Ja kupowałam sadzonki na targu i miałam je posadzone blisko altanki razem z maciejkami .Wieczorem unosił się upojny zapach .Achhhhh jak długo jeszcze trzeba czekać .U nas trochę posypał śnieg ,ale to było do przewidzenia ,że pogoda sie zmieni ,gdyz okropnie sie ochłodziło .Na pewno fajnie wyglądasz w tym kolorze ja mam jak na razie burgund na łbie
Jadziu kochana ,jak dla mnie okropnie:) ale może się przyzwyczaję ,Jadziu spojrzałam za okno i u mnie minimalnie posypało , co sąsiedztwo bliskie to sąsiedztwo , prawie ta sama aura
To macie dość zimno, skoro sypie-choćby trochę U mnie na razie wciąż ciepło, choć nabrzmiałych pąków na różach nie widziałam. Żeby była jasność-na razie nie chcę zobaczyć, dopiero w marcu
Ewo w tej chwili na termometrze mam - 2 , sporadyczne płatki lecą wciąż z nieba ale sytuacja ze śniegiem wygląda tak jak oszczędnie posypany pączek jednak to pierwszy śnieg od dość dawna , kiedy Warszawę i okolice zasypało patrzyłam zazdrośnie bo było zimno i bez śniegu u nas
Tej ślicznotce zrobiłam zdjęcie jedynie w drodze do domu ,wsadziłam i wyjechałam na kilka dni po powrocie już nie kwitła ,mam nadzieję że dobrze przezimuje i będzie wspaniale kwitła , jestem bardzo zakochana w jej zapachu ,Ghita była kupowana nosem:) nic o niej nie wiedziałam
pomarudziłam na śnieg i od razu zaczęło mocniej padać:)
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda. Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV Tak, lubię koty ;)
Mam Isabelle R. Całkiem dobrze zniosła zimę. Clair rośnie od wiosny, ale też spodziewam się, że sobie poradzi. Ich zapachu nie wyczuwam
Ghita ma ładny kolor
Też jesienią kupiłam sobie Isabel Renaissance .Mam nadzieję ,że dobrze przezimuje .Cukiereczek śliczny a nosem też warto kupować ,gdyż potem wiesz co masz .Cały czas powoli sypie raz z deszczem potem znów śnieg .Dobra niech sobie sypie byle by to zaraz sie nie zamroziło .Moniś koleżanka bliżej mnie mieszka a u niej temperatura czasem jest całkiem inna niż u mnie to samo z opadami .Przyzwyczaisz sie, a jak nie to powrócisz do swojego ulubionego kolorku
Moniś to najgorszy dla nas okres ,gdyz zatracamy sie w zakupach .Wiosna przychodzi otrzeżwienie "gdzie ja to wszystko posadzę co zamówiłam ".Teraz mamy dużo miejsca w ogródku a jak wszystko zacznie wychodzić to otwieramy oczy ze zdziwienia ,że miejsca brak
Witam:)
EWO - u nie od trzech dni mocno wieje
JADZIU - dokładnie teraz wydaje się na rabatach że nie jedno się zmieści ale jak powychodzą roślinki a jeszcze się rozrosną... mnie teraz najbardziej męczą róże ,bardzo chciałabym jeszcze coś domówić tylko męczy mnie gdzie posadzę Bo to że przesadzać już rosnące rośliny będę to normalne, zawsze znajdzie się coś co nam nie pasuje
Przyjemnego wieczoru
MONIKA :
Wszystkie jeżówki,nowe irysy i inne nówki przysypałem lekko ziemią.Nie wiem,czy to pomoże ale sumienie mam
spokojniejsze,bo coś zrobiłem...
Pozdrowienia, Sławek
Monika, u mnie też wieje od kilku dni, a miałam nadzieję, że dziś przestanie Ile można? Można, bo nie ma wyjścia
Od razu planuję zrobić nową rabatę różaną, bo róże się już nigdzie nie zmieszczą.