M wyjechał więc samotnie spędzam wieczór, ale z dobrym wytrawnym i ciepłym kominkiem...
Ewa, Ty nie masz miejsca?

Majeczko, ja u Ciebie

Marika, ja też bardzo tęsknię...za soczystą zielenią wiosną, ciepłym deszczem, wieczornym zapachem ogrodu....ehh..

Anushka, witaj! Bardzo mi miło, że jesteś u mnie częstym gościem!
Konwalio, cudne skojarzenia...kiedy tak będzie u mnie? Hmm..zapwne potrzeba kika lat, ale już od pierwszego sezonu będę chuchać i dmuchać na moje różyczki żeby rosły ja szalone

Dario, masz rację, to bukszpan

Agnieszko, kochana jesteś, dzięki

Marzenko, heliotrop będzie pięknie wyglądał między różami, lekko ocieniony. Może posadzisz go koło The Fairy? O różach napisałam coś u Ciebie

Pat, super, że siewki już widać!Ja jutro postaram się złapać w kadrze moje maleństwa

Asiu, jak miło, że jesteś! Ja Tobie również życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku i realizacji marzeń na nowy sezon ogrodowy

Agnieszko, cała przyjemność po mojej stronie! Miłego weekendu!
Wando, na pniu są bukszpaniki - posadziłam je 2 lata temu i kuleczki ładnie urosły od tego czasu, planuję kolejne, które chcę formować..może w donicy? Te szyszeczki są na koreankach, jeszcze młode ale pełne werwy

Lulka, mam dokładnie takie samo odczucie..gdyby jutro był dzień pracujący, musiałabym się niechybnie uciec do dezercji (urlop na żądanie) . Sweet Summer Love jest bajeczny! Pamiętam, że polecałam Ci go do posadzenia przy werandzie. Nie pożałujesz, bardzo obficie kwitnie i pachnie tak słodko i uwodzicielsko...Mam go dopiero od sierpnia, ale już zyskał miano mojego ulubionego powojnika...
Pani Bestio, witaj! Ciekawa jestem z czym tak zaszalałaś ;-)) Róże? Uchyl wreszcie rąbka tajemnicy i pokaż nam swój ogród

Aguś, u nas też mroźnie i ma sypać śnieg w weekend, więc perspektywa wiosny wydaje się coraz bardziej odległa...ale nic bardziej mylnego, zostało tylko 42 dni do 1 marca! Pies z dredami jeszcze młodziutki, ale mam nadzieję, że będzie kiedyś miał taką grzywę jak Twój ;-)) Na wiosnę zasięgnę u Ciebie rady w kwestii podcinania przyrostów

Lukrecjo! Bardzo mi miło, że zdjęcia dodają Ci energii, zaraz wrzucę następne ;-)) Jak dobrze, że już piątek..miłego odpoczynku!
Sweety, jakie plany na weekend poza leniuchowaniem? pewnie jutro dosypie u Ciebie śniegu, u nas zapowiadają, więc szykuje się odśnieżanie...ale co tam, przynajmniej się wyśpimy porządnie ;-))
Majeczko, planuję poidełko kamienne w ogrodzie i może jakieś ozdoby jeśli trafię na coś subtelnego co wpadnie mi w oko ;-))
Ewa, ja też posadziłam po raz pierwszy piwonie tej jesieni...jestem bardzo ciekawa czy zakwitną już w tym roku