoka, ale to fajny powojnik. U mnie w zupelnym cieniu kwitła do mrozów. Wstawię później zdjęcia :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Imponujące zakupy, mnie też lilie w tym roku dopadły :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Majeczko, ale śliczna ta Justa - nie znałam takiej odmiany. Ja jesienią kupiłam kilka nowych powojników i też jestem ich niezwykle ciekawa. Mam nadzieję, ze nie złapią uwiądu...
Pryskasz swoje powojniki p/grzybowo?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Majeczka piekne zakupy...ale ja juz nie patrze...nie wolno mi ,koniec zamówień ;:124 Choc lilie od Rozanki wypisałam na kartce i sie gapię..... ;:306
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

To na tyle dzisiejszej spowiedzi, o różach przyznam się jak będę wiedziała dokładnie jakie i gdzie. ;:173

:wit Majeczko,
piękne zamówienie ;:138 poczekam na zdjęcia robione okiem ogrodnika :;230
Ciekawa jestem kolejnej spowiedzi ;:306
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH pisze:Majka Chopin jest piękny i wytrzymały i każdy powinien go mieć u siebie ,gdyż na to zasługuje .Czy to ta moja sadzonka Bonici .Fajnie podrosła ,ale ma dużo słonka u Ciebie
Jadziu to ta Twoja tylko nie jestem pewna czy ten duży patol się utrzymał czy mniejsze co je poobcinałam z dużego, na pewno zimę przeżyła tylko jedna sadzonka. W maju miała już fajny krzaczek tylko grad ją mocno połamał i znowu musiała zaczynać od ziemi.
Czy wykorzeniałaś Chopina :?
ewamaj66 pisze:Z Biedronki M kupił mi trzy powojniki-dwa Jackmanii i Julię Correvon (miał być Hagley Hybrid, Jackmanii i jakiś nn) :roll: No i kupuję tam cebule i byliny, ale bez przesady :D
Ewuś a jednak dobrze mi się zdawało. Jak będziesz miała straszną ochotę na nowego chabazia to sobie fundniesz jakiegoś 'w kropki' za grosze i też będzie ładnie kwitł. Ja jakoś sklep 'w kropki' omijam bo nie lubię płacić gotówką, zresztą nigdy jej nie mam ;:306
adamiec pisze:Majka korci mnie jeszcze Wasterland. czy jest jeszcze szansa :oops:
Irenko napiszę do Ewuni, może jeszcze będzie. :D
dodad pisze:Majeczko, Justa rzeczywiście niewysoka, ale to fajny powojnik. U mnie w zupelnym cieniu kwitła do mrozów. Wstawię później zdjęcia :)
Dorotko coś mi się zdaje że Cię zgubiłam :oops: jakoś dawno nie widziałam Twojego wątku ;:131 dobrze że się przypomniałaś. Zaraz idę ją pooglądać. ;:65
cdn
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gajowa pisze:Imponujące zakupy, mnie też lilie w tym roku dopadły :D
Ewuniu jak muszę się wstrzymać z różami to przynajmniej z liliami poszaleję ;:306
vertigo pisze:Majeczko, ale śliczna ta Justa - nie znałam takiej odmiany. Ja jesienią kupiłam kilka nowych powojników i też jestem ich niezwykle ciekawa. Mam nadzieję, ze nie złapią uwiądu...
Pryskasz swoje powojniki p/grzybowo?
Moni u nas w ogrodniczych to tylko wielkokwiatowe bywają więc trudno znaleźć jakiegoś fajnego i zmuszona jestem kupować w necie a tam są, np w http://e-clematis.com/pl/p/Clematis-Justa/290
Właściwie to pryskam wszystko jak leci profilaktycznie przeciwgrzybowo. Ale już drugi rok w zakątku między domami i werandami mam potwornego grzyba mimo profilaktyki, łapie wszystko to co tam rośnie: milin, winobluszcz, bluszcz, powojniki, róże, wiciokrzew, byliny i nawet pelargonie w skrzynkach na parapetach. W tym roku będę mocno pryskać ostrą chemią żeby to dziadostwo w końcu zlikwidować.
Poza tym miejscem specjalnych zabiegów nie robię, ostatnio nawet pryskałam powojniki magiczną siłą do róż bo nie miałam do powojników. Ale ja dopiero zaczynam z powojnikami choć uzbierało mi się ich do tej pory kilkanaście. ;:306
Keetee pisze:Majeczka piekne zakupy...ale ja już nie patrze...nie wolno mi ,koniec zamówień ;:124 Choc lilie od Rozanki wypisałam na kartce i sie gapię..... ;:306
Dorotko to tak gap się jeszcze troszkę i nie będziesz miała co zamawiać bo zaczyna brakować ale jak zakaz zakupów to zakaz i kropka. ;:108
majka411 pisze:
To na tyle dzisiejszej spowiedzi, o różach przyznam się jak będę wiedziała dokładnie jakie i gdzie. ;:173

:wit Majeczko,
piękne zamówienie ;:138 poczekam na zdjęcia robione okiem ogrodnika :;230
Ciekawa jestem kolejnej spowiedzi ;:306
Majeczko jak chcesz zobaczyć Justę oczami ogrodnika to zajrzyj do Dorotki-dodad http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9&start=98 ma śliczny kolor a do tego niski wzrost, w sam raz wśród róże.
Kolejna spowiedź nie będzie tak prędko więc uważaj żeby Cię ciekawość nie zeżarła ;:306
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skoro o liliach mowa to może przedstawię te które mam do tej pory.

prawdopodobnie Val Di Sol
Obrazek

nn
Obrazek

Spirit ?
Obrazek

Obrazek

Rozalin Dżejk ?
Obrazek

Obrazek

nn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ponieważ w zeszłym roku aż dwa razy nawiedziły mnie gradobicia to większość lilii była w dość opłakanym stanie, zwłaszcza te które zaczynały kwitnąć przed gradobiciem albo pączki miały zniszczone przez gradziny. Niektóre lilie wcale nie kwitły. Liczę że w tym sezonie będą mnie omijać takie niespodzianki. :uszy
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Maja El Condor tegoroczny?
Gdzie kupiłaś?
Miałam, kupionego 2 lata temu w Lilypolu, ale niestety poległ ostatniej zimy. A ja sie zakochałam i znow go chcę :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”